הציבור הדתי והצדק החברתי-נושא לדיון

הציבור הדתי והצדק החברתי-נושא לדיון

היה לי השבוע ויכוח עם חברה חילונית שטענה "אתם הדתיים, בכלל לא איכפת לכם מצדק חברתי, אין לכם את זה בכלל" אז אמרתי לה שדבר ראשון זה לא נכון, רוב אם לא כל האירגונים ההתנדבותיים שעוזרים לאנשים שקשה להם שייכים למגזר הדתי והחרדי, והתורה שלנו בפרשת משפטים וקדושים בעיקר אבל, לא רק מלאה במצוות שקשורות לדאגה לחלש, ליתום, לאלמנה, לגר ולעני.
את הויכוח סיימתי בהרגשה שאני צודקת אבל, כנראה שאנחנו באמת נראים בעיני הציבור החילוני ככאלה שלא איכפת להם למרות שזה לא ככה ואני מעלה בפניכם את השאלה לדיון: זה באמת נראה כאילו שלא איכפת לנו? אולי פחות מכירים את הצד הזה אצלינו ולכן חושבים עלינו ככה? ובכלל מה דעתכם בנושא? נראה לי שיהיה מעניין לקרוא מה אתם חושבים על הנושא.

עונה לסקר

לדעתי זה בכלל לא נכון,כי ישנם הרבה אירגונים דתיים שעוזרים וגם חרדים,יש את פעמונים,אמונה,זק`א,הצלה ,יד עזרה ושולמית,,יד אליעזר,חסדי נעמי,וזהו רק קצה מיני ים.א,חב`ד שנימצאים בארץ ובכל חור בעולם,בקיצור היא רוצה סתם ללגלג זה פשוט מוכח,אז.........די למבין

יש לי קרוב משפחה שעבד המון אם הציבור החילוני

ואחד הנשקים שהוא החזיק בתיק זה 'מפתח העיר' של בני ברק וכשהוא הציג להם את מדור הגמחים הם היו פשוט בהלם

קשור, לא קשור

הייתי פעם באיזה כנס של אחד הארגונים הדתיים הלאומיים שעוסקים בקירוב ליהדות, ואחת השאלות היתה, למה הרוב חוזרים בתשובה לכיוון החרדי כמו ברסלב וחב"ד ולא לציבור הדתי לאומי, ואחת התשובות היתה כי הציבור הדתי לאומי מוגבל בכח אדם שלו, ומתפרס במגוון רחב של תחומים שהוא דואג לו כמו חינוך, כלכלה (פעמונים) ועוד.

כמו שנאמר יש גם את המצוות החברתיות, וגם יש את העניין של הבורות וחוסר ידע, כמו שהוזכר העניין של הגמ"חים והשאר.

נ.ג.

בע"ה

אם הכוונה גם להפגנות בנושא, אז מן הסתם כי רובן נערכות דקה וחצי אחרי אם לא לפני יציאת השבת. דבר שני זה כי המטרות שלהן הן פוליטיות, וזה לא תמיד מתאים לציבור הדתי.

למעלה