הצטרפות לקהילה

ליאתי28

New member
הצטרפות לקהילה

שמי ליאת, אני סטודנטית במכללת לוינסקי באילת במסלול חינוך מיוחד. במסגרת קורס מקוון- "אינטרנט להעצמת המורה בחינוך מיוחד", המתבצע דרך המחשב, אנו לומדים על קהילות באינטרנט ומתבקשים להתנסות ולהשתתף בפורומים הקשורים בחינוך מיוחד. בחרתי בפורום זה היות ובו אני יכולה להחשף למגוון נושאים מעניינים ולרכוש ידע רב. בשנה זו אני מתנסה בגן לחינוך מיוחד- מעוקבי התפתחות (ילדים בגילאי 3-6). עלי להכין מרכז למידה בנושא "האוכל שלי"- ירקות. אשמח להעזר בפורום ולקבל רעיונות/הפעלות בנושא זה. מצפה להענותכם. בברכה, ליאת.

שוגץ

New member
היי ליאת ברוכה הבאה

אשמח אם תפרטי מעט על הילדים בגן למה הכוונה מעוקבי התפתחות מפגרים? כמה ילדים בגן? מה מצבם? הם יוכלו להשתלב בכיתה א' רגילה גם אני סטודנטית לחינוך

ליאתי28

New member
שלום לר!

בגן שבו אני מתנסה ישנם 14 ילדים. הם אינם בעלי פיגור שכלי (להערכתי, רק 2-3 ילדים סובלים מפיגור קל). "מעוכבי התפתחות"- זו הגדרה רחבה הכוללת בתוכה תחומים רבים. הילדים נמצאים ברמות שונות מבחינה קוגניטיבית, שפתית, מוטורית וכ"ו. אנו משתמשים בתיווך ובהמחשות- פונים לצד התחושתי של הילדים ומספקים להם שפע של גירויים והתנסויות... וכמו בכל מסגרת של ח"מ, מקיימים חזרות מרובות על הנושא הנלמד. בגן יש פינות עבודה מגוונות, שבהן הילדים נדרשים להפעיל ולפתח מיומנויות שונות. מרבית הילדים ישארו כנראה במסגרות החינוך המיוחד (זה כמובן לא ודאי מאחר וישנם ילדים שיכולים להתקדם ולהפתיע לטובה) ומספר ילדים אכן יוכלו להשתלב במסגרות החינוך הרגיל (ויצטרכו לקבל סיוע ועזרה).

leahle

New member
ברוכה הבאה..

בפורום הזה תוכלי להכיר את כל חברותיך לקורס המקוון...
טוב, נו... רק חלק.....
אבל מעניין אם יש פה אנשים פעילים, עושה רושם שהפורום טיפ טיפה ישן יחסית לפורומים אחרים שאני מכירה...

למעלה