הצילו!! בקשה לעזרה - אני מיואשת

bondi22

New member
הצילו!! בקשה לעזרה - אני מיואשת

היי לכולם!!! היי, שמי דנה, אני עורכת דין במקצועי, הגעתי לארץ בחודש יוני שנת 2003 לאחר שהיתי כתיירת באוסטרליה וני זילנד. נרשמתי לקורס של BAR BRI כהכנה למבחני לשכת עורכי הדין בניו יורק שיערכו בפברואר 2004. לפני חודש התראיינתי בשגרירות האמריקאית לבקשה לקבלת ויזה רגילה לצורך נסיעה למבחני לשכת עורכי דין בניו יורק. צירפתי אישור מעסיק ושלושה תלושי משכורת. בקשתי נדחתה ולאחר שדיברתי עם השגרירות האמריקאית הגשתי שוב בקשה, ונקבע לי ראיון לפני שבוע. צירפתי את כל המסמכים הנדרשים: אפליקשיין לבחינה ואישור שהנני ניגשת לבחינות הלשכה, אישור מעסיק, ושלושה תלושי משכורת. לצערי, גם בקשה זו נדחתה. אני מיואשת ואיני יודעת מה לעשות. אני מבקשת את עזרתכם לשאלות הבאות: יצויין כי נאמר במכתב השגרירות כי אין לי מספיק זיקה לארץ, כיוון שהגעתי לארץ רק ביוני 2003 והתחלתי לעבוד באוגוסט 2003. 1.האם כדאי להגיש בקשה נוספת עכשיו? 2. האם אני יכולה לקבל ויזה מוגבלת רק לצרכי עשיית הבחינה? 3. האם יש אפשרות שאני יכולה לקבל ויזה באמצעות הפקדת ערבות בנקאית? 4. האם כל בקשה לקבלת ויזה בתקופה הקרובה עשויה להידחות? 5. האם דחייה של שתי הבקשות יכולה להשפיע בעתיד על בקשה לויזות שונות, כמו ויזת עבודה וויזת סטודנט? 6. אני מיואשת, האם יש תהליך של ערעור או השגה על החלטת השגרירות בבאי קבלת ויזה?

שלום לך דנה

לצערי, אני חושבת שאם בקשתך נדחתה פעמיים, קשה להאמין שבפעם השלישית, שהיא כל כך סמוכה, היא תאושר. הייתי מציעה לך לחכות חצי שנה, לנסות ולהראות יותר קשרים לארץ (יותר זמן בעבודה, חוזה שכירות על דירה? מצב חשבון בנק וכדומה), ולקוות לטוב. לא ידוע לי על ויזה מוגבלת רק לצורך הבחינה. ויזה שכזו צריכה להיות ויזת תייר ואם נדחית, אז זהו... עד שתוכלי לקבל אותה. ניסית לברר אם אפשר אולי לעשות את הבחינה בשגרירות? לפעמים זה אפשרי. לדעתי, את צריכה לחכות לפחות חצי שנה. פחות מזה אני מאמינה שכל בקשה תידחה. אין דבר כזה ויזה עם ערבות בנקאית. הדחייה של הבקשות לא תשפיע בעתיד על בקשות אחרות, ויזת סטודנט עבודה וכו'. אני לא יודעת לגבי ערעור, אני ממליצה להתייעץ עם עורך דין לנושאי הגירה. בהצלחה! וספרי לנו איך מתקדמים העניינים.

bondi22

New member
זו דנה - הצילו, אני מיואשת

הי עדי ולכולם, הבעיה שאני כבר נרשמתי לקורס ואני כבר בסיומו. כרגע, לאחר דחיות בקשתי לקבלת ויזה איני יכולה ללמוד למבחן, המתקיים בחודש הבא בניו יורק. יובהר, כי בראיון בשגרירות ציינתי בפניהם כי אני מתכוונת להגיע רק לצורך מבחן ולחזור לארץ וזה מקנה לי רשיון נוסף בארץ. צירפתי להם תלושי משכורת אחרונים ממעסיק שלי. האם יש דרך יעילה לפנות למשרד החוץ בנושא? תודה, דנה

לא שאני יודעת, מצטערת

אפשר לנסות לכתוב מכתב לקונסול האמריקאי, בצירוף מכתב מהמעסיק. מעבר לזה, אין לי מושג... בהצלחה!

17205

New member
נקןדה למחשבה - מילכוד 22

נראה לי שיש כאן איזה מילכוד, הם מבינים שאם את עושה את הבחינה יש לך בראש כוונות הגירה. אין דבר כזה "ויזה רגילה", אם ביקשת ויזת תייר ומצהירה שאת הולכת לעשות בחינות ללשכת עורכי הדין זה נראה קצת מוזר. מה עושים? קודם כל מחכים נראה לי שהגשת בקשות חוזרות מהירות ידחו על הסף, תתיעצי אם מישהו האם כדאי להבא כדאי לציין את נושא הבחינה.

או לחילופין

להביא מכתב מהמעסיק המציין שחברות ב-BAR של ניו יורק נדרשת עבור ביצוע תפקידך **בישראל**. כי אכן, הבחינה הזו בהחלט מראה על כוונות הגירה.

למעלה