הצייייילוווווווווו
קראו דחוף!!

המיקסית

New member
הצייייילוווווווווו../images/Emo70.gifקראו דחוף!!

יש לי דג קרב + 3 נקבות. מה שקרה הסנפירים של הדג קרב ושל דגית אחת התחילו ליהיות במצב לא טוב! אז הפרדתי אותם לקופסא יותר קטנה מהצינצנת שלהם (הצינצנת לא קטנה...) בשביל לשים מטילן כדי שהסנפירים לא ירקבו ולא יכולתי בצינצנת כי יש שם חילזון וזה יהרוג אותו! אז הכל היה בסדר הלכתי לחברה לאיזה שעתיים והשארתי את שני הדגים בקופסא ולא סגרתי לגמרי כדי שיהיה להם אוויר..ושחזרתי ראיתי שהדגית נעלמה בהתחלה חשבתי שהדג קרב אכל אותה או משהו כי הם רבו בהתחלה שהבאתי אותם אז חשבתי שגם עכשיו הם רבו...ופיתאום גיליתי אותה על השולחן והייתי בטוחה שהיא מתה כי היא הייתה כמו יבשה... לדעתי היא הייתה שעה\וחצי אולי מחוץ למים החזקתי אותה עם נייר וראיתי אותה פיתאום פותחת פה! אז החזרתי אותה למים ליראות אם היא חייה וכן היא חייה עכשיו היא לא במצב טוב כל כך אבל המצב שלה השתפר מבהתחלה שהכנסתי אותה למים... עכשיו היא שוחה אבל לא משהו... אבל שוחה... מה שרציתי לדעת זה אם יש לה עוד סיכוי ליחיות או שהיא הולכת למות??? ובקשר לשתי הדגות שנישארו בצינצנת כניראה שהן לא הכי מסתדרות והם רבו ואחת מתה!
כניראה שלא הייתי צריכה להפריד ביניהם! אז בקשה תענו לי מהר אני כל כך קשורה לדגים שלי!!! תודה מראש!

Veiltail

New member
קרה משהו דומה לחברה הכי טובה שלי

היא היתה אצלי שעה,וכשהיא חזרה הדגית שלה מחוץ למים,יבשה,והיא עמדה לקבור אותה!!!!אבל היא פתאום קלטה אותה נושמת! ו..רק עכשיו הדגית שלה מתה....אני מקווה שתעשי מה שאורן הפופקורן אמר לך...אולי זה יציל לך את הדגית...... בהצלחה!

גלעד cool7

New member
אמממ....

קודם להגיד תאמת, לא הבנתי הרבה מההודעה... לפי דעתי היית צריכה להוציא את החילזון ולא את הדגים. איזה סוג הדגה שקפצה מחוץ לאקוריום? כי הסיכויים לשרוד מחוץ למים נמוכים מאוד, כנראה שהיא משתייכת למשפחת האנבסיים. אם אני מבין נכון, השאלה שלך הייתה אם יש לדגה סיכויים לשרוד. מצטער להגיד לך, אבל אני-ואף אחד כאן לא יוכל לתת לך תשובה חד משמעית, יכולים להיות אנשים שיגידו "שעה שלמה היא תמות בטוח" אבל אי אפשר לקבוע, תחכי ותקווי לטוב. בהצלחה.

אז ככה :

קודם כל, ידועה ומוכרת לי הנטיה של דגי קרב לקפוץ אל מחוץ למים, בעצם להרבה דגים יש נטיה כזו... למזלך (למזלה) דג קרב נושם גם אוויר, ולכן מבחינת נשימה אין לו בעיה לשרוד מחוץ למים. הבעיה מחוץ למים היא התיבשות, הרי עדיין דג קרב הוא דג לכל דבר, ומקומו של דג צריך להיות במים
ולא באוויר
לכן, להבא, בבקשה ממך, אל תמלאי את האקווריום/צנצנת/קופסא/צינוק... עד הסוף, אלא להשאר כ-5 ס"מ מלמעלה. לגביה... עם טיפול נכון היא תשרוד... אבל את צריכה לפעול לפי ההוראות: בהתחלה את תראי שהיא לא יכולה לשחות, כל הסנפירים דבוקים אחד לשני זה כואב לה מאוד. אח"כ הסנפירים יתפוררו לה, והיא בקושי תוכל לשחות. גם כל הגוף שלה יתקלף, והעור שלה יתחדש, ואחרי כחודש היא אמורה להחלים. כל יום להחליף מים!!!! אפילו פעמיים ביום!!! בהתאם לליכלוך ! בלי חצץ!! בלי צמחים !! בלי כלום !!! רק מים !!! לא לתת לה הרבה אוכל, אל תשכחי שהמערכות הפנימיות שלה במצב קשה. אם תוך יומיים את רואה שהוא לא מוציאה את האוכל, ומתנפחת, חפשי בפורום המתת חסד. לא לתת לה לשחות ללא חומר חיטוי כלשהו לדגים! והרבה תשומת לב... אם היא תעבור את השבוע הראשון, אז הכל יהיה בסדר. וחוץ מזה בקשר לסנפירים של הדגי קרב שלך, אל תדאגי, הם בסדר... כנראה שהטבע עושה את שלו, ומה לעשות, לדגי קרב יש נטיה מוזרה לעשות קרבות ממתי שמים דגי קרב ביחד ??? אולי מתאים לך לגדל כלב. בהצלחה.

למעלה