הצילו, דימום

ו שתי

New member
הצילו, דימום

אתמול בערב, אחרי שכל אחה"צ הרגשתי על סף עלפון, הרגשתי פלופ, ואחריו התחיל דימום די רציני. היינו אצל הרופא שלי, שראה דופק ולא ראה התחלה של הפרדות שליה. צוואר הרחם היה סגור. ממה זה יכול להיות? באמת אין מה לעשות עכשיו? הרופא אמר לי לשכב, ולא לקום עד יומיים אחרי שהדימום מפסיק, אלא אם כן הוא מתגבר, ואז לפנות למיון גניקולוגי. האם זו תחילת הסוף של ההריון שלי? (שבוע 11 מלא)

למה הסוף? התחלה!

אם יש דופק, סביר שהכל יהיה בסדר. יתכן שהמקור לדימום הוא בכלל בצוואר הרחם. הוא בדק? על פניו נשמע שכל מה שהוא ראה תקין, אז תנוחי ונקווה לטוב. מחכה לעדכון (ומזכירה שיש לי חברה שדיממה לאורך כל שלושת ההריונות שלה והיא אמא לשלושה ילדים בריאים.)

nubi

New member
יש לך שני עוברים או אחד?

לפעמים בשבועות כאלו נופל עובר אחד (זה מה שהיה לי בהריון הקודם). חוץ מזה שדימום יכול להיות מצוואר הרחם/מיומה ברחם או כל דבר אחר ברחם שלא קשור להריון (יצא לי קצת מלחיץ-אבל ממש לא). בכל מקרה נשאר רק להחזיק לך אצבעות שהכל יהיה בסדר.

ו שתי

New member
עובר אחד.

תודה על האצבעות. אני עדיין על הגב, עם גיחות קצרצרות לישיבה, משתדלת לאכול ולשתות, ונראה לי שהדימום הרציני כבר נגמר.

אמאאור

New member
ממש לא תחילת הסוף

עם נועם היו לי כמה אפיזודות של דימומים כבדים, בשליש הראשון וגם בשני, ואת הרי יודעת שבסוף הכל הסתדר. אם יש דופק, זה מעלה את הסיכוי שהדימום הוא ממקור אימהי, למשל מווריד שהתפוצץ בצוואר הרחם, מדליות בנרתיק (מאוד לא סימפטי) או סתם מסיבה בלתי מוסברת, אבל גם בלתי מזיקה. הכי חשוב- לשכב כמה שיותר, רצוי במאוזן, לשתות טוב-טוב-טוב, לאכול טוב, ולהיות אופטימית.

ו שתי

New member
תודה! ועוד שאלה. איך מבדילים

בין התכווצויות לבין כאבים של רחם גדל ומתמתח?

אמאאור

New member
לא חושבת שאפשר להבדיל ביניהן

בצורה מאוד מדויקת ברמה התחושתית, כי למעשה זה די מרגיש אותו הדבר, אלא אם יש לך מודעות גדולה מאוד לתחושות באיזור הרחם. ההתכווצויות יותר דומות לכאבי ביוץ, לטעמי, ואילו התרחבות הרחם דומה יותר לטרום-מחזור. זו כאמור התחושה הסובייקטיבית שאני מכירה, ואני לא בטוחה שמישהי אחרת תתחבר אליה. יקירתי, תירגעי, תנשמי עמוק
כולי תקווה שהחלק הקשה והמפחיד כבר מאחוריך.

ו שתי

New member
אכן, נראה לי.

היום אני כבר מרגישה יותר טוב. אפילו מספיק טוב בשביל לצאת לסופר השכונתי תכף.

למעלה