הצטרפנו למשפחה

עננית11

New member
הצטרפנו למשפחה

היי לכולם
קבילנו את האבחון של הבן שלנו, בן השלוש, במכון מילמן. מדובר בASD בתפקוד גבוה... אז אשמח לשמוע מכם מאיפה מתחילים? מה עושים קודם כל? מילמן כרגע מלא מבחינת מקומות טיפול אז אם יש פה חיפאים\מהקריות אשמח לשמוע המלצות על מטפלים... וכמובן אשמח לעידוד ... ולשמוע שיהיה בסדר...

salmonit1

New member
אני מהצפון...

היי,
גם הבן שלנו בתפקוד גבוה, וקיבלנו את האבחון בגיל ארבע, אז התחלנו במילמן. בהתחלה ממש היינו מבסוטים שם, ואז החלה דעיכה רצינית. ולכן אני לא ממליצה על מילמן בכלל.
לעומת זאת, אני ממש ממליצה לך על התוכנית SON-RISE, זוהי תוכנית שעושים בבית, במינימום כסף, ההורים הם בעלי התפקיד העיקרי בה.
אנחנו עושים אותה כבר זמן מה, ואני מאושרת על כל רגע שאנחנו משקיעים בתוכנית זו.
אני אשמח לעזור לך בכל מה שנוגע לתוכנית זו. ומצרפת את הקישור לאתר שלהם. אל תוותרי!!!
http://www.autismtreatmentcenter.org/contents/other_sections/

הבת שלי בת 3.5, ASD בתפקוד גבוה, נמצאת בתכנית של מילמן.

תוכנית מעולה, עוזר לה וגם לי.
היא עשתה קפיצה מדהימה תוך כמה חודשים.
בשנה שעברה לא היה מקום במילמן אז היא רק היתה בגן תקשורתי.
זה הספיק לה והיה מצוין.
אני ממליצה על מילמן בעיניים עצומות !!!
בהצלחה.

AnatShemer1

New member
ברוכה הבאה

אם את שוקלת תוכנית ביתית שההורים הם המוציאים לפועל , את יכולה לבדוק גם את תוכנית RDI. בישראל יש יועץ RDI ששמו דורון זוהר. הוא לא גר בצפון, אבל זה לא מפריע לביצוע התוכנית.
אני גרה בארה"ב ומנחה משפחות בישראל כבר לא מעט שנים, כך שהמרחקים בתוך ישראל לא צריכים להטריד אותך.
אני מזכירה את התוכנית הזאת לעיתים קרובות מכיוון שאני מקבלת מהמשפחות בישראל משוב על כך שהיא כל-כך לא מוכרת. כאמור, היא מתאימה רק למי שנכון לו לעבוד באופן ישיר עם הילד שלו (בגישה התפתחותית, כלומר שונה מהגישה ההתנהגותית שיותר מוכרת ומקובלת בישראל) .

SMADAR55

New member
ברוכה הבאה

היי
שלי בן כמעט 10, אובחן בגיל שנתיים לערך. בתחילת הדרך היה במסגרת של אלוטף, בהמשך בגני תקשורת וכיום בשילוב יחידני.
בעבר קיבל הרבה טיפולים , מעולם לא היה בתכנית בייתית.
המלצתי, לפעול במספר ערוצים:
א. להחליט אלו טיפולים הילד כרגע צריך ובאיזו תדירות. האם מתמקדים בכל הטיפולים המומלצים (קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול רגשי). אם אין אפשרות להתחיל במילמן- לבדוק אפשרות דרך מכוני התפתחות הילד או באופן פרטי ולהמשיך להיות ברשימת המתנה למילמן. במידה והולכים לטיפול פרטי- לדאוג לקבלת אישור עקרוני להשתתפות על טיפולים פרא רפואיים (לברר בקופת החולים שלכם).
ב. הכרה של בטוח לאומי- תהליך בירוקרטי ארוך וכדאי להתחיל אותו.
ג. לטפל בהכרה של הרווחה בעיריה שלכם (חשוב לדברים שונים כמו קבלת סבסוד לקייטנות, קבלת חונך/ סומך, קבלת נופשונים לאוטיסטים ומשתפחותיהם , קבלת מידע שוטף ועוד)
ד .. קבלת החלטה לגבי מסגרת חינוכית לשנה הבאה. בכל מקרה צריך ועדה ויש להתארגן לכך. ועדת השמה לגבי המסגרת החינוכית. במידה ואתם רוצים מסגרת רגילה (שילוב) נדרשת ועדה לאשר לכם שעות סייעת/ משלבת.
ה. ממליצה להצטרף לקבוצת תמיכה להורים לילדים שאובחנו לאחרונה. ממליצה על הקבוצות של אלו"ט. אולי יש קבוצות בסניף חיפה (אני חושבת שקיים סניף ברחוב מוריה בכרמל).
זהו לדעתי בגדול.
תתעודדי. יהיה בסדר !!

TikvaBonneh

New member
הכי דחוף סעיף ד. תתחילי מזה.

עכשיו הזמן להגיש בקשות לועדת השמה\שילוב. אל תפספסו.

בהצלחה...

ממליץ על ק.ת מרינה טרדלר - תותחית על בתחום...
בעלת מכון רמות בנשר...

ילד מיוחד

היי,
אני ממש מבינה אותך. גם לנו יש ילד מיוחד ואני זוכרת שאיך שקיבלנו את תוצאות האבחון, רציתי עוד ועוד מידע - מה לעשות ואיך, מה הכי נכון ואיפה.
הידע שאנחנו צוברים מרגיע אותנו ועוזר לנו לארגן את כל הדברים מחדש בראש, ואחד הדברים שמאד עזר ועוזר לי זה להסתכל על הילד המקסים ושובה הלב שלנו ולראות ממש ברגע זה איך הוא מרגיש. כאן ועכשיו. הוא שמח? טוב לו? כיף לו? אם התשובה היא כן אזי שאני כאמא שלו יכולה לשמוח איתו.
כי ביננו, זו הרי לא מחלה (לבן שלי יש לקות שמיעה ב 2 אוזניו) ואם את אומרת שהבן שלך בתפקוד גבוה אז ניתן לראות תוצאות והתקדמות יפה יחסית בזמן קצר.
כאמא לאמא עם ילד מיוחד, אני אשמח שתיצרי איתי קשר במידה ואת מרגישה צורך לדבר, לשאול, להתייעץ וסתם לשתף :)
אשמח להיות לעזר בשבילך
ויקי 052-8339433

למעלה