הצילווו

ליה1997

New member
הצילווו

כבר די הרבה זמן שיש לי כאבי בטן ברום הבטן וכו' עד שאני ממש יכולה להרגיש את הקיבה שלי.. ואז התחילו בעיות באכילה... אני בקושי מצליחה לבלוע ואני רוב הזמן עם בחילות וכאלה... ועכשיו כבר יומיים אני מתפתלת מכאבים בבית כבר יומיים... הרופאים כבר לא יודעים מה להגיד לי ולבדיקות לוקח הרבה יותר משבועיים להגיע וזה מייאש.....אלה לא כאבי אנדו' אבל זה בהחלט משפיע לי גם על הגב וכל הגוף שלי כואב.... מצטערת שאני מתבכיינת ככה... אבל אני הורדתי 3 קילו בפחות משבוע בלי כוונה ובלי שום פעילות ספורטיבית... אני ממש משתגעת מכאבים וכלוםםם לא עוזר....
רעיונות?

שמיץ1

New member
היי ליה

מה בדקו עד כה בהקשר הזה?
CT-Enterography?
גסטרוסקופיה?
תפקודי לבלב?
אולטרסאונד בטן עליונה, כיס מרה וכו'?
&nbsp
יש המון דברים שאפשר לבדוק ומנסיוני האישי, המר, וארוך השנים, רופאים פשוט מתעצלים / מזלזלים בתלונות החולה. אל תתביישי לבקש, לדרוש ולהתעקש שיבדקו כל פרט ופרט.
אני אובחנתי עם בעיית גסטרו קשה אחרי חודשים רבים של סבל בל יתואר שהגיעו לכדי סכנת חיים. לולא הייתי לוקחת עניינים לידיים שלי, חוקרת לבד, קוראת המון, דורשת בדיקות והפניות מסוימות... יש מצב טוב שלא הייתי פה היום. לא אומרת את זה כדי להפחיד חלילה. אומרת את זה כדי לדרבן אותך, ואשמח לעזור במה שאוכל.
&nbsp
כתבתי לך גם בפרטי...

שרוני1ש

New member
ליה

היי ליה, נשמע נורא... שאת נורא סובלת...
תבדקי ממש את הכל! ומחזקת את שמיץ - תתעקשי!
זה פשוט לא הגיוני ולא סביר לסבול בצורה כזו, ללא מענה מניח את הדעת...

ולעניין: הייתי ממש מבקשת אולטראסאונד לכבד, כיס מרה ודרכי המרה. הרבה פעמים אלו אברים "מועדים לפורענות" בבטן העליונה (בפרט כאב שמקרין לגב בצורה כמו שאת מתארת...), ויש מצב אפילו לאבנים (בכיס/דרכי מרה). אני יודעת שאבנים גורמות לכאב בלתי נסבל ולירידה בלתי מתוכננת שכזו במשקל. חובה לבדוק! (ואולטראסאונד פשוט יעשה את העבודה).
רק בריאות יקירה,
חג שמח!

ליה1997

New member
תודה שרוני

אני אבקש לערוך אולטרסאונד ואבדוק את האפשרות של אבנים במיוחד לאור העובדה שהאנדו' מתעסק לי הרבה במע' השתן וזה בהחלט גורם משפיע.תודה רבה יקירה :)

ליה1997

New member
עד כה...

תפקודי לבלב נבדק ותקין. אולטרסאונד איברים כליות ומע' שתן... נבדק לפני שנה בערך ודי תקין....
אני ממש מבינה את האמירה שהרופאים מזלזלים בתלונות כי בגלל זה נגררתי בסבל עד שאיבחנו את האנדו....
אני מנסה לקרוא ולחקור אבל לשווא כי יש לתסמינים האלה כל כך הרבה תשובות שזה מייאש והרופאים הולכים תמיד על המובן מאליו....
תודה רבה לך על הכל :)

מה עם בדיקות לקיבה?

גסטרוסקופיה?
תבחין נשיפה לשלול הליקובקטר פילורי?
אם עוד לא עשו לך את הבדיקות האלה תתעקשי שיעשו.

ליה1997

New member
בדיקות

גסטרוסקופיה זה היה השלב הבא שיבוא כשהרופא שלי יחזור מהחופשה שלו... עשיתי תבחין נשיפה וכבר חודש עבר ולא הגיעו תוצאות
בדיקות לקיבה זה הכיוון....

לואי84

New member

במצב כזה הייתי שוקלת אפילו ללכת למיון. בכל אופן, מקווה שכבר השתפר ואת מרגישה יותר טוב. לרדת 3 קילו בשבוע זה המון.
האם עשו לך גם גסטרוסקופיה?

ליה1997

New member
שקלתי ללכת למיון

אמא התעקשה שנלך אבל לא ממש רציתי כי עברתי את זה כבר עם הכאבים של האנדו'... ידחפו לי אופטלגין או משהו ייקחו לי מלא דם יגיעו למסקנה שזה לא דלקת בלבלב וזהו....
זה קצת השתפר ..עכשיו זה מציק רק כמה פעמים ביום ולא כל היום שזה אחלה מבחינתי ואדרוש גסטרוסקופיה כשאוכל... חייבת לעשות...

למעלה