הצילוווווו דחוף!!!!!!!!!!

הצילוווווו דחוף!!!!!!!!!!

הדגים שלי לקו ברעדת,הם שוכבים על הקרקע עם סנפירים מקופלים,כשנותנים להם אוכל הם אוכלים וחוזרים,והסנפירים של הזנב שלהם זזים אך ללא התקדמות(רעדת...)מה הבעיה? מה לעשות? מה המחלה??? בקשה תענו לי מהר!!!

עוזאבי

New member
תאמת אין לי כבר מושג...........

את קונה דגים חולים והם מדביקים את הדגים הבריאים ואת שמה תרופות שהורגות אותם , ואחרי זה כל פעם יש אצלך מחלה אחרת באמת באמת שאין לי מושג, תסתכלי על כל התגובות שכתבתי לך בבלוג

שוב החלפתי להם את רוב המים,שמתי מטי

לן,אנטי כלור,אני לא יודעת כבר מה לעשות,בטוח אני לא קונה דגים,אחרי כל אקוריום שאני קונה ממנו דגים שבוע אחרי זה אני רואה בו תרופה...אני הולכת עוד מעט עם חברה לחנות חיות,אני קונה(אפילו אם זה סתם בזבוז כסף!)תרופה נגד נקודות לבנות,נגד רעדת(אם יש)ועוד תרופות!אני לא אשים אותן כמובן ללא אישורכם,אבל קודם כל שיהיה,כדי שלא אצטרך לרוץ לחנות כל פעם...אז אני אקנה נגד נקודות,נגד בטן נפוחה,ונגד רעדת(אם יש)אבל מת לי הדג תינוק!!היום בבוקר אחרי שסיימתי עם המחשב,לפני שאני יוצאת לב"יס אני בודקת את שלום הדגים כדי ללכת עם ראש נקי,וראיתיא ת הדג תינוק שלי תפוס בצמח!שחררתי אותו והוא שחה לא טוב,הוצאתי ת'צמח ואת שאר הצמחים,והלכתי. בצהריים חזרתי וראיתי אותו צף! ישר פרצתי בבכי וצעקות וצלצלתי לאמא שלי ולחברה שלי(למרות שאסור להתקשר ב-15:00..חוסר נימוס..)ועד עכשיו אני בוכה! הדג שלי התינוק! שקניתי אותו עוד לפני שהיה לו צבע של כיפה אדומה!הוא היה עם כיפה אדומה וצבעו היה חום בהיר כזה,והוא היה ממש ממש פיצפון!!! וגידלתי אותו ממש!כבר היה לו ממש כמעט את כל הצבע בשלמותו!היום גיליתי שהוא מת!! וואי אלוהים מה עשיתי שכ"כ מתאכזרים אליי?!!?!?!?!?!!? אז בקיצור,יום שני(באותו יום שהחלפתי חלק מהמים...)לקחתי דגימה מהמים. היום חרתי אותה במקרוסקופ,וראיתי תולעת כזאת שכל מספר דקות מתפצלת!!!אתם בטח חושבים שזה מדע בדיוני ושאני מבלפת אבל נשבעת לכם שזה נכון!!!! ולפני איזה שבועיים לקחתי דגימה ויום שני חקרתי אותה ראיתי תולעת ארוכה!קופצת כזהמתפתלת וקופצת עד שיצאה מהטווח של המקרוסקופ! אז עכשיו לקחתי עוד דגימה מהמים של עכשיו,ואח שלי בודק אותה עכשיו כשיהיו תוצאות אני אכתוב... ועד אז תענו לי על השאלות!! תודה מראש!

Israeli Soldier

New member
איך הדברים האלו שאף אחד לא שמע

עליהם קורים רק לך ?

Suikun

New member
-

חבל לשמוע. לא כדאי לקנות סתם תרופות, אם אין נקודות לבנות אז לא צריך לקנות תרופה לזה. רעדת? לא נראה לי שיש מחלה כזאת, ייתכן שהדגים פשוט לא במצב טוב ולך זה נראה כאילו הם רועדים. לא היית צריכה להוציא את הצמח, דגים לא "נתקעים" בצמחים, סביר להניח שהוא פשוט היה במצב רע ונח עליו, ואת הוצאת אותו וסתם הכנסת אותו לסטרס מיותר, אבל זה לא מה שהרג אותו. לא מומלץ לקנות דגים צעירים במיוחד, כיוון שהם חלשים ורוב הסיכויים שלא יצליחו להתאקלם. מקווה שלא תיקני שוב דגי זהב.

יש מחלה כזאת רעדת..

ראיתי בספר האקווריום,לא קניתי תרופות,כי המוכר אמר שהם נכנסו לסטרס,ולשים מטילן,אז זהו,לגבי הדג תינוק,איך זה שפתאום הוא מת??גידלתי אותו חודש והוא פתאום מת???? ושמע,לדבי טרופיים אני לא יכולה להרשות לעצמי לגדל,מה שכן אני לא קונה יותר דגי זהב,עד שישאר לי אחד(שלא יהיה בדד)אם ימותו כולם במכה(חס וחלילה טפו טפו טפו)אחשוב על הרעיון לגופים,אבל קלוש כי אין לי כסף למחמם,ואמא שלי לא מרשה לי יותר לקנות...כלום...אז אולי אתה יודע משהו על ה"רעדת"הזאת?

Suikun

New member
אין לי מושג

לא שמעתי בחיים של על רעדת. מטילן בלו זה מחטא, זהו. לשים כל הזמן טיפות זה לא עוזר, רק פוגע בבקטריות מה שיגום לעליית אמוניה. זה לא איזו תרופת פלא לדגים. ותסלחי לי, לקנות תרופות יש לך כסף, או לקנות עוד דגי זהב אחרי שכל השאר ימותו (את לא לומדת מהנסיון?? את לא מצליחה להסתדר איתם ובכל זאת את ממשיכה לקנות?) אבל למחמם שעולה אולי 40 שקל לאקווריום שכזה אין לך כסף? נשמע לי מוזר.

אני אספתי אותו בהדרגה...וקיבלתי

כסף ליום הולדת שהיתה לי לפני שבועיים אז קניתי בזה..אבל לקנות דברים יקרים גם אמא שלי לא מרשה לי...

גלעד cool7

New member
"אין לי כסף לקנות בזול"

משפט שלמתי מפורום טיסנים. הוא שייך לכאן כי במקרה הזה החלטת לחסוך כסף של אקוריום גדול ומחמם, וקנית דגי זהב ולא טרופיים. ועכשיו כולם מתים לך וגורמים לך להוצאות יותר גדולות ממה שציפית (את קונה טרופות-שאגב אני חושב שממש מיותרות, את קונה דגים למרות שהם מתים וכו'). אל תחשבי שאני סותר את ההודעה הקודמת שכתבתי לך, כמו שאמרתי עכשיו שלמדת יוטב.

למעלה