הצילוווווו!!!!!!!!!!!

הצילוווווו!!!!!!!!!!!

שוב סליחה שיש לי הרבה צרות באקווריום,אבל אם הייתי צריכה לבכות על כל דג שמת לי(כי אני קניתי בטעות דגים חולים)הייתי מתה!אבל הדבר היחיד שמעודד אותי זה שיש לי אתכם שתעזרו לי להתמודד עם הצרות שיש לי עכשיו! אז ככה,היום בבוקר ראיתי את אחד מדגיגי (שכשקניתי אותו,אמרתי למוכרת להוציא לי דג והיא הוציאה דג דומה שזה מה שהיה לי)שוחה בהנאה,ובצהריים הבחנתי שהטמפ' היא 30 מעלות! אז מהר (או לא מהר אבל עשיתי את זה מיד)שמתי שקית קרח במים שתקרר אותם כי המים התחילו לרתוח(פעם נתתי למים להשאר 30 מעלות ואחרי שעה המד טמפ' הראה 38!וגם ההתבשלות של היד שלי),אז בקיצור סילקתי דג שבא לשקית ואז פתאום ראיתי את אחד מדגיגי החדשים שוכב על החצץ,על הצד,ובקושי נושם!!!!!! הוצאתי אותו,וראיתי שסנפיריו שחורים,(קצת שחורים)שמתי אותו בצנצנת עם הרבה(5 טיפות)מטילן בלו(כי ראיתי שזה מה שעשו בחנות ממנה קניתי 2 דגים חולים שמתו,שמו את זה באקווריום ממנו קניתי אותם)ולדג שלי יש עכשיו סנפירים שחורים,(קצת)והוא צף ומידי פעם שוכב על הרצפה,על הצד! מה זה יכול ליהיות? המטילן יעזור לו? הוא יחיה? אם הוא לא יחיה אני אחשב למגדלת גרוע?(3 דגים בחודש) ולמה זה קורה לי!!!!???כל הדגים האחרים בסדר! גם פעם אחת אפילו הלכתי לחנות שמתעללת קבוע בחיות,ובאקווריום אחד כל הדגים האחרים היו מתים חוץ מאחד שנשאר חולה,גוסס,קניתי אותו,קניתי לו תרופה(והכל מכספי!(חוץ מהדג עצמו שחברה שלי קנתה לי))והוא התרפה וכיום הוא אצלי גם חודש והכל בסדר איתו...אז תענו לי בבקשה על השאלות עם הדג זה חשוב לי!! ואם יסתבר לי שיש תרופה למגפה הזאת אני לא אסלח לעצמי שנמו שלי מת ולא ידעתי אפילו איך לרפא אותו! סלחו לי על הביטוי אבל אני מרגישה חרא! אני מרגישה כאילו אני רוצחת אותם!כי אני לא יודעת איך לרפא ת'מחלות האלו!

גלעד cool7

New member
שליירית די דופקים אותך מכל כיוון

(לא במובנים ההם
). תפסיקי לתת למוכרים למכור לך דגים חולים על פי התיאור שלך את קונה דגים שאני מתפלא שאת לא חטפת משהו מהם עדיין. ואיך זה 38 מעלות יש לך הסבר? תאורטית אף חפץ לא עולה על הטמפרטורה שיש בחדר, אלא אם יש עליו אור שמש ישיר, החדר עצמו באמת מגיע ל38 (חדר אטום או משהו כזה), האקוריום קרוב למקור חום וכו'. תשני את מיקום האקוריום אם זאתי הבעיה. ותקשיבי לעוד משהו ככל שהטמפרטורה עולה יורד ריכוז החמצן באקוריום. בקיצור די להיות פראיירית. בקשר לדג אין לי מושג.

wiz

New member
את יודעת מה הבעיה שלך ../images/Emo35.gif

את לא מוכנה להקשיב למי שרוצה לעזור לך. את כל הזמן נכנסת למגננות שלך, ומתעלמת מהאמת. אז כמו שכבר כתבתי לך מהיום הראשון - הדגים שלך ימשיכו למות, עד שתחליטי ללמוד מניסיון של אחרים. הבחירה שלך מההתחלה היתה גרועה. הבנו שאת אוהבת דגי זהב, אבל את חייבת להבין שאקווריום קטן כמו שלך פשוט לא יספיק להם (ובבקשה, תחסכי ממני את הדוגמאות שלך שמתיימרות להוכיח את ההיפך). הלאה - אתחול האקווריום שלך לא התבצע כהלכה. האקווריום לא יציב מבחינה ביולוגית, ואפילו דגים עמידים כמו דגי זהב לא מסוגלים להתמודד עם כמות הרעלים שיש בו. ההתייצבות הביולוגית של האקווריום חשובה הרבה יותר מכל תכשירי החיטוי ששפכת פנימה, והגיע הזמן להפנים את זה. הצענו לך לרדת מדגי זהב, להפסיק לקנות דגים חדשים במקום אלה שמתים וללמוד מהטעויות. את בוחרת להתעלם, וזה מה שקורה. במקום לכתוב כל יומיים הודעה על כמה שאת מרגישה "רוצחת", את יכולה לעשות קצת שיעורי בית, ולהבין מה קורה בכלל באקווריום. ברגע שתעשי את זה, הכל ישתפר, זאת הבטחה. ולמרות כל זה, אני אתייחס לבעיה הנוכחית... לא ברור לי כיצד המים הגיעו לטמפ' של 38 מעלות, כשהוא נמצא בתוך הבית. קירור ע"י שקיות קרח אינו אפקטיבי, מפני שהוא גורם לתמורות חדות בטמפ', והן אלה שפוגעות בדגים, יותר מהטמפ' עצמה. קראתי הודעה שלך שרשמת כיצד יש לנקות אקווריום. אם את ככה מנקה את האקווריום שלך, אז אין פלא שהדגים מתים. את שוטפת את כל מושבות הבקטריות מהאקווריום, ובעצם מחסלת את הפילטרציה הביולוגית בכל ניקוי שכזה. לא יודע מה יש לדג שלך, סביר להניח שגם הוא ימות. כתבתי את ההודעה מתוך חשיבה על הדגים הבאים שתקני במקום אלה שימותו. אני מציע לך להחזיר את הדגים לחנות ולהתחיל את הכל מהתחלה, כמו שצריך.

או קיי תודה,

בקשר לטמפ' אין לי מושג איך זה הגיע,זה היה אחה"צ,המים רתחו,אין לי מושג איך...אבל את הדג שגוסס לי עכשיו והדגים הקודמים קניתי חולים,הם לא פיתחו ת'מחלה אצלי,פשוט אני ביקשתי דג מסויים שהוא היה בריא,(באקווריום שהוא לא במצב משהו)והמוכרת התבלבלה ונתנה לי דג אחר,בשקית הוא היה נראה לי בסדר,אבל באקווריום הוא לא השתייך לדגים,ראיתי שהופיעו עליו 5 נקודות לבנות על הסנפירים,ורציתיהיום ללכת לקנות תרופה נגד זה,אבל אחרי מה שקרה לא הספקתי(כפי שאמרתי מצאתי אותו במצב ממש לא טוב) והנקודות ירדו לו,זיו- לפני שבוע ניקיתיהכל כדי להתחיל הכל מהתחלה,אבל כבר התפתחו מחדש הבקטריות(כי זה לפני שבוע...)ועכשיו יש לי שאלה אלייך: מה זה הבקטריות האלה עוד לא הבנתי?חיידקים?יצורים?מה זה תסביר לי בבקשה הכל מא' עד ת'...!

עוזאבי

New member
שליירית באמת שאני לא מבין אותך....

רק תשימי לב כמה כסף את מוציאה על תרופות שכמעט כולם לא עוזרות לדגים ולאקווריום. ששמים לך דגים בשקית תבחני את הדגים כשהם בתוך האקווריו תפוסים ברשת, לא קונים דגים חולים כדי לנסות לרפאות אותם!!!!. יש לך 80000000000000000000 תרופות ואני כמעט בטוח שיש לך באקוריום9999999999999999999 רעלים , אז תתחילי לשבת ולקרוא מאמרים ואז שאת0 יודעת הכל מצוין תתחילי מהתחלה עם טרופים!!!!!!! ואל תמהרי לשים תרופות שלא מועילות ומרעילות את הדגים האחרים.

Suikun

New member
נקודות לבנות-

על כל דג יש נקודות לבנות, הן מתפתחות למחלה רק כאשר הדג נמצא בסטרס ותנאי המים גרועים ככה שהדג לא הגיע אלייך חולה. בקטריות, הכוונה ליצורים מיקרוסקופיים הנמצאים בכל מקום כמעט באקווריום שלך, בחצץ, בפילטר, על הצמחים, במים וכו'. לוקח להן זמן להתפתח, ומה שהן עושות זה לפרק רעלים שונים (כגון אמוניה) לחומרים לא מזיקים לדגים. אם אין בקטריות, רמת האמוניה תעלה עד שהדגים ימותו. כלור במים הורג אותן, זאת הסיבה שצריך לשים אנטי כלור (בנוסף לזה שזה לא בריא גם לדגים). מתילן בלו גם הורג בקטריות, ככה גם מים רותחים וכו'. זאת הסיבה שאסור לנקות הכל ולהתחיל מההתחלה, וישר להכניס דגים, צריך לתת לבקטריות להתפתח מחדש. אין לי מה עוד להגיד, אני חושב שWIZ סיכם הכל מצויין.

גלעד cool7

New member
שליירית!

בקטריות הן לא חיידקים, אני לא רוצה להיכנס איתך יותר מידי אני יסביר לך רק מה הן אמורות להיות בשבילך. בקטריות הן סוג של אורגניזם (בהעדר מזון הן או בתנאים לקויים הן ימותו), במקרה שלך אלו בקטריות שמפרקות תרכובות מסוגי חנקן במים, למשל אמינה- 3NH ניטרט (חנקתי) - 3NO וכל מיני תרכובות עם היסוד חנקן (אגב מעניין אם יש אמוניום ניטרט במים). למה זה חיוני מה שהן עושות- כל תרכובות החנקן האלו מזיקות מאוד לדגים, אין לי מושג בצורה אנטומית מה כל תרכובת שם עושה אבל אני ייתן רק דוגמא אחת- אמוניה היא גז מאוד רעיל, שהיא מתמוססת במים היא יוצרת בסיס חזק (ההפך מחומצה אך חומר מאוד רעיל). אמוניה כשהיא בגז היא צורבת ועושה כוויות במגע עם האור, עיניים וכל חלק בגוף וכאשר נושמים אותה היא פוגעת ברמקמות של הריאות (אגב אני מדבר כאן מניסיון מאוד לא נעים עם הגז הזה). אז כפי שאת מבינה אלו חומרים שמאוד מזיקים לדגים, לא יודע לגביי שאר החומרים אבל אמוניה עצמה היא רעל טהור. ולכן מאוד חשוב לפרק את התרכובות האלו ולסלקן מן גוף המים, בין אם זה פשוט לשנות את נוסחתן לחומרים פחות מזיקים ובין אם זה פשוט לפלוט את החומרים מחוץ לאקוריום. בקטריות סגוגות לשטח פנים גדול, כמו שקטליזטור (זרז) צריך שטח מגע גבוה עם החומר כך גם בקטריות. אם המושבה (הבקטריות האלו חיות במושבות, אין לי מושג לגבי שאר מיני הבקטריות) תיחסם ולא תאוורר כמו שצריך בחומרים מהן היא ניזונה ומתקיימת היא תתפרק. את שטח הפנים מספקים להן או בפילטר שנבנה למטרה הזאתי ומכיל משטחים בעלי שטח גדול וצורת הבנייה שלו מעבירה את המים ביעילות על השטח הזה, או בצורה הכי יעילה שהיא המצע של האקוריום שמומלץ שיהיה בעל גרגירים כמה שיותר גדולים וכמובן עם משטחים תת קרקעיים שיוצרים זרימת מים על פני כל החצץ וככה לבקטריות יש תנאים אידיאלים לגדול. ישנם חומרים שמזרזים את התפתחות המושבות, מי שיודע ליצור מערכת אקולוגית, או סבלני ויכול לתת להן זמן להתפתחות לא זקוק לחומרים. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ עכשיו בנוגע לטמפרטורה, תבדקי איך זה יכול להיות מה יגרום לה לעלות ככה. תפסיקי לקנות דגים חולים, אני עוד מעט מי שיצעק על החנות במקומך (אני רואה שאת תמימה ונותנת להם לרמות אותך). ועכשיו בשפה קצת אחרת, שלייריתוש די למה את נותנת לרמות אותך חבל זה הכסף שלך, ועד כמה שאני רואה גם הלב (את רגישה בקשר לדגים אני רואה) אז אל תתני להם למכור לך ככה ותעמדי על שלך. תפנימי ובבקשה תגיבי לכולם בשירשור הזה שנפתור איתך את הנושא אחת ולתמיד.

גלעד cool7

New member
טעות בנוסחאות...

אמוניה זה אטום חנקן אחד ו3 אטומי מימן. ניטרט (חנקתי) זה אטום חנקן אחד ו3 אטומי חמצן (ניטרט בא בתרכובת עם עוד חומרים, קשה לי להאמין שחוץ ממצב ממוס אפשר למצוא אותו טהור כרק חנקן וחמצן).

תראו,

אין לי גוף חימום,ממש לא(מבובד בשליירים דגי מים קרים)וגלעד,אני ממש לא תמימה,ותגיד אני מגדלת דג לוקחת עלי את האחריות על החיים שלו ומתאכזבת,איך אני לא אבכה?? תודה על כל ההסברים שנתתם לי,אני אכן מסכימה אתכם,אבל מה עכשיו לעשות?לנקות הכל,להעביר בינתיים ת'דגים ולתת להכל להתפתח מחדש? מה בדיוק לעשות? לדעתי,אין לי אמוניה,כי הקשבתי לכם בקטע עם הפילטר שאמרתם שאסור לנקות אותו עם מים רגילים אלא עם מי אקווריום זה מה שעשיתי,אחר כך ניקיתי ת'אקווריום והחצץ,כי לא ידעתי שגם שם ושזה יהרוג את הבקטריות,אבל נשבעת לכם,שקראתי המון המון על דגים לפני שקניתי אותם,על כל מה שסובב להם,אבל למדתי בעיקר מאתר אחד שהיה נראה לי מאוד טוב ואחר כך זיו אמר לי שזה אתר לא טוב והתאכזבתי. אני כל ערב לפני השינה מדפדפת בספר האקווריום(שזה לא ספר ממש טוב)וקוראת כל פעם קצת ומנסה ללמוד כביכול בע"פ כל פעם קצת... אז גלעד,לדעתי הם בעצמם לא ידעו בהתחלה שהדגים חולים...עד כה,בזבזתי 15 ש"ח על דגים, ו-45 ש"ח על חלזונות(שכולם מתו לי) אז אני וחברה שלי רוצות לקנות יחד חלזונות(2-4)ולהרבות אותם,באקווריום נפרד,באקווריום שלה,אני מקווה שזה יצליח,בסוף אני מקווה שאני אמצא מה לא בסדר באקווריום,או שהחלזונות באים חולים מהחנות?! בכל מקרה תודה לכולכם על העזרה! לגבי דגים טרופיים,אני מאוד מצליחה דווקא עם שליירים,בינתיים גוס לי דג זהב אחד(שכנראה בא חולה מהחנות)ושני שליירים שקניתי אותם חולים... כי חשבתי שאני אצליח להציל אותם,חבל על החיים של היצורים האלה חבך!אז הייתי מוכנה להשקיע כסף כדי להציל אותם,כי אחרי שהצלתי דג אחד שקניתי בחנות מאוד דפוקה שמתעללת על ימין ועל שמאל בב"עח,חשבתי שדווקא בחנות האמינה הזאת אצליח להציל את הדגים האלו,ובמקום זה,בזבוז כסף,בזבוז חיים,סבל של הדג,סבל שלי,כשלונות שלי בלימודים(שלא נדבר על המורה להסטוריה:"למה את לא כותבת?!!?")אז באמת אני לא מבינה מה עשיתי את הטעות הזאת,בכל מקרה אני כבר מרגישה חלשה ואני צריכה את התמיכה שלכם עכשיו,שתדריכו אותי כיצד להמשיך,אבל בבקשה תתחשבו!אני לא מסוגלת לתת את הדגים שלי לחנות,ולא לאף אחד,אני קשורה אליהם אני אוהבת אותם כמו משפחה(אפילו בבי"ס אני מחכה להגיע הביתה רק כדי לראות אותם)ואל תגידו לי לעבור לטרופים כי זה די פוגע(זה כאילו אומרים לי"יאללה,רצחת מספיק דגי זהב עכשיו תנסי טרופיים)... אז אתם מוכנים לעזור לי?

wiz

New member
"תעברי לטרופיים" נאמר לא לשם פגיעה,

אלא מכיוון שזה הכרח. את מנסה לגדל דגי זהב במיכל שלא מתאים להם בכלל, וזה נועד מראש לכישלון. מאוד מוזר לי שכואב לך על היחס שהדגים מקבלים בחנות, אבל לא על התנאים שאת עצמך מספקת להם... מעין מוסר כפול, אם תשאלי אותי. בכל אופן - לדעתי את צריכה להחזיר את הדגים לחנות, ואז לאתחל את האקווריום לפי הטיפים שתקבלי כאן.

Suikun

New member
אם את לא מוכנה לתת אותם לחנות,

אז אל תוסיפי עוד דגים. אל תקני עוד דגי זהב כשאחד מת לך. בסופו של דבר לא יהיו לך יותר דגי זהב, ואולי אז תשקלי לקנות גופים במקום.

אני לא אוסיף עוד דגים,

באמת חבל לי על הכסף,אני יהנה ממה שיש לי...כי יש לי הרבה(מה להנות,עם דגים משעשעים כמו שלי...אני חולה עליהם)זיו,תבין לרגע(אני לא תוקפת או משהוזה ממש לא בטון של כעס)אני התחלתי לפי האנטרנט אני הראתי לך את האתר והיה רשום בו שדגי זהב הם לצנצנת!אז החלטתי מכיוון שאני רוצה לתת לדגים שלי ת'טוב ביותר שאני יכולה קניתי להם אקווריום רציני הרבה יותר,ו...זוכרים ת'בעיה הזאת שמצורפת בקובץ? אותה דגים קניתי אותה חולה(הרי...)והיא הבריאה אצלי,היו לה פשפשים,היו לה כל מני מחלות(חסרו לה קשקשים,לא היה לה צבע,עכשיו צבעה לבן חזק והכיפה האדומה שלה ממש אדומה,קודם היא היתה דהויה)...

גלעד cool7

New member
../images/Emo67.gif חשבתי שכבר סיימנו,

והלא רק התחלנו... קודם בקשר לניקיון ופגיעה בבקטריות- אני חולק על הטענות כאן והוכחה שהדגים שלי ובינהם דגים רגישים כדיסקוסים חיים מעולה ומתרבים. רק לפני יומיים בדקתי במד אנליטי דיגיטלי והפי אייג' באקוריום שלי עומד על 6.903 (אם אתם בודקים עם מד אוניברסלי אז אצלי זה אומר שהיה צבע ניטרלי לנייר). אז אמנם עדיף שלא לפגוע במושבת בקטריות אבל אחת לחצי שנה (אצלי אני בכלל מבצע אחת לחודשיים) מותר לנקות את התא הביולוגי בעזרת מים רגילים למרות שזה מחסל את המושבות. אבל מאוד מומלץ לאחר כזה ניקוי להוסיף ביוסטרטר (זהו חומר שנותן פוש וגורם לבקטריות לבסס עצמן יותר מהר באקוריום). בואו ניקח אקוריום רגיל שבנוי טוב אבל פתאום כל הבקטריות שם מתו ועכשיו הן צריכות להתפתח מחדש, אז יקח טיפה זמן אבל הטיפת זמן הזאתי לא תהרוג את הדגים ולא תפגע בהם (בתנאי שהתנאים באקוריום היו טובים לפני החיסול של המושבות, אם הם היו גרועים כמובן שאין טעם לאף מילה שלי) והבקטריות יגדלו תוך יומיים-שלושה לכמות מספקת, וככל שיעבור יותר זמן הן יתפתחו למושבות עצומות. התחלה מחדש- שליירית אני מבין שאת לא רוצה לוותר על הדגים שלך, תמשיכי איתם בתקווה שמשום מה לא ימות הדג זהב. תפתחי את האקוריום מחדש, תנקי אותו עד הסוף שטיפה טובה. אז תמלאי מים כמו שצריך, חברי את המשאבת אויר ואת הפילטר, אל תשימי אנטי כלור-תני למשאבת אויר לנקות אותו, תוסיפי מאיץ בקטריות ואחריי 24 שעות תחזירי את הדגים לאקוריום מה לא?! האקוריום שלה מעולה עכשיו התחילו להתפתח בקטריות ובנתיים האקוריום בכלל לא זקוק להן עד שהדגים יתחילו לזהם... אין פשוט מצב אידיאלי). ולמרות שביקשת אני חוזר ואומר כן טרופי, את בעצם כבר מגדלת אקוריום עם תנאים של טרופיים ודגים לא מתאימים. אך תזכרי אם את כל כך רגשנית-את צולת את הדג זהב, לעומת זאת דגים טרופיים בטמפרטורות העלה מאוד פעילים יהיו ובריאים כמובן. פשוט אקוריום דבש! שליירית 60 שקל על דגים אמנם זה כסף, אבל אם אני משום מה (חס וחלילה טפו טפו טפו) יאבד את האקוריום שלי זה כמה מאות שקלים לדגים. זה שאת רגשנית תאמת לפי דעתי זה מאוד חבל, מקשה עלייך... אבל אין מה לעשות ככה את-אז בואי תלכי עם ההוראות של האנשים בפורום נתקלתי כאן בהרבה חכמים כמו עוזאבי, וויז, אקוולוג'יק ועוד הרבה ותאמיני לי הדגים ימותו רק מזקנה טבעית. ספר האקוריום כן טוב, טעות שלי... הוא מעולה. ותאמיני לי הייתי מעדיף שתהיהי תמימה, כי עכשיו בעצם את אומרת שאת היית מודעת כל הזמן לזה שדופקים אותך. אז תראי את לא מגדלת גרועה סה"כ לא התחלת טוב, תמיד ניתן לתקן.

גלעד לא,אני לא ידעתי שדופקים אותי

כי באמת לא דפקו אותי,כמו שאמרתי אולי הם בעצמם לא ידעו שהדגים חולים? אני לא תמימה,אני מכירה ת'צמי,אני פשוט סומכת עליהם כי...הם מטפלים יפה בחיות,אז אני ישר תופסת בהם ביטחון...לגבי הדגי זהב המושלמים שלי,אני דואגת להם לטמפ,נמוכה ע"י מזגן,קרח כשהמצב קיצוני(עד שהיום אמרתם לי לא לשים אני אצטרך למצוא פתרון אחר...)יש מקרר?(שמקרר מים? אבל אני פוחדת שהדגים כבר התרגלו לטמפ' האלו הגבוהות וימותו בנמוכות...

ד"א.

עדכנתי עכשיו ת'בלוג שלי אתם מוזמנים להכנס ולשמוע את הסיפור הקצר(בגרסה מקוצרת)של הדג החולה שקניתי והצלתי,אולי כשיהיה לי קצת יותר מצב רוח אני אכתוב את הסיפור במלואו...

למעלה