הצילו ! אני במצב מדכא

הצילו ! אני במצב מדכא

יש לי בעיה בעיניים ואני בחו"ל ברוסיה , הרפואה כאן לא משהוא וקשה לי להסביר להם את הבעיה שלי

לפני שבועיים לפתע באמצע היום הופיע לי בראיה מין קשת קטנה בצבע אדום חום , כמו וריד דם קטן , לאחר מכן הופיעו הרבה נקודות שחורות זעירות

הלכתי לרופאת עיניים ונוירולוג נתנו לי כדורים זריקות וטיפות עיניים , רופאת העיניים אמרה שהיא לא רואה בעיה בעין ,
הבעיה השתפרה אבל לא נעלמה כעת יש לי קשת קטנה חצי שקופה
שלשום הופיע בעיה חדשה כאשר אני ממצמץ מופיע לי בחלק העליון של העין הבזק של קשת דקה של אור בהיר , כמו פלש של מצלמה
מה הבעיה שלי ? מה אני צריך לבקש שיעשו או יבדקו ?

ללכת לרופא עיניים או לרופא אחר ?

הצילו ! אני במצב מדכא

קשה לי להבין מה בדיוק עברת. אם הכל תקין אז מדוע נזקקת לטיפול עם זריקות וכדורים??
לא ניתן לאבחן ממה אתה סובל ללא בדיקה אך בכל אופן חובה לשלול קרע ברשתית או היפרדות רשתית - מצבים מסוכנים לראיה. בפרט כשאתה מתאר תופעה חדשה של הבזקים. עליך להיבדק בדחיפות.
בברכה,

תודה ! הלכתי לרופאה פרטית היא בדקה

אותי יסודית יותר וגילתה בעיות בעיניים , מחר אני אעשה O S T ) MRI כך קוראים לזה כאן ) בעינים .

היא שללה את מה שביקשת לשלול , אין קרע או הפרדות ברשתית

גוגל לא מתרגם לי את השפה הרפואית של הרופאה , עד כמה שהבנתי יש נפיחות ויש גבשושיות במקום קו ישר
כנראה שוריד דם זעיר בעין התפקע
זה מה שהצלחתי להבין

תודה ! הלכתי לרופאה פרטית היא בדקה

האם כוונתך ל-OCT?
האם מדובר בחסימה של וריד ברשתית עם הופעה של בצקת/נזלים ברשתית?

כן ! זה OCT . כאן הם מבטאים זאת S

כן , חסימה של וריד עם בצקות , + בחתך של ה OCT רואים שקע באמצע והצבע מצביע על בעיה . אני אנסה להעלות את הדיסק שקיבלתי
יותר מאוחר .

הרופאה אומרת שהעין נראית כמו עין של אדם בן 80 אני בן 58 - ואני זקוק לטיפול בלייזר בשתי העיניים ,
כאן זה עולה 625 ש"ח לעין אחת , כמה זה עולה בארץ אם יש לי ביטוח משלים פלטינה של הכללית ?

האיבחון של הפרופסור

центральная хориоретинаьная дистрофия. нейропатия ОД. макутерная эпиретинальная мембрана. ПХАД.рр

תרגום לאנגלית

Central horioretinanaya dystrophy. neuropathy OD. makuternaya epiretinal membrane. PHAD.rr

שוב תודה רבה לך

האיבחון של הפרופסור

תראה קשה מאד להתייחס ללא בדיקה וללא קבלת הנתונים באופן מלא. התרגום שנתת הוא גם חלקי מאד ולא ברור לגמרי.
מצילומי ה-OCT ששלחת יש הידקקות של עצב הראיה מימין, אבל לא בטוח שזה פתולוגי זה תלוי בבדיקה הקלינית ובשדה הראיה.
לגבי צילום הרשתית - אני לא רואה באופן ברור בצקת. הם עושים שימוש גם ב-OCT מהדגם הישן יותר.
לסיכומו של דבר, לא הבנתי מה האבחנה בדיוק ומדוע צריך לעשות לייזר. תשקול להיבדק בארץ.

הפרופסור המליצה על לקיחת ויטמינים

אילו ויטמינים צריך לקחת , ? כאן יש מולטיויטמין שנועד לעיניים .

הלייזר נועד בכדי לעצור את הבעיה שיש , זה לא דחוף .

Operation preventive peripheral retinal laser photocoagulation is performed to prevent tears and detachment of the retina in the case of degenerative changes of the retina caused by age or certain diseases.

The essence of preventive photocoagulation - strengthening retinal degenerative changes in traction, tractional-atrophic type. If the laser beam on the retina causes the formation of adhesions reliable. In addition, the beneficial effects of laser power on the retina, reducing the permeability of blood vessels, decrease swelling.
טיפול לייזר ברשתית היקפי מונע ניתוח מבוצע כדי למנוע דמעות וניתוק של הרשתית במקרה של שינויים ניווניים של הרשתית הנגרמת על ידי גיל או מחלות מסוימות.המהות של photocoagulation מונע - חיזוק שינויים ניווניים ברשתית במתיחה, סוג tractional-מכולה. אם קרן לייזר על הרשתית גורמת להיווצרות הידבקויות אמינות. בנוסף, את ההשפעות המיטיבות של כוח לייזר על הרשתית, הפחתת החדירות של כלי דם, ירידה בנפיחות.

תודה על ההתיחסות ,בהחלט ברצוני לעבור בדיקה בארץ .

למעלה