הצטרפו מאבק האלמנות

purpur

New member
הצטרפו מאבק האלמנות

הוקם מטה למאבק אלמנות צה"ל בכוונת משרד האוצר לפגוע בעצמאותן הכלכלית, או לחילופין למנוע את שיקום חייהן האישיים. לאור החלק המרכזי שנטלה פנינה כהן בייזום המהלך, ולאור תפקודה הלקוי בראשות הארגון, אחת ממטרות מטה המאבק היא החלפתה המיידית. היכנסו לאתר מטה המאבק... www.livecity.co.il/a/maavak4135

lyor5

New member
מאבק עדין לא צודק.....

עד אשר ישתפו את יתומי צה"ל בבחירות ,צריך להכיר בעובדה שמס' יתומי צה"ל גדול ואף מכפיל את מס' האלמנות.אני הכנתי מכתב אני מקווה שאקבל מס' תשובות.

מאבקן צודק ! מצורף מאמר מח''כ שלגי

התאכזרות לאלמנות צה"ל מאת אילן שלגי הסעיף בחוק ההסדרים, השולל מאלמנת צה"ל החיה עם ידוע בציבור את תגמוליה, פוגע בשיקומה ובעתיד משפחתה בין 78 סעיפיו היבשים של חוק ההסדרים שהניחה הממשלה על שולחן הכנסת בשבוע שעבר חבוי סעיף, האמור לפגוע בכאלפיים מאלמנות חללי צה"ל וילדיהן. מישהו מנערי האוצר הגה רעיון, שישלול מאלמנה החיה עם ידוע בציבור את זכותה לתגמולים ממשרד הביטחון. גם ההוראה הנוהגת, שלפיה אלמנה שנישאה מאבדת את זכותה, אינה ראויה; אך עתה נולדה כוונת החמרה משפילה ופוגעת. אלמנה הבוחרת בקיום קשר זוגי בלא נישואים עושה כן מטעמים שלה ושל בן זוגה, אם משום האי-ודאות אשר לקביעות הקשר החדש לאורך שנים ואם משום מחאתם של יותר ויותר זוגות חילונים נגד המונופול האורתודוקסי על נישואים בישראל. כיצד בדיוק אמור משרד הביטחון להתחקות אחר אלמנות צה"ל ואורח חייהן? האם יידרשו להצהרות תקופתיות משפילות על כך שאין להן קשר זוגי? האם תפעיל המדינה חוקרים פרטיים שיוודאו כי אין האלמנה מקיימת קשר כזה בהסתר, או שמא יעסקו חיילי המשטרה הצבאית במעקב זה? הרי עצם העלאת התהייה מעוררת חלחלה וזעם. בן זוגה של האלמנה אינו אמור להיות מפרנס חלופי לה ולילדיה, וחשוב כי לא יהיו תלויים בו כלכלית. מה גם, שבמקרים רבים גם לבן הזוג יש ילדים מקשר קודם. התגמולים אינם פיצוי על הכנסתו של בן הזוג שנפל, אלא נועדו לסייע למשפחתו להתמודד ולהשתקם כלכלית ונפשית. אלמנות רבות תיכננו את הסדרי הפנסיה וביטוח החיים שלהן על בסיס ההנחה, כי גמלת משרד הביטחון תשולם להן גם בזקנתן. ילדיו של חלל צה"ל מפסיקים לקבל את גמלתם בגיל 21, והאלמנות מסייעות להם בעת היותם סטודנטים ובתחילת חייהם העצמאיים. האוצר לא יהין לקצץ בפנסיה של אנשי קבע שלאחר פרישתם מצאו עיסוק מכניס, חלקם כנבחרי ציבור, אולם אינו מתבייש לחדור לפרטיותן של אלמנות צה"ל, לפגוע בכבודן ובעצמאותן הכלכלית ולהקשות על חייהם של ילדי החללים. כאן המקום להעיר, כי אך לפני חודשים אחדים חוקקה הכנסת, וטוב שעשתה כך, את "חוק תשלומים לפדויי שבי", המקנה למי שהיו או יהיו שבויים בעת שירותם בצה"ל או בכוחות הביטחון קצבה חודשית עד סוף חייהם. גם זהו תשלום שאינו פיצוי אלא סיוע לשיקום, ואין הוא מותנה בהכנסתו או במצבו הכלכלי של מי שחזר מן השבי. כל אחת ממשפחות חללי צה"ל, יש עמה סיפור של שכול וכאב עצומים ומשבר המלווה את האלמנה כל חייה, גם אם הקימה משפחה חדשה. בן הזוג אינו תחליף לבעל שנפל בשירות המדינה, גם אם המסגרת החדשה מסייעת לאלמנה ולילדיה להשתקם ככל הניתן. ההוראה הדראקונית המוצעת עתה בחוק ההסדרים עלולה חלילה לגרום לאלמנות צה"ל להיפרד מבני זוג, או למנוע מאלמנות צעירות ליצור קשר זוגי חדש. פקידי האוצר אינם מעזים להביא הצעת חוק מבזה כזאת בהליך חקיקה רגיל, אך יש בהם די אטימות כדי לכלול אותו בחוק ההסדרים. יש לקוות, כי הממשלה תמשוך את הסעיף האכזר זה. הכותב הוא ח"כ מטעם סיעת שינוי

אהם... כמה הערות.

קודם כל לגבי צדקת המאבק, העסק די פשוט: ידוע/ה בציבור ונשוי/אה אמורים להיות אותו דבר, הן מבחינת החובות והן מבחינת הזכויות. ומי שלא נאבק על שמירת זכויותיהן של אלמנות שנישאו, שלא יקשקש על ידועות בציבור. או כולן או אף אחת. כמה פשוט - ככה נכון. שנית, מה אתם רוצים מאיתנו? אנחנו הרי לא שותפים. אין לנו זכויות הצבעה בעמותה. זכויותינו הבסיסיות, למשל שיכירו בארגון יתומי צה"ל כמייצג, לא ממומשות. בוא נתייחס רגע למשפט המופלא הבא: " ילדיו של חלל צה"ל מפסיקים לקבל את גמלתם בגיל 21, והאלמנות מסייעות להם בעת היותם סטודנטים ובתחילת חייהם העצמאיים ". לידיעתך, האמהות שלנו מקבלות עבור זה תשלום במסגרת הגימלה החודשית, כדי שהן יוכלו לתמוך בנו ולספק את הרגש האימהי שלהן. וזה במקום להעביר את הכסף ישירות אלינו. זה נשמע מגוחך אבל זה נכון. ולא, לא תמיד הן בוחרות להעביר את הכסף הזה אלינו. אז שלא יבואו אלינו כשצריכים אותנו, אם לפני ואחרי זה יורקים עלינו. שלישית: לגבי המשפט "אלמנה הבוחרת בקיום קשר זוגי בלא נישואים עושה כן מטעמים שלה ושל בן זוגה... משום מחאתם של יותר ויותר זוגות חילונים נגד המונופול האורתודוקסי על נישואים בישראל" תשאל את שלגי אם אפשר לעשן את החומר הזה גם בלי חסינות. עם חומר כזה מישהו עוד יסכים להתחתן עם פנינה בטעות.

No name for now

New member
בוא ננסה לעשות קצת סדר

האמהות מקבלות את הקצבה עבור ילדיהן כיוון שהן האפוטרופוס שלהם, אתה לא מצפה שמשרד הבטחון יעביר קצבאות ישירות לילדים, נכון? יש עדיין פערים בין החוק למציאות בשטח שצריך לסגור ונפתרים נקודתית, כמו יתומים קטינים שאביהם הלך לעולמו (האב היה אלמן צה"ל) ולכן משרד הבטחון הפסיק להעביר קצבה עבורם. הפערים קיימים כיוון שקשה לחשוב על כל התרחישים האפשריים, זה מצער אבל המציאות משתנה כל יום. עד גיל 21 הקצבה מועברת לאלמנה (אלא אם כן היתום נישא בטרם הגיעו לגיל 21), מגיל 21 ומעלה הסיוע והקצבאות מגיעים לחשבון הבנק של היתום, אני אומרת זאת מנסיון אישי. הבעיה מבחינתי היא שליתום אין תיק באגף השיקום אלא הוא משויך לתיק של האם. הבעיות שאתה מציין הן מול החוק ולא מול האלמנות, בוא ננסה לנתב את הטענות לכיוון הנכון וגם לשמור על דיון הוגן, בלי לפגוע ולהעליב (והמבין יבין)

תעייני בתלוש הקצבה של אמא שלך...

יש שם עדיין סכום שמועבר אליה עבורך (נדמה לי שבערך 1000 ש"ח לחודש עבור כל ילד, אבל אני לא בטוח). וזה מעבר לסכומים שאת קיבלת לצורך הלימודים/דירה וכו'. על זה אני מדבר, ולא על מצב של ילדים קטינים. אני בהחלט מסכים שהבעיה של תיק משותף היא אכן הבעיה החמורה ביותר מבחינתי. להערכתי ברגע שבו התיק יוגדר ע"ש המשתקם (וזה לא משנה אם זה יתום, אלמנה או הורה שכול) ולא על שם החלל, וינוהל במקום המגורים של המשתקם ולא במקום קבורת האב , חלק גדול מהבעיות הבירוקרטיות יפתרו, ויהיה לנו הרבה יותר קל לטפל בעניינים שלנו. חוץ מזה, נדמה לי שהפנתי את הטענות שלי - כל אחת לכתובתה הנכונה: טענות לארגון האלמנות שלא נותן לנו יצוג אבל מבקש את תמיכתנו כשנח לו - לארגון האלמנות. עמדה מוסרית בסיסית הובאה בנפרד, והתייחסות לח"כ מינורי שפתאום נזכר לעשות רעש לקראת הבחירות, במקום וברצינות הראויים לה.

איש גשם

New member
רגע רגע רגע../images/Emo70.gif

אני נחשב יתום צה"ל מגיל 14 וכיום אני בן 21 וחצי ולא ראיתי שום תלוש משכורת או משהו על כך שמעבירים לי כסף לחשבון ממשרד הבטחון? את בטוחה בכך שאני אמור לקבל כסף ולא אמא שלי? כי מאמ שלי הבנתי שעוד מורידים לה עכשיו כי הגעתי לגיל 21 אז מבחינת המדינה היא לא מקבלת כבר עלי זה נכון או לא?

No name for now

New member
זה לא מה שאמרתי

האלמנה מקבלת קצבה עבור ילדיה עד אגיעם לגיל 21 במידה ויתום נישא בטרם אגיעו לגיל 21, הוא יקבל את הקצבה עבורו ישירות ממשרד הבטחון (עד אגיעו לגיל 21). מגיל 21 עד גיל 30 אם אתה זכאי להחזרים, מענקים או לקצבה תקבל אותם ישירות לחשבונך לפי הפרטים שתעביר לאגף השיקום.

No name for now

New member
הן לא פועלות תחת הארגון

במכתב שהגיע לאמי יש גם עצומה לפיזור האסיפה, כנראה שאוספים מספיק חתימות כדי לפזר את הועד הנבחר (אני מתארת לעצמי שיש סעיף בתקנון על כך), הטענה היא שפנינה כהן בחרה לתמוך בשינוי בחוק בלי לקבל לכך "מנדט" מהארגון שהיא עומדת בראשו.

lyor5

New member
על פי מה שרשמו......

הבחירות לארגון צריך להיות ביוני.ע"פ הביטאון גליון 34 ע"מ 6 רשום שליתומים יש זכות לבחור ולהיבחר,אז אני לא מבין למה שיתומים לא יתארגנו?!

No name for now

New member
מדובר בשינוי בתקנון הארגון

(כנראה ש)אין בעיה לבחור ולהגיש מועמדות, הבעיה היא שלפי התקנון בועד ארגון אלמנות צה"ל רק נציגי הרשימה הזוכה יכולים לשבת. בגלל זה ארגון אלמנות צה"ל הפך לארגון שאישה אחת שולטת בו ביד רמה מה שנקרא דמוקרטיה במיטבה

בכנס ביום א נתקה היו''ר מיקרופונים

חופש הביטוי בארגון האלמנות? תקראו מה כותב העו''ד שלה עליה! במכתב לחברות הארגון: http://www.ing.co.il/justice4u/downloads/letter_11_12_05.pdf בו כתוב בין השאר: ''בעת האחרונה החליטה יו"ר הארגון לבטל את ייפוי הכוח שניתן לי על ידי הארגון, והעבירה אליכם מכתבים הכוללים מידע שקרי חלקי ומגמתי, ועל בסיסו בקשה כי תבטלו את ייפוי הכוח האישי שניתן לי עת יצאנו לדרך לפני כארבע שנים. מאז נשלחו המכתבים פנו אלי אלמנות רבות וביקשו לקבל הבהרות, עדכונים ובעיקר להבין משמעויות. פניתי ליו"ר הארגון שתאפשר לי לעדכנכן בכנס המתוכנן, אך היא התעלמה מפנייתי. נראה כי היא חוששת שתשמעו את כל האמת ותקבלו את המידע המלא הנדרש לצורך קבלת החלטתכן. אופן התנהלותה של יו"ר הארגון לאחרונה בעניין מהווה זלזול באינטליגנציה שלכן, וניסיון דיקטטורי לכפות את דעתה ועמדותיה, שמניעיהם נשגבים מבינתי.

אלמנה15

New member
ערב טוב ומספר הבהרות לכותבים

סליחה שאני לא עונה לכל אחד בנפרד. מזמינה אתכם לשאול כל מה שעולה על דעתכם, ואנסה להשיב כמיטב יכולתי. הכאב העולה מדבריכם מובן. גם לי יש ילדים והבעיות מוכרות. לגבי המאבק הנוכחי: אנחנו לא אירגון אלמנות ויתומי צה"ל. אנחנו קבוצה של אלמנות שהתקבצה להאבק בחוק ההסדרים שהוגש לקראת תקציב 2006 ובו תיקון לחוק, האומר כי ישללו זכויותיה של אלמנת צה"ל אשר חיה עם ידוע בציבור. ההתעוררות לנושא אכן הביאה אותנו למסקנה כי יש לפעול גם במישור זה, אך גם במישור שינוי החוק הקיים והחזרת התגמולים גם לאלמנות צה"ל שנישאו. הוגשה כבר הצעת חוק בנושא. כרגע אין קשר בין הפעילות שלנו לארגון ולכן הטענות שקודם התעלמנו מכם ועכשיו אנו באות לבקש את עזרתכן קצת לא בכוון הנכון. חלק מהטענות שהועלו כאן הן למשרד הבטחון. אכן אלה דברים שצריך לטפל בהם. מהי המסגרת הנכונה? שאלה שלי כרגע אין עליה תשובה. לגבי התוספת הניתנת לאלמנה לצורכי הילדים, צדק מי שאמר שהיא משולמת עד שהילד מגיע לגיל 21. בחודש בו הוא מגיע לגיל זה נפסקת התוספת (למען האמת, בחוברת הזכויות כתוב, אם זכרוני אינו מטעני, שהתשלומים נפסקים בגיל 21 או בסיום שרות החובה). מקווה שעניתי לפחות על רוב הדברים, וכאמור, תשאלו ותעלו כל נושא שאתם חושבים שאוכל לעזור לכם בו. מבטיחה לפחות הבנה

אלמנה15

New member
מוכנים לעזור?

שלום לכולכם, במקביל למאבק על שינוי חוק ההסדרים אנחנו פועלות להדחתה של פנינה כהן מראשות האירגון. התביעה לדרישתנו להתפטרותה היא על בסיס חוסר הגנתה על האלמנות החיות עם ידוע בציבור (פעילותה או חוסר פעילותה היא בניגוד מוצהר למטרות האירגון) כמו גם על בסיס ביקורת של רשם העמותות הטוען לאי סדרים בניהול הארגון. ברור גם שאין היא פועלת לטובתם של יתומי צה"ל ואינה תומכת בכם כפי שהייתם מצפים מארגון הקרוי "ארגון אלמנות ויתומי צה"ל". עכשיו אתם יכולים לעזור. אנא עודדו את אמהותיכם לחתום על העצומות ששלחנו אליהן, ולשלוח אותן אלינו. כל חתימה תעזור. בתקווה לשיתוף פעולה פורה גם בעתיד המטה לשמירת זכויות אלמנות צה"ל

למעלה