הצילו! איך עושים את זה?!

בלינקה

New member
הצילו! איך עושים את זה?!

זהו, ביום חמישי עוברים. האיש בעבודה כל יום משש בבוקר עד שמונה בערב לפחות. שחר איתי מארבע אחה"צ. אני שוב/עדיין חולה. וצריך לארוז. אני לא אדם מסודר במיוחד, והנסיבות לעיל לא ממש מקלות עלי עם האריזה. ארוזים כל הספרים (וזה המון), כמעט כל הבגדים של האיש, כמעט כל הבגדים שלי, חלק מהבגדים של שחר (לא כולל ערימות של כיבסה מלוכלכת). הבית נראה כמו איזור אסון, במטבח עוד לא נגענו, והזמן הולך ואוזל!

שיפסלה

New member
מממ...אין פתרון קסם

עבודה קשה
צריך לארוז ה-כ-ל. גם את הכבידה המלוכלכת להכניס באיזה שהוא קרטון. כי מה שלא ארוז, למובילים קשה להעביר. אנחנו, יום לפני המעבר עבדנו המון שעות בלארוז. ולא הספקנו הכל. ביום המעבר קמנו ב-4 לפנות בוקר, כדי להמשיך לארוז. ולא גמרנו. כשהמובילים באו הם לקחו קודם את כל הקרטונים הארוזים. אח"כ הם עזרו לנו לדחוף לקרטונים מכל הבא ליד - את כל מה שלא הספקנו לארוז. תוך 3 שעות מרגע שהם הגיעו - כל תכולת הבית היתה במשאית. דרך אגב - יש חברות הובלה שמספקות גם שירותי אריזה: באים אליך יום לפני המעבר ואורזים בשבילך.

sugerbabe1

New member
בתור עוברת דירות סידרתית

כמה טיפים: 1- זו ההזדמנות להעיף כמה שיותר דברים שלא משתששים, לובשים, סרוויסים למניהם לא לזרוק להעביר לנזקקים. 2- ספרים- לא להעמיס הכל על קרטון אחד גדול. לחלק לקרטונים קטנים אחרת זה נקרע בהובלה. 3- לארוז הכל! שלא ישארו שטויות בחוץ זה הכי קשה אחר כך לסדר. 4- לנקות את הכל ולקפל טוב לפני שמכניסים לקרטון שבזמן הפריקה ישאר רק לסדר ולהכניס לארונות. 5- לקנות כמה חבילות של ניילון ניצמד ובזה לעטוף את כל הדברים השבירים+מכשירי החשמל.

בלינקה

New member
דווקא עודדת אותי עכשיו

כי יש לנו עוד שלושה ימים לפני המעבר, ובכל זאת אני אורזת קצת כל יום, אז יש מצב להגיע ליום האריזה עצמו במצב טוב יחסית (אין לנו כל כך הרבה רכוש
). וחברת אריזה לא בא בחשבון. אין לנו כסף, וגם ככה ההובלה לא עלינו.

מעיןבר

New member
לשלם למישהו שיארוז

אין ברירה במקרה שלך. בקשי הצעת מחיר מחברות ההובלה גם לאריזה. את מה שמאוד חשוב לך - ארזי לבד (תכשיטים/אלבןמים/ציוד יקר במיוחד).

orlyfu

New member
מסכימה עם מעין. אנחנו עשינו את זה.

כשעברנו דירה, יובל היתה בת חודשים ספורים. לא יכולתי להתפנות כדי לעזור באריזה וגם היה די קשה להיות עם חצי בית ארוז במשך כמה שבועות. המעבירים שלנו ארזו הכל בצורה נפלאה. שווה כל גרוש. וגם לא מאד מאד יקר. וסתם הגיג ... אני זוכרת שאמרתי לבעלי, תוך שאנחנו נוסעים אחרי המשאית לבית החדש, "כמה מוזר לראות את כל מה שיש לך בעולם ארוז בשטח כל כך קטן...".

POOH*

New member
Nנסיון קשה ...

אין מה לעשות. או תשלמו על אריזה או תמצאי מישהו שישמור על שחר!! אני ארזתי כמעט הכל לבד, חלק עם גיא בבית ונשבעתי שיותר אני לא עושה את זה... הודעתי לאיש שפעם הבאה שעוברים הוא לוקח יומיים חופש לארוז ויומיים חופש לפרק או שמשלמים על אריזה!! בהצלחה.. ולפרק אני מבטיחה לבוא לעזור - אם תרצי... POOH

lulyK

New member
משאירים הכל כמו שזה

וקונים הכל חדש
. אין לי מושג ואני גם שונאת שאורזים לי. במעבר דירה האחרון שלנו (לפני 6 שנים) נחתנו מאמסטרדם כמה שעות לפני המעבר, וארזנו תוך כדי שמהעבירים מורידים ארגזים למטה (מזל שגרנו בקומה 5.5 ללא מעלית, אז לקח להם זמן). תחשבי על זה שמה שלא יקרה, בסוף תהיו בבית חדש עם התרגשות גדולה ותחושת התחדשות.

daldan

New member
הדבר הכי שנוא עליי בעולם ../images/Emo123.gif

עברתי כאמור הרבה מאד בתים בחיי הבוגרים - שונאת לארוז. זה מוציא ממנו רק דברים רעים. הפעם לפני המעבר לבית החדש כנראה שניקח חברה שגם אורזת - למען שלום בית. מאחלת לך המון בצלחה, ובהחלט נצלי את ההזדמנות לזרוק דברים

ציף שלי

New member
וואוו, אני לא מאמינה שאתן עוזבות../images/Emo10.gif

וגם לי מצפה מלאכת אריזה בקרוב... בינתיים, אני מדחיקה

זוג חדש

New member
אין ברירה

שבעלך יקח יום חופש. גם אנחנו עברנו עכשיו דירה. בעלי היה איתי רק כמה ערבים, ועזר באריזה - פה ושם. מה שקרה - נשארו לנו דברים שלא הספקתי לארוז שבקושי נכנסו לשתי מכוניות ברלינגו. בעלי הבין בדיעבד שבפעם הבאה הוא יקח חופש ויארוז יחד איתי ובטח שביום המעבר הוא יהיה בבית. שתהיה לך המון הצלחה באריזה. זה לא קל כל העניין הזה - אבל התוצאה = המעבר שווה הכל.

קובולט

New member
עוד טיפ

אם אכן מזמינים אורזים שוב שווה כל שקל... לקחת טוש בהישג יד ולרשום כל דבר שהם מכניסים לקופסאות... אני שהם התחילו לארוז בדיוק שיכנעתי את אחד החתולים שכדי לו לבוא איתנו לבית החדש ולרדת מהעץ...הם ארזו לי את שולחן הכתיבה עם כל העתים הטושים וכו' ואחכ" לכי חפשי...בכלל הדבר הכי טוב לכתוב על כל ארגז ושמגיעים לבית החדש לפזר כל ארגז כבר בחדר המיועד לו.... אני באופן אישי כבר 5 חודשים בבית החדש ועוד יש פה שניים שלושה ארגזים.... בהצלחה

ה ו ב י ט

New member
איזה סיוט לארוז... אבל זו "ירידה

לצורך עליה". אנחנו גם עברנו לאחרונה. אני אוהבת לארוז לבד (כלומר בלי חב' אריזה) כי אני מוציאה המווון דברים. חלק זורקת, חלק נותנת לתרומה. אצלנו האיש לקח יום חופש וגם סבא וסבתא באו לעזור. רשמנו על כל ארגז מה הוא מכיל ולאיזה חדר הוא צריך להגיע וזה מאוד עזר.

למעלה