הצילוווווווו!!!!!!!!!!!!!!דחוף!!!!!

סימסית

New member
הצילוווווווו!!!!!!!!!!!!!!דחוף!!!!!

הדגית שלי (כיפה אדומה)מתבודדת מהדגים האחרים וסנפיריה מקווצים(מידי פעם היא פורשת אותם)מה זה ומה לעשות?!!?!? בבקשה תענו לי מהר אני פוחדת שמשהו יקרה לה!!!צריך לבודד אותה???

nirfun

New member
כיפה אדומה?

איזה סוג הדג שאת מדברת עליו? כיפה אדומה זה סוג של דג? לעניין: תני עוד פרטים על האק' שלך: נפח/מידות, הדגים, צמחים, פילטרציה וכו'.... לפי מה שהבנתי את מנקה את הספוג של הפילטר עם מים מהברז וזה ממש לא טוב.... כתבתי לך תגובה לזה בהודעה אחרת...

סימסית

New member
אקווריום

12 ליטר,3 דגי שלייר,פילטרup-014(פילטר של 90 ש"ח)משאבת אוייר צמחים מפלסטיק חצץ ומקומות מסתור,הדגית כל הזמן במסתור עם סנפירים מקווצים!!!

nirfun

New member
קודם כל...

3 שליירים באק' 12 ליטר זה יותר מדי... זה אק' קטן יחסית ולא כל כך מתאים... אבל בכל זאת... אמרתי לך מה תעשי לגבי הספוד... זאת יכולה להיות בעיה אולי... כמה זמן הדגים אצלך? איקלמת אותם? מתי ניקית לאחרונה את הפילטר?

סימסית

New member
הדגים אצלי רק כמה שעות!!!!

קניתי אותם היום ב12:00 בצהריים...והאקווריום פעל שבוע וניקיתי ת'פילטר...וזה לא כ"כ צפוף...זה נשמע קטן אבל זה לא...והם אכלו היום כך שנראה לי שהם כבר התאקלמו...

סימסית

New member
זה בסדר הבעיה סודרה..

היא הייתה עם סנפירים מקווצים ועכשיו ראיתי שהיא מקווצת אותם רק כאשר היא שוחה,והיא בקושי שוחה כי קודם הם(כל הדגים)השתוללו אז כנראה שהיא פשוט ישנה...אז תודה רבה שניסיתה לעזור!אני מעריכה את זה!!!

wiz

New member
אולי היא בקושי שוחה

כי אין לה מקום לשחות
חזרנו והסברנו לך שהאקווריום הזה קטן מדי אפילו בשביל דג זהב אחד, ואת הלכת וקנית שלושה. אם את חושבת שתמו הבעיות שלך, את טועה, לצערי.

lilithmm

New member
חבל מאוד

חבל שאנשים מתעקשים לפוצץ את האקוריום שלהם בהמון דגים. הם ס-ו-ב-ל-י-ם!!! למה אתם עושים את זה???? מה זה אקוריום 12 ליטר?? תארו לעצמכים שהיו נועלים אתכם לכל החיים בבית שימוש, זה בעצם מה שאתם עושים לדגים. אשמים גם בעלי החנויות שדוחפים כמה דגים שאפשר. הכי מרגיז זה חנויות שמתקמצנות ואין להן אפילו בלון חמצן! חבל שמי שמשלם בחיים שלו זה הדג.

OZEEVI

New member
אני מנצל את השישור בקשר לפילטר

ניא מה יכול לקרות אם אני מנקה את הספוג של הפילטר עם מי ברז כי אני תמיד עושה את זה??

wiz

New member
בפילטר שלך,

הספוג הוא המצע למושבות הבקטריה שמבצעות את הסינון הביולוגי באקווריום. זאת הפילטרציה החשובה ביותר, ולכן חשוב מאוד לשמור על מושבות הבקטריה. כשמנקים את הספוג במי ברז זורמים שמכילים כלור, בעצם מעיפים את הבקטריות מהספוג, ואת אלה שנשארות הכלור הורג. מה שצריך לעשות הוא להוציא מים מהאקווריום (בעת החלפת מים שגרתית), ובמים האלה לנקות את הספוג בעדינות, כדי למזער את הפגיעה בבקטריות.

OZEEVI

New member
וויז לא הבנתי מה ז"א בעדינות???

אני סוחט את הספוג כדי שכל הגיפה תרד

wiz

New member
בעדינות זה בעדינות ../images/Emo13.gif

לא לשפשף את הספוג חזק, אלא להוריד ממנו את הלכלוך בעדינות. אני אפילו לא סוחט את הספוג/צמר פרלון אצלי, כי ממילא הוא נכנס למים שוב...

OZEEVI

New member
אבל חייבים לסחוט אותו כי אחרי זה

לא תרד כל הג'יפה

ganjaman stound

New member
תגידו משהו

יכול להיות שאצלי יש מספיק מקום לבקטריות בפילטר (בניה עצמית) גם בלי קשר לבידוד "המכני" אני משתמש בכלל בצמר ריפוד כריות (אם יודעים מה זה) ולא שאני שותף אותו אני פשוט זורק אותו ושם חדש כל פעם שאני מחליף קצת מים באקווריום (פעם בשבועיים) אני עושה את זה כבר שנתיים בערך מאז שבניתי את הפילטר הזה ולא ניכרת כל השפעה על הדגים עד היום הם לא היתלוננו וגם כל המדדים של המים יחסית טובים אז מה זה אומר ?

סימסית

New member
היא בסדר היא לא

שחתה כי היא ישנה...ויש להם מקום עובדה שהם משתוללים באקווריום והם התאקלמו צ'יק צ'אק...לפני שחברה שלי קנתה לי ת'דגית הזאת(אני קניתי 2 חברה שלי קנתה לי אחד)היא לא שחתה,ואצלי היא השתוללה עכשיו היא ישנה! שיהיה לה לילה טוב!!!היא כזאת מתוקה!!!

CG ערפדי

New member
אני ינצל את השירשור הזה כדי ש...

אולי מישהו יסביר על כל תהליך הפילטרציה , הקטריות , מה הם גורמות , הסימנים שלהם ועל סוגי פילטרים ...

ganjaman stound

New member
שמע

קצת ארוך ומיגע בשבילי כרגע אולי מישהו אחר ירצה להרים את הכפפה ולהוסיף עוד מאמר לפורום ועם לא אז בפורום הדגים הישראלי יש אינפורמציה מהפשוטה והבסיסית ועד למורכבת והמקיפה עם קצת חיפוש תמצא את מה שאתה מחפש אם אני אצליח לצרף את הלינק

ganjaman stound

New member
הקישור לא בדיוק הצליח

אז תקיש מאמרים או כל דבר אחר שמתאים לך בהצלחה

CG ערפדי

New member
תודה

למרות שאין שם על מה ששאלתי יש שם דברים מעניינים שלא ידעתי והשכלתי ... תמשיכו לכתוב על דגים,אקוואריומים בעיות דגים וכל מה שבדבר ... ככה אנשים כמוני שלא מבינים בדברים האלו לומדים רק ומקדימים תרופה למכה , תודה ולילה טוב !

למעלה