הצילו, אצות?! מה אוכלים עם זה?

sheda0ktana

New member
הצילו, אצות?! מה אוכלים עם זה?

לחץ הדם שלי צלל לתהומות בלתי ניתנים לעקיבה, ולא היתה ברירה, הלכתי לעשות בדיקות דם. וגילאתי, לחרדתי, שבלוטת התריס שלי עושה צרות. כמובן שהרופאה (המטופשת!!) מיד רצתה לדחוף לי את אחד הכדורים הלבנבנים המגעילים שלה, אלה שישעבדו אותי למערכת הבריאות הקורסת למשך שארית ימי חיי, ואני סרבתי בנימוס, מה שגרר התעצבנות מאסיבית מצידה (היא לא מפחידה אותי, כבר התרגלתי לרופאים שכועסים עלי) וגם החתימה אותי על מכתב שאני מסרבת לקבל טיפול!!!
(שיא החוצפה מצידה, לדעתי, אבל גם למכתבים האלה כבר התרגלתי..). בקיצור, צריך לאכול יוד. ויוד יש באצות. ואני, אפילו שאני סולדת בכל נימי נפשי מדברים שבאים מהים, מוכנה לסתום את האף ולבלוע. אבל מה מבשלים עם אצות? ואיך? עצות, מתכונים וטיפים יתקבלו בברכה! וגם - אם לעוד מישהו פה היו בעיות עם בלוטת התריס ויש לכם טיפים תזונתיים שיכולים לעזור לי, תבורכו! בריאות ואושר! קרן

monkilita

New member
סושי...

ומרק מיסו.. סושי נורא קל להכין.. יש פה מתכון של מישהו. פשוט לעשות אורז רגיל, לשפוך עליו חומץ אורז(1/4 כוס)+סוכר(1/2 כף)+מלח(1/4 כפית) ולתת לו להתקרר קצת.. הוא צריך להיות מעט דביק. לגלגל בתוך אצה. מילויים מומלצים: פטריות, אספרגוס, אבוקדו(!!!) בטטה.. מלפפונים וגזר.. בקיצור הכל!!! וכמובן טופו, שאפשר להשרות במרינדב של סויה סילאן ושום.. מרק מיסו יותר מסובך (לי עדיין לא יצא טעים), אבל יש רוטב מיסו לקנות בחנות, לבשל במים להוסיף בצל ירוק טופו, עגבניות.. ואצות.. אבל הכי פשוט זה ללכת לסושי בר ולהתענג על מרק מיסו מצויין!!!!! (אני רק מלחשוב על מרק מיסו מזילה ריר..) חוץ מזה אפשר להוסיף לסלטים.. מקווה שעזרתי ..

אורז עם ירקות מטוגנים

פשוט תכיני אורז,ובמחבת אחרת תטגני עם רוטב סויה ושמן זית :גזר,כרוב,פלפל אדום,בצל ורצועות אצה (שניתן לקנות בכל מקום,אבל האצות הכי טעימות הן אלו מחנויות "מזרח ומערב" זה פשוט חובה). כמו כן זה ממש טעים להכין אטריות אורז,ולטגן (עם שמן זית,כמובן) במחבת רצועות אצה,רצועות טופו ובצל..עם רוטב סויה. טלטול

אה! ועוד מתכון והוא הכייי טעים!

סלט...(אין לי שם כינוי,הוא פשוט טעים),אבל הוא עם רכיבים של חורף מקלפים אבוקדו וחותכים לריבועים בינוניים מקלפים תפוז וחותכים לריבועים בינוניים חותכים רצועות חסה עבות לפי הטעם האישי חותכים כמות נדיבה של אצות לרצועות דקות. מערבבים הכל מוסיפים כף שמן זית,כף חרדל (או יותר,לפי הטעם), שברי צנוברים ושברי אגוזי מלך. מוסיפים חצי כפית שטוחה של סוכר. ושוב מערבבים. ואז..בתיאבון! אולי החמרים נראים מוזרים,אבל זה ממש טוב! טלטול

דורון ק

New member
צריכת אצות מתונה מומלצת

בכל מקרה. יש מספר סוגים של אצות שלהן מרקם וטעם שונה במעט(וגם תכולת יוד שונה-צריך לבדוק).יש גם כדורי אצות(מיקרואלגה). מלח ים בתוספת יוד מכיל כמויות נכבדות של יוד-מאחר שישראל היא מדינה "חסרת יוד" משרד הבריאות החליט להעשיר חלק ממוצרי מלח הים ביוד.זה יכול להיות מקור מצוין בשבילך גם כי אין לך לחץ דם גבוה. ישנם עוד שינוים תזונתיים שאולי יוכלו לעזור לך. בכל מקרה ההמלצה היא להתייעץ עם אנדוקרינולוג לפני כל שינוי תזונתי!

sheda0ktana

New member
תודה על כל המתכונים!! ושאלה קטנה

קודם כל תודה, אני בהחלט אנסה את המתכונים כבר מחר. יש לי בבית שני סוגי אצות - נורי (אני חושבת) - דפים ירוקים כאלה, וגם אצות שחורות שנראות כמו שערות. אני מקווה שאני אוכל להתגבר על הריח של הים, כי זה באמת עושה לי רע. כמה זמן צריך להשרות את האצות לפני שאפשר להשתמש בהן? במים חמים או קרים? (אופס, זה שתי שאלות...). בנוגע למלח - אני לא אוכלת מלח כבר 29 שנים (בגלל זה לחץ הדם שלי היה תמיד נמוך, אבל לא עד כדי כך...) ואני לא מתכוונת להתחיל עכשיו
האם ידוע לך על עוד רכיבים תזונתיים עשירים ביוד (וצמחיים!) חוץ מאצות? בספרים שלי לא כתוב כמעט כלום על יוד מבחינה תזונתית

דורון ק

New member
לחץ דם נמוך יכול להגרם

כתוצאה מתת פעילות בלוטת התריס,לכן אין נתון זה מפליא במצבך. קצת על היוד: היוד הוא מינרל חיוני בתזונת האדם. היוד נחוץ ליצירת הורמוני התירואיד(בלוטת התריס). ישנם הסבורים שיש שימושים תרפיוטים ליוד אך כרגע אין הוכחות מוצקות לכך. מחסור ביוד יכול לגרום לזפקת(גויטר) ולפעולה לא תקינה של בלוטת התירואיד. היוד נמצא במאכלי ים,במלח ים מועשר,ומעט יוד נמצא גם בבצל. כמות היוד בירקות תלויות בהמצאות היוד באדמה ולכן ירקות "ישראלים" דלים ביוד. אבל שוב-מומלץ להיוועץ באנדוקרינולוג מאחר שיכול להיות שהיוד הוא לא הפקטור היחיד שצריך להתייחס אליו במצבך.

sheda0ktana

New member
דרוש אנדוקרירולוג עם ראש פתוח

תודה דורון על האינפורמציה. אתה מכיר אולי אנדוקרינולוג עם ראש פתוח, כזה שלא ינסה לדחוף לי תרופות בכח אלא יעזור לי לטפל בעצמי באמצעות התזונה? כי קצת נמאס עלי להתווכח עם רופאים ולחתום על מסמכים שמשחררים אותם מאחריות לטיפול בי בגלל שאני לא מוכנה לקחת את התרופות שהם מציעים לי (הורמונים סינטטים,
) והם לא מסוגלים לחשוב על שום דרך טיפול אחרת...

למעלה