הצטרפות לפורום

• פותח הנושא bp20
  • פורסם בתאריך

bp20

New member
הצטרפות לפורום

שמי בני אשמח להצתרף לפורום אני מתענין בכל מה שקשור באקדמיה השאיפה שלי בגדול היא תואר שני אבל אם יהיה בו די טוב יעשה בו דוקטורט. אני בן 20 עובד כמנהל חשבונות ומתכנן לימודי תואר ראשון ושני דוקטורט יהיה אי שם בפנסיה. יותר פרטים עלי: סיפרתי לעכם מה שעברתי וכל זה לא? אם לא אז בקצרה : נולדתי פג קילו 600 עברתי דלקת כרום המח ואחות הפילה אותי מהאינקובטור מקרה של רשלנות רפואית לאחר של השקעה עצומה והקרבה של אימי אני חי כאן היום סיימתי י"ב לאחרונה לפני כשנה וקצת עם תעודת בגרות מלאה בהצטינות אני מתענין במדע המדינה וסוציולוגיה אז שני האופציות העומדות בפני בלהתקבל ללימודים הינם: מכללה האקדמית עמק יזרעאל ואוניברסיטת הפתוחה ההינו ביעוץ באוניברסיטת חיפה לאחר ששיגעתי אותם בפורום באתר האינטרנט של האוניברסיטה אז המליצו לי על הפתוחה או מכללה האקדמית עמק יזרעאל שהיו תחת חסותם פעם מפני שאני לקוי למידה ויש לי הפרעות קשב וריכוז ויש לי חרדות עצומות ופחד מפני הפסיכומטרי אז אני יכול להתקבל לשני המוסדות ללא פסיכומטרי ואמרו לי שהם יקבלו אותי בשמחה לתואר שני ואם אני בכל זאת רוצה ללמוד באוניברסיטת חיפה אז יעשה מאמצים לעשות פסיכומטרי אם התאמות יוציא 550 ואתקבל על העדפה מתקנת. קצת קטע מצחיק שהגעתי ליעוץ אז היועץ עושה לי אתה בני מפורום? אמרתי כן אז הוא הוסביר לי שקשה להוציא תואר ראשון באוניברסיטה כיתות של 100-200 איש אז בידיוק הנשיא של אוניברסיטת חיפה אז הוא עושה בוא תכיר את הנשיא אז הנשיא עושה לי אין לך תואר ראשון אתה כבר רוצה דוקטורט אימא שלי עושה אתה לא נורמלי למי אתה הגעתה עם השיגועים שלך ? כל הצוות של המזכירות הכיר אותי. חחחחחחחחח שיהיה לכם חג שמח מענין לקרוא פה. בני.

bp20

New member
תודה רבה

בע"ה דוקטורט יעשה לפנסיה רציתי לשאול כנראה תואר ראשון אלמד במכללה מהו הסיכוי שיעשה דוקטורט? תואר שני מתקבל בודאות. תודה בני והאם זה הגיוני שיעשה דוקטורט כבוגר מכללה

מממאיה35

New member
לאט לאט

או איך אומרים אצלנו - פרה פרה.. קודם כל תסיים תואר ראשון, תראה מי נגד מי למה וכמה אם זה מתאים לך ומה בכלל הסיבה להמשיך לתואר שני או שלישי.. (מה הסיבה באמת?) ומאיפה הבטחון על הקבלה לתואר השני לפני שעשית קורס אחד בתואר הראשון? איך אפשר לדעת על התקבלות בוודאות לתואר שני לפני שהתחלת ללמוד תואר ראשון? אני יודעת על עצמי שלפני שהתחלתי את התואר הראשון לא היה לי מושג קלוש מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה.. כן ידעתי שאני רוצה אחרי התואר הראשון לצאת לעבודה קצת, לראות אם בפועל, "בשטח", התחום שבחרתי בו מעניין אותי ופרקטי ומאתגר ואם בכלל יש בו עבודה.. ואחרי שנתיים של עבודה החלטתי שאני רוצה להמשיך לתואר שני כדי להתקדם ולפתוח דלתות נוספות לאפשרויות תעסוקה (מה שנקרא לרכוש התמקצעות בתחום). ובמהלך התואר השני הוצע לי להמשיך לשלישי, בטח לא חשבתי או ידעתי מראש שזה מה שארצה לעשות. בקיצור מה שאני רוצה להגיד - זה לאט לאט.. ואני בכלל מאלה שמאמינים שלא מומלץ לסיים את כל שלושת התארים בלי שבדרך חווית עבודה בתחום ואתה סגור ויודע שזה מה שאתה רוצה לעשות (וגם אז - אני לא בעד 3 תארים ברציפות בלי שום רכישת ניסיון עבודה בדרך). והפסקה האחרונה היא בהסתייגות אם אתה רוצה להישאר באקדמיה, וגם פה אני מסייגת וחושבת שגם מי שרוצה להישאר באקדמיה - כדאי שיהיה קצת בעבודה בשטח בדרך, ככה האקדמיה והפרקטיקה יפגשו להם ולא יהיו כמו קווים מקבילים שנפגשים רק באינסוף (במקרה הטוב..) <ואולי כן זה נכון למדעים מדויקים ופחות למדעים הרוח>

ללס1

New member
טוב לתכנן את העתיד ולהתמקד בהווה../images/Emo91.gif

כמו שאמרו לפני לאט לאט. תתמקד בתואר הראשון ותשקול מה הכי כדאי לך,גם מבחינת קבלה ללימודים,תחום עניין וסיכוייך לסיים בהצלחה.כייון שזה תנאי הכרחי לקבלה לתואר שני. זה שאתה רוצה להמשיך לתארים מתקדמים זה טוב בתור תכנון,אבל מניסיון צריך לעבור כל שלב-אני יודעת שאחרי התואר הראשון לא רציתי לשמוע מלימודים ואכן עבדתי 10 שנים ורק עכשיו שגידלתי את הילדים ואני יותר פנויה לעצמי סיימתי תואר שני ומתחילה תזה. גם את השלב הבא שאני רוצה אני יוכל להחליט סופית רק לקראת סיום התזה,אף אחד לא מבטיח לי קבלה לתואר שלישי למרות ממוצע ציונים גבוה בתואר השני....אז קח את זה לאט

kobivardi

New member
אני חושב שהפתוחה תתאים לך יותר....

לדעתי אז יהיה לך הרבה זמן להתמודד עם הבעיות הספציפיות שלך ותכל ללמוד בנחת. גם אני אובחנתי בתיכון כבעל בעיות בלמידה ולמרות זאת סיימתי תואר ראשון ושני בהצטיינות באוניברסיטת בן גוריון ללא הקלות של ממש. האמת היא שגם אני לא עברתי בחינה פסיכומטרית, אבל זה בגלל שהייתי חרשן בתיכון, הרבה פחות רומנטי להגיד את זה מאשר להציג קשיים כלשהם שיכלו לפטור אותי מהבחינה ההזויה הזו, אבל זה עניין של אופנה. היום בזמן כתיבת הדיסרטציה שלי אני יכול לומר לך שקשיי למידה לא נעלמים גם בתואר השלישי, אך ההתמודדות עמם קלה יותר. מה שכן, אתה יכול להיות רגוע בתחום שלי ובתחומים קרובים נוספים האוניברסיטה מקלה על סטודנטים עד כדי כך שסיום תואר ראשון בהצלחה נהפך למשימה קלה מבעבר. חוץ מזה בכל אחד מן המוסדות האקדמיים תוכל למצוא גופים שיסייעו לך בעזרה נוספת (אפילו חונכות אישית של סטודנטים). בהצלחה בכל מה שתבחר לעשות!!!

bp20

New member
פתוחה לא יודע...

כי אצתרך מורה פרטי אני לא מתאים ךךמוד לבד לאורך שנותי בבית הספר נעזרתי במורה פרטית, אז על אחת וכמה וכמה האוניברסיטה הפתוחה אני לא יודע אם יעשה דוקטורט כי אולי אסתפק בתואר שני כי אני רוצה יותר קידום מקצועי בגלל זה אני בונה על תואר שני

bp20

New member
עוד משהו...

כנראה אני אלמד תואר ראשון במכללה וימשיך לתואר שני באוניברסיטת חיפה אני מעונין במדע המדינה כמקצוע אני מנהל חשבונות, אני מתכנון ואשקול בעתיד להמשיך ללימודי דוקטורט גם באוניברסיטה האם זה נורמטיבי כבוגר מכללה לעשות דוקטורט באוניברסיטה? כי תואר ראשון זה בסדר האם יש בוגרי מכללות שעשו דוקטורט באוניברסיטאות? תודה ושבת שלום . בני !

למעלה