הצילו את התאנים !

מומיק

New member
הצילו את התאנים !

שלום רב יש לי בחצר עץ תאנים בן 10 שנים. הוא גבוה, מעוצב ונראה בריא. משנה לשנה כמות הפרי הולכת וגדלה. הפרות טעימים ביותר. זו תאנה שמניבה פירות סגולים. הבעיה - כל שנה, בתקופה שהפירות עוד ממש צעירים, בשלב הגדילה, הם מתחילים לקבל צבע כהה, כאילו מבשילים לפני הזמן, ואז פשוט צונחים לקרקע. במקרה שלי לדשא. בשנים הראשונות כמות התאנים שנשרה עוד בתחילת דרכו של הפרי היתה זניחה, אולם השנה אני לא יכול להתעלם עוד מהכמות הגדולה של הפרי שנפל. יש לציין עוד עובדה שנראית לי חשובה. אני מוצא על הפרי שנפל חרירים קטנים, כמו עקיצות. יש למישהו עצה ? מה לעשות? אני מביט בעיניים כלות בפרי שנופל......ממש חבל. תודה.

לארי

New member
תאנה וזבוב הפירות ../images/Emo1.gif,

המצב שאתה מתאר סביר שינבע מהטלת ביצים בתאנה ע"י זבוב הפירות.מהביצים בוקעות תולעים לבנות שנמצאות מתחת לקליפה. הביצים מוטלות בתוך הפרי כ-6 שבועות לפני הבשלתו והזחלים גורמים לרקבון הפרי ומכאן הצבעים הכהים שזיהית. ניתן לטפל בבעיה ע"י שילוב של מלתיון בתוספת פתיון נוזלי- בומינל ולהתיז טיפות על העץ.
לארי

arye9

New member
השאלה כאילו שהועותקה ממני

עץ תאנה כבן 20 שנה גובה וקוטר כ7 מטר. עד לפני כ 6 שנים קבלנו פרי מועט ואז שנה אחת הוא נתן כמויות עצומות של פרי. מאז הפירות הרבות נושרות כמו בשאלה הקודמת ואין אפילו תאנה אחת לרפואה. בקשתי היא האם תוכל להסביר ביתר פירוט מתי לפזר את המלתיון ואיך? האם צריך להגיע גם לצמרת? האם לדעתך צריך לגזום אותו? תודה אריה

לארי

New member
../images/Emo1.gif אריה

הרעיון הוא לרסס במלתיון והפיתיון לזבובים (בומינל) לפני הטלת הביצים ע"י הזבובה. במידה וזיהית פרי נושר, הוא כבר עקוץ ואין מה לעשות השנה. צריך לעקוב ולראות מתי נתבצעה ההטלה, קרי 6 שבועות לפני ההבשלה. כמו כן להשמיד ולשרוף את הפרי הנגוע על מנת לצמצם את אוכלוסיית הזבובים הקיימת. הוראות מדוייקות לפיזור נמצאות על בתוך אריזות המלתיון והבומינל. אגב, אתה יכול לשים גם רשת על העץ שתגן מפני הזבובה.

arye9

New member
תודה

העניין עם הרשת קצת מוגזם במדי העץ, אבל בקשר לריסוס אנסה בשנה הבאה תודה אריה

דובב

New member
לאריה- זהירות!!!!

ריסוס של עץ בוגר הוא עניין מסוכן ביחוד אם אתה לא מדביר מוסמך ובמיוחד אם העץ נמצא בסביבת מגורים לריסוס עץ יש להשתמש בכמות גדולה של חומר וכמות גדולה ממנה גם מזהמת את הסביבה עדיף להשתמש בפיתיונות דביקים שאותן תולים על ענפי העץ

למעלה