הצילו...המלית מוכנה אבל הבצק מתפורר...

pucherita

New member
הצילו...המלית מוכנה אבל הבצק מתפורר...

הכנתי בצק שמרים פריך (לפי מתכון מהגליון האחרון של "על השולחן". מפורט בהמשך ההודעה), כבר בהכנה הרגשתי שהוא אולי פריך מדי (מתפורר מאוד) אבל חשבתי שאולי אחרי ההתפחה במקרר המצב ישתנה...עכשיו הוצאתי מהמקרר כדי לרדד וזה פשוט בלתי אפשרי, הוא מתפרק/מתפורר ברגע שנוגעים בו.
יש מה לעשות?


מודה לכם מראש על העזרה המהירה (המלית כבר מוכנה והבצק מחכה לתשובה שלכם במקרר)
ושבת שלום.

---
המתכון לבצק לפיו עבדתי -
560 גרם קמח (הרוב היה קמח רגיל, אבל בסוף נגמר לי הרגיל והוספתי עוד משהו כמו 100 גרם קמח שטיבל 2)
חצי חבילה שמרית
כף סוכר
חצי כפית מלח
120 מ"ל שמן
120 מ"ל מים קרים
100 גרם חמאה רכה

הם רשמו לערבב במיקסר עם וו לישה (בין 5 ל-8 דק') עד שהבצק יהיה אחיד. ורשמו שחשוב ללוש הרבה (8 דק') כדי שהבצק אלסטי. ואז שעה התפחה במקרר.
 

pucherita

New member
ביצה


קראתי עכשיו כמה מתכונים של בצק שמרים פריך (גוגל) ושמתי לב שבבצק שעל השולחן נתנו אין ביצה...יכול להיות שזאת היתה הבעיה?
אם כן, האם יש דרך לתקן/להוסיף את זה עכשיו למרות שכבר עבר התפחה במקרר? או שלזרוק ולהכין חדש.
תודה!
 

fairy_mi

New member
בצק מתפורר

אם בצק מתפורר כשמכינים אותו לקירור, והכוונה לבצק מכל סוג שהוא,
הוא גם יתפורר אחרי הקירור או במקרה הזה ההתפחה...
בצק מתפורר מצביע על חוסר בנוזלים ולכן הקירור לא פותר את הבעיה.
להבא כשאת מרגישה שבצק מתפורר לך או מעט יבש מדי,
הוסיפי לו עוד מעט נוזלים ולושי עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

לפיתרון במקרה הספציפי-
הוציאי את הבצק לטמפרטורת החדר להתרככות,
הוסיפים ביצה אחת או שני חלמונים ולושי לבצק חלק.
אם יש צורך הוסיפי מעט חלב או מים בהדרגה עד לבצק חלק, תעבירי להתפחה מחדש והמשיכי עם המתכון כרגיל.
 

pucherita

New member
תודה!

הצלת לי את המאפה לשבת :)
הוספתי ביצה + קצת מים, התפחתי שוב ויצא אחלה.
המון תודה לך!
 

רונית י

New member
הבעיה כנראה בלישה. לא לשת מספיק

לפני שמכניסים למקרר צריך לקבל בצק אחיד, רך, קצת דביק. אם יש צורך מוסיפים טיפה נוזלים כדי לקבל את המרקם הזה ולשים היטב.
 

pucherita

New member
אז לדעתך לא חסר ביצה במתכון?

לשתי משהו כמו 7-8 דק'...הבצק התחיל להיות פירורי כ-3-4 דק' אחרי תחילת הלישה. ככל שלשתי יותר, הוא התפורר יותר...הייתי צריכה להמשיך?
 

פוקסי99

New member
קמח שטיבל 2

קמח זה מיועד לאפיית לחמים ולכן מכיל גלוטן יותר מקמח רגיל דבר הגורם לספיגה מוגברת של נוזלים
מכאן שבבצק אשר הכנת הופר האיזון בין המרכיבים אני הייתי מוסיף 2 כפות מים ןבודק
 
למעלה