הצילו...המלית מוכנה אבל הבצק מתפורר...
הכנתי בצק שמרים פריך (לפי מתכון מהגליון האחרון של "על השולחן". מפורט בהמשך ההודעה), כבר בהכנה הרגשתי שהוא אולי פריך מדי (מתפורר מאוד) אבל חשבתי שאולי אחרי ההתפחה במקרר המצב ישתנה...עכשיו הוצאתי מהמקרר כדי לרדד וזה פשוט בלתי אפשרי, הוא מתפרק/מתפורר ברגע שנוגעים בו.
יש מה לעשות?
מודה לכם מראש על העזרה המהירה (המלית כבר מוכנה והבצק מחכה לתשובה שלכם במקרר)
ושבת שלום.
---
המתכון לבצק לפיו עבדתי -
560 גרם קמח (הרוב היה קמח רגיל, אבל בסוף נגמר לי הרגיל והוספתי עוד משהו כמו 100 גרם קמח שטיבל 2)
חצי חבילה שמרית
כף סוכר
חצי כפית מלח
120 מ"ל שמן
120 מ"ל מים קרים
100 גרם חמאה רכה
הם רשמו לערבב במיקסר עם וו לישה (בין 5 ל-8 דק') עד שהבצק יהיה אחיד. ורשמו שחשוב ללוש הרבה (8 דק') כדי שהבצק אלסטי. ואז שעה התפחה במקרר.
הכנתי בצק שמרים פריך (לפי מתכון מהגליון האחרון של "על השולחן". מפורט בהמשך ההודעה), כבר בהכנה הרגשתי שהוא אולי פריך מדי (מתפורר מאוד) אבל חשבתי שאולי אחרי ההתפחה במקרר המצב ישתנה...עכשיו הוצאתי מהמקרר כדי לרדד וזה פשוט בלתי אפשרי, הוא מתפרק/מתפורר ברגע שנוגעים בו.
יש מה לעשות?
מודה לכם מראש על העזרה המהירה (המלית כבר מוכנה והבצק מחכה לתשובה שלכם במקרר)
ושבת שלום.
---
המתכון לבצק לפיו עבדתי -
560 גרם קמח (הרוב היה קמח רגיל, אבל בסוף נגמר לי הרגיל והוספתי עוד משהו כמו 100 גרם קמח שטיבל 2)
חצי חבילה שמרית
כף סוכר
חצי כפית מלח
120 מ"ל שמן
120 מ"ל מים קרים
100 גרם חמאה רכה
הם רשמו לערבב במיקסר עם וו לישה (בין 5 ל-8 דק') עד שהבצק יהיה אחיד. ורשמו שחשוב ללוש הרבה (8 דק') כדי שהבצק אלסטי. ואז שעה התפחה במקרר.