הצילו,איזו עגלה לבחור ?

לימורתה

New member
הצילו,איזו עגלה לבחור ?

שלום לכולם וחג שמח (עד כמה שאפשר) .אני עדיין לא אמא (עוד חודש). אני לא מצליחה לבחור עגלה. התלבטתי בין פג ונציה לבין פג מילאנו כי יש להן ידית מתהפכת (עד כמה זה באמת חשוב?) מצד שני יש עגלות הרבה יותר זולות של גרקו ואינגליזינה שכוללות את כסא הבטיחות.ואפרופו כסא בטיחות עם מתאם או בלי מתאם ואיזה כדאי ? בקיצור הצילו !! תודה מראש

לנו יש את הגראקו סטרלינג הכולל את

כיסא הבטיחות והקופסא הנשארת ברכב (לא ידעתי שקוראים לזה "מתאם". אנחנו קראנו לזה BOX...). אז ככה: הסידור של הכיסא והמתאם הוא נהדר. משיבים את הילד בבית ומסדרים אותו בנינוחות, וכשמגיעים לרכב, רק מושיבים את הכיסא ב - BOX וזהו. הכסא גם נשלף מה-BOX ומתישב בקלות על העגלה, וכך אין צורך לשגע את הילד במעבר בין הרכב לעגלה וחוזר חלילה. מה שאהבתי בגראקו-סטרלינג הם הגלגלים הגדולים המאפשרים ניידות נוחה. אולם יש לה חסרונות, שבמבט לאחור, אני מצטערת שלא שמתי לב אליהם. לגראקו יש 3 מצבים: שכיבה, טרום-ישיבה וישיבה. לצערי הרב, בין מצב השכיבה לטרום-ישיבה יש מרחק רב, ותינוק בן 3 חודשים, שכבר מתעניין בסביבתו דיי יוצא מופסד ממצב השכיבה, אבל עדין לא יכול לשבת במצב ה"טרום ישיבה". גם לא ניתן להשכיב אותם על הבטן בעגלה הזו, כי יש בד שחוסם את שדה הראיה. אין ידית מתהפכת, וזה חיסרון, כי כשמטילים, ניתן להעביר את הידית לפי מצב השמש, ולמנוע מהתינוק את חסימת שדה הראיה ע"י כיסוי העגלה בחיתול. חוץ מזה - לעגלה יש סל גדול, והדבר מאוד נוח כשהולכים איתו לקניות, או אפילו לטיול בפארק (אני מניחה בסל את כל הדברים שנחוצים לנו, וכך מתפנה לנו מקום בתיק). את תקבלי המון המלצות ואי-המלצות על הרבה עגלות, ואני כולי תקווה שלא תצאי מבולבלת מכל מה שיכתבו לך כאן. לגבי בחירת העגלה היתה אחד הצעדים הקשים ביותר בהזמנת הלידה, אז שיהיה לך בהצלחה. סיגל שלשגיא

דיאנה1

New member
לי היתה את ה "פג מילאנו". הייתי מאד

מרוצה ממנה. היא מרווחת ומאפשרת לישון בנוחות. הידית המתהפכת מאד נוחה כדי להמנע מאור שמש ישיר על התינוק וגם כדי להשכיב את התינוק על הבטן בטיול. אצלנו זה היה מאד חשוב כי רק ככה הוא היה מוכן לשכב על הבטן, ושכיבה על הבטן חשובה להתפתחות. החסרונות שלה: היה לי מאד קשה לקפל אותה. בהתחלה עוד הסתדרתי איכשהו, אבל עם הילד השני אחרי שהיא היתה בכמה סיבובים אצל חברים משהו השתבש ורק בעלי הצליח לקפל אותה. חוץ ממנגנון הקיפול היא דווקא החזיקה מעמד יפה ב 5 וחצי השנים שעברו בין הילדים. בכלל ה "פג" ידועות כעגלות מאד עמידות, אני רואה את זה גם בטיולון שלהם שאני משתמשת בו עכשיו. אם זה ילד ראשון ומתכננים עוד גם זה שיקול. כמו כן היא די כבדה, אז אם אין מעלית וצריך לסחוב אותה במדרגות זה בהחלט חיסרון.

popo11

New member
לנו היתה גרקו סטרלינג

ועדיין יש. מצויינת, אבל כבדה. הקטע עם הסלקל הוא נהדר. מאד פרקטי - לא צריך להעיר ולסחוב כל פעם שיוצאים/נכנסים לאוטו. המתאם באוטו שלי ובאוטו של בעלי אנחנו קושרים עם חגורת הבטיחות. אין ספק שזה מאד נוח. העגלה קצת כבדה ולכן זה שיקול עם יש מדרגות. היא מתקפלת בקלילות ונכנסת לבגאז´ של האוטו בשניות. בערך בגיל 3-4 חודשים כשהילד התחיל לשבת, הייתי מרימה למצב השני והוא היה מאד מרוצה. כשהיה נרדם הייתי מורידה בעדינות את המשענת ובזה נגמר. בענין השכיבה על הבטן - אז ראיתי כאלה שהורידו את הבד מאחורה וכך זה הסתדר. עגלה קלה לתמרון, סל ענק ומרכז כובד טוב. אני ממליצה. עכשיו (8 חודשים) יש לנו טיולון עם 3 גלגלים ששוקל 1/3 מהגרקו, וזה כבר עולם אחר.
. מזל טוב ורק אושר !

ניסינו את האופציה של הורדת הבד

המגן, אבל אז נוצר מצב שהתינוק ממש חשוף ויכול להחליק קדימה
.

ממליצה על הפג ונציה

עגלה קלה ונוחה מאד לתפעול יחד עם זאת מאסיבית שנותנת תחושת ביטחון. לגבי הידית המתהפכת זה ייתרון לאו דווקא בגלל השמש, אלא כשהתינוק קטן ושוכב את רוצה ללכת כשפניך אליו ואח"כ כשהוא יושב הוא רוצה שתלכי ופני אל העולם והידית המתהפכת מאפשרת את 2 המצבים. אבל - סלקל שמתחבר לעגלה הוא גם ייתרון גדול, בעיקר כשהילד נרדם באוטו, וזה קורה הרבה, אני רכשתי גלגלים מיוחדים שמתחברים לסלקל שלי (אוונפלו שגם לו יש מתאם לאוטו), אבל זו הוצאה נוספת, כולל על ההוצאה של הסלקל.

בדגמים החדשים של הפג ונציה...

יש גם סלקל שמתחבר לעגלה וגם למרכב פלסטיק באוטו (כלומר משמש גם ככסא בטיחות). יש לנו פג ונציה ואנחנו מאוד מאוד מאוד מרוצים. קל לתפעול, קל לקיפול ונכנס אפילו לבגז´ של הפיאט אונו. לגבי הידית המתהפכת - מאוד מומלצת מהסיבות שכתבה מיכל. חוץ מזה, הכיסוי שלה מתפרק בחלקים, כלומר כשהילד קצת יותר גדול (אצלנו זה היה בערך בחמישה חודשים) אפשר להוריד חלק מהכיסוי ולהשאיר רק את הגגון - כך אפשר להזיז אותו לפי כיוון השמש, וגם ניתן להשכיב את התינוק על הבטן ושדה הראיה שלו לא חסום. בקיצור - ממליצה בחום רב. (חסרון - גלגלים קטנים יותר ולא מסיביים כמו של הגרקו, אבל לדעתי היתרונות עולים על החסרונות).

מיכל27

New member
בקשר לעגלה

לנו יש את הפג ונציה. הבעיה איתה זה הגלגלים שלה שהם לא כלכך יציבים ובנסיעה כאשר ישנם שיפועים במדרכה אז הגלגים מושכים לכל מיני כיוונים לא רצויים. הבעיה מתעצמת כאשר התינוק גדל ויש לו משקל. מעבר לבעיה הזו העגלה בסה"כ די נוחה הידיות המתהפכות לדעתי הן חובה כי בחודשים הראשונים הילד לא מתעניין בסביבה ורוצה לראות אותך ומאוחר יותר מתעניין בסביבה בלבד. הסל גדול ורחב וזה גם נוח. אני מציעה גם לקנות עגלה שהיא לא כלכך כבדה במיוחד אם אין מעלית בבניין. צריך לזכור גם שאחרי מספר חודשים הילד נעשה גם כן כבד. אם יש תא מטען קטן ברכב לבדוק לפני הקניה שהעגלה נכנסת כמו שצריך זהו שיהיה לך בהצלחה בבחירת העגלה ושתהיה לידה קלה מיכל

maxi taxi

עגלה נהדרת וקומקטית...ניתן להשיג בשילב. ממש עגלת היי-טק קלה עם סלקל (באמבטיה השתמשנו רק בברית...אז קצת חבל על הכסף)לא עגלה משולבת כבדה כיוון שהאמבטיה יורדת לגמרי כשסמים את הסלקל. בעיקרון ממליצה מאוד גם על מינשא- הכי נוח בשלושת החודשים הראשונים כשהילד/ה רוצה רק על הידיים.

שירי ל

New member
לנו יש את הגרקו מטרו ספורט

ובאופן כללי אני די מרוצה ממנה: יש לה סלקל מותאם (בלי מתאם לרכב), מצבים שאת יכולה לכוונן לעצמך, גלגלים גדולים והיא קלילה מאוד. מתאימה ביותר למי שהרבה עם הרכב וצריך לצאת- להכנס כל הזמן. חיסרון ענק שלה: מנגנון הקיפול שלה לא מוצלח ולפעמים אני ממש צריכה ללכת איתה מכות כדי שתיסגר.

לא, שירי. זה כוון ללימורתה. כתבתי

לה, שלא משנה מה נכתוב לה, עדיין יהיה לה קשה להחליט...וצדקתי. אם אני אצטרך לבחור עגלה אחרת לשגיא, עדיין יהיה לי קשה, עם כל הניסיון שיש לי כבר בנושא.

zevlib

New member
פג ונציה

לימור חג שמח. אני בחרתי: עגלה: פג וונציה- עגלה יחסית קלה (כ 9 קילו) בעלת ידית עוברת (טוב לשמש ולטייל שהילד רואה אותך). קיפול ופתיחה נוחים (ביד אחת). סלקל: אוונפלו- סלקל קל (משקל) יחסית (חשוב מאד מאד) שכולל בסיס לרכב. ניתן לרכוש לסלקל גלגלים. את הסלקל ניתן לשים ברכב גם ללא בסיס והוא מתיישב בעגלה בצורה טובה ולא תמיד צריך לטלטל את הילד מהכסא לעגלה. כמו כן ניתן להפוך את הסלקל (ללא עלוית נוספות) לנדנדה או כסה יציב. כללי: - חשוב שהסלקל יהיה קל ויכלול בסיס לרכב. רצוי שיהיה ניתן לשים את הכסא ברכב ללא בסיס. - בעגלה חשוב הקיפול יהיה בייד אחת ומשקל העגלה יהיה נמוך (אל תשכחי שיש לך עוד כ 10 קילו חוץ מעגלה. בתודה וחש שמח זאב

לימורתה

New member
סל קל

זאב תודה על התגובה.לגבי הסל קל איך יתכן שסל קל מתחבר לפג ונציה למרות שהוא מיוצר ע"י חברה אחרת האם זה בטיחותי ?

zevlib

New member
סלקל

הסלקל לא מתחבר בצורה אורגינלית (אבל מונח בצורה טובה מאד). הסלקל פשוט מונח על העגלה. כל עוד הילד לא קופץ והעגלה לא נוסעת ב 50 קמ"ש אין מה לדאוג. כמובן שצריך לשים לב יותר במדרגות ושטחים לא ישרים. ברמת העיקרון בחירת עגלה היא דבר אישי ואת צריכה לנסות ולראות מה הכי נוח לך. בהצלחה ומזל טוב זאב 546152-052

ניקי בת

New member
פג

לנו יש פג אמנם מילנו היא בת 7 וחצי אבל גידלה נאמנה עליה 3 ילדים ועדין נראית ומתנהגת כמו חדשה. היתרון שבידית המתהפכת הוא ענק ומומלץ בכל מקרה בהצלחה ושיעבור בקלות

למעלה