הצילו אני טובעת

הצילו אני טובעת

שלום! אני עובדת בחנות רהיטים כמוכרת ומעצבת כ-4 שנים, היו תקופות בהם פרחתי מהעשייה בתחום העיצוב והמכירה. העסק הלך והדרדר ואחד השותפים החליט לפרוש ואותי העמידו לפני פיטורים, אך נטעו בי הבטחה שאם יצליח השותף השני להרים את העסק, ימשיכו להעסיק אותי, ואכן כך היה. השותף העסיק בחור שניהל עסק דומה ופשט רגל, לא הרחק מהחנות, ממש מאותו רחוב לנהל את החנות. הכל היה נראה טוב, עד שגיליתי שהאדם הזה עושה עיסקאות מהצד. דווחתי למעסיק שלי, אך היה נראה כאילו לא התרגש כפי שאני הייתי המומה ומאז אני מרגישה חוסר עניין בעבודה, האנרגיות, הרצון, והאכפתיות כלא היו לא בא לי להיות שם והכאב הוא עצום משום שאני רואה הרס ולא שיקום. בקשר אלי, אני תוהה מדוע אני לא קמה ועוזבת? בדרך כלל כשלא טוב לי בכל תחום, אני קמה ועוזבת ופה משהו מחזיק אותי ואין לי הסבר ואנני יודעת מה לעשות, אני מוצאת את עצמי בעבודה יושבת המון, כשבאופי שלי אני קפיץ, ללא סיפוק והנתינה שלי לא כפי שהייתי רוצה לתת ולתרום ומה שמוזר ששיתפתי את המנהל והמעסיק ברגשותיי ובחוסר התפקוד וממשיכים להחזיק אותי. אינני מבינה מה קורה פה?. אני חייבת לציין, שבדרך ההסתכלות שלי בחיים, אני מאמינה שמה ששלי יהיה שלי, ומה שעשוי לקרות יקרה ונראה לי שאני בהמתנה, פשוט מתנוונת. מה עלי לעשות? כמה זמן לחכות שיפטרו אותי? ומה עלי לומר שלא אמרתי? אני מרגישה טובעת בחוסר מעש. אשמח לקבל עצה

ה ז ד מ נ ו ת !

שלום, בוקר טוב אילנה כנראה שהגעת למקום בחיים שקורא לך בקול גדול, כמו שלט חוצות ענק, ללמוד להכיר את עצמך, ללמוד להקשיב לעצמך, לזהות מה מתחולל בתוכך, וללמוד לפעול מתוך ההקשבה והפרשנות שלך. כשקשה לנו לזוז, זה יכול להיות פחד שמשתלט ולא רוצה שנצא למקום לא מוכר, ויכול להיות בקצה השני תפקיד שאנו נדרשים להיות נוכחים בו, לבצעו למרות שזה קשה מאד. העסק צריך שאת תהיי שם . . . אני בכוונה נותן שני קצוות כדי להמחיש כמה ההקשבה הסובייקטיבית, ההתבוננות פנימה הם הכלים. אין כאן אמת אובייקטיבית ולא יכולה להיות עצה חיצונית. במה את בוחרת להתמקד וממה את מעדיפה להתעלם, במה את בוטחת ומה מסריח ? אם את מוכנה להתמודד עם האתגר את מרוויחה את לימוד אחד הכלים החשובים ביותר, אם לא המוביל בתהליך של צמיחה אישית. הקשבה לאני שלך. כדאי לך להכיר את הכלי - התבוננות רגשית - ללמוד אותו, לעבוד איתו ולראות להיכן זה לוקח אותך. קולות הטביעה יהפכו לקולות של גיוס עצמך למטרה גבוהה. חג טוב, בהצלחה, אמיר דרור

למעלה