הצילו! הצילו! הצילו! עזרה דחוף!!

אבי01230

New member
הצילו! הצילו! הצילו! עזרה דחוף!!

אבא שלי הוא מיתעלל נפשית ולפעמים פיזית באמא שלי בי ובשאר האחים שלי הבעיה היא שהוא גרם לכך שאמא שלי לא תעבוד (הוא שיכנע אותה שהוא יפרנס והיא לא צריכה לעבוד) כך שהיא לא יכולה לברוח ולשכור דירה וכן אין לה כסף לעורך דין לתבוע אותו ואנחנו משפחה דתית כך שאמא שלי לא רוצה לפנות למועדון לנשים מוכות (כי היא רוצה סביבה דתית) והיא לא רוצה לפנות למשטרה ולמשרד הרווחה מחשש שיוציאו את הילדים הקטנים מהבית (דבר שגם היא וגם אנחנו הילדים לא רוצים) מה עושים?? צריך עזרה דחוף! אשמח לקבל תשובות בפורום ובמסרים

שלום אבי

אתה קורה שלוש פעמים הצילו ואפשר להבין מהקריאה שלך שהמצב בבית רע ושאתם לא רואים דרך להחלץ ממנו. אני מאמינה שכמעט תמיד יש דרך, אבל היא לא יכולה לקרות מעצמה. אדם חייב לעשות מעשה (ועוד מעשה ועוד אחד ועוד צעד ועוד אחד) כדי שתתחיל להווצר הדרך. אני לא יודעת בן כמה אתה ובני כמה הילדים הצעירים. אני מבינה שאתם שומרים לעצמכם את סוד האלימות.ללא חשיפת האלימות (עם כל הקושי, הבושה, האשמה, החרדה), המצב ימשיך כנראה כפי שהוא.אנשים שלא חושפים את סוד חייהם חושבים שכך יותר טוב. למעשה, הם מאפשרים למצב להמשיך כפי שהוא (ולעתים קרובות המצב הולך ומחמיר), מרגישים לבד, הכוחות שלהם הולכים ונחלשים, הסיכוי לשינוי הולך ומתרחק. אמא שלכם אחראית על עצמה ואחראית על שלום הילדים במשפחה. היא זאת שחייבת לקחת על עצמה את האחריות, להיות אמיצה ולפנות לעזרה.יש כתובות להתייעצות גם בתוך החברה הדתית. אם תכתוב לי במסר איפה אתם גרים, אוכל להפנות. חשוב לי להגיד לך, ובעצם המסר הוא לא אליך אלא לאמא שלך, שרק האדם יכול להציל את עצמו. לבקש עזרה - זאת התחלת הדרך של ההצלה.

spring9

New member
אבי פנייתך נגעה לליבי

כמשפחה דתית, עליך לפנות לרב, או שאמא תפנה לרבנית. להתייעץ עם אחד מהם. תהיה בטוח שמשפחתיך איננה המשפחה היחידה במצב הזה. הרב והרבנית כבר שמעו הכל ולא צריך להתבייש בפניהם. הם גם לא יגלו שום דבר לאף אחד. הם כבר ידריכו אתכם במה לעשות ואמא לא צריכה לעזוב את הקהילה. בטח שלא צריך לפנות למשרד הרווחה.

אבי01230

New member
אממ

ניסינו לפנות לרבנים ולבית דין ושום דבר לא עזר כי אבא שלי לא `סופר אותם` ולא מתייחס לאף אחד והוא הצהיר בפני רב שהוא לא מוכן לעשות כלום (דרך אגב הם אמרו לו שהוא חייב להביא עובדת סוציאלית והביאו לו מישהי חרדית אבל הוא צריך להגיד לה לבא כי היא לא מגיעה מטעם משרד הרווחה אלא באופן פרטי כך שאין לה אפשרות לחייב אותו שהיא תיכנס) כך שהפיתרון הוא או ליכפות עליו כגון ע``י משטרה ומשרד הרווחה (דבר שאנו לא מעוניינים) או לעזור לאמא שלי ולנו האחים לצאת מהבית וליהיות עם אמא (לא משפחה אומנת) דבר שאנחנו מעוניינים אבל לא יודעים איך לעשות את זה

הכוכב33

New member
אבי שלום !

בשביל לעזור לך דרושים פרטים- 1.כמה אחים/אחיות אתם ? 2.בן כמה אתה ? 3.האם יש בעיה של אלכוהול/סמים/אבטלה וכו' ? 4. ספר על הפגיעות שחווית ? אולי אילו מקרים פשוטים ?

אבי01230

New member
אמ

1.אנו משפחה ברוכת ילדים רובם מתחת לגיל 18 (אני לא רוצה לכתוב מספר מדוייק כדי לא להיחסף) 2.אני בן 18‎ וכמה חדשים 3.יש בעיית אלכוהול אצל אבא שלי וטוב לו עם זה (הציעו לו גמילה בחינם {חבר היה מוכן לשלם} והוא לא רצה) מצב הפרנסה מצומצם מאוד כי אמא שלי לא עובדת בגלל שהוא גרם לה שלא תעבוד (עכשיו היא רוצה לעבוד והיא מנסה להיכנס לשוק העבודה אבל היא עוד לא הצליח-גם בזה צריך סיוע) 4.חוויות שעברתי הם אלימות פיזית, ומילולית. איומים. היה תקופות שהוא אסר עלינו להיתקרב לאמא ומי שהיה מיתקרב הוא היה חוטף אותו מהידים שלה וצועק ומרביץ (במורש לא הסכים ואיים והכה את מי שהתקרב לאמא שלי והיה חוטף אותנו מהידים שלה) לאחרונה הוא איים עלי עם סכין פעם אחת אמרתי לו שאם הוא מיתקרב אלי (כשהוא היה עם הסכין) אני שולח אותו לבית חולים חבול ממכות ואחר כך אני מזמין מישטרה ובתגובה הוא איים שהוא ישלם לעבריינים כדי שירביצו ולאחרונה קיבלתי צו גיוס (והוא נגד גיוס-בעצם הוא נגד כל העולם נגד רבנים נגד חילונים נגד ערבים נגד שמאלנים נגד ימניים ונגד מיתנחלים אבל לא ניכנס לזה עכשיו) והוא איים שאם אני מתגייס הוא מוציא אותי מהבית התגובה שלי הייתה שברגע שהוא מוציא אותי מהבית אני פותח לו תיק במשטרה על כל העבר אפילו שאמא שלי ואחים שלי לא מעוניים במשטרה אבל מה שבטוח שאני יתגייס גם אם הוא יאיים עלי עוד פעם ברצח....... נשמע סיפור מסרט אבל זה רק טיפה מים שלצערי זה המציאות שאני ואחים שלי חיים בה מלידה

הכוכב33

New member
שירות רחוק מהבית-יהיה טוב בשבילך

שלב ראשון אתה יכול לעזור רק לעצמך. תתגייס.תעבור טירונות,תקבל נשק. תהיה עצמאי. תבקש סיוע מהצבא בכסף ומגורים. אחר-כך תחשוב איך להציל את אחיך. אתה גם לא חייב לספר שאתה מתגייס לצבא. אתה יכול לספר שאתה יוצא לטיול לאילת וכו'. אתה נחשב לבוגר ועצמאי מגיל 18 ומעלה.

למרות שכתבתי לך מייל

החלטתי לכתוב את הדברים גם כאן, למען גולשים שעשויים להפיק מהמידע תועלת. הצעתי לפנות לעזרה לאירגון "בת מלך", הנותן סיוע לנשים דתיות במצוקה. האירגון מפעיל מקלט לנשים דתיות/חרדיות, הנאלצות לעזוב את ביתן בשל אלימות במשפחה ומפעיל מחלקה לסיוע משפטי מקיף בדיני משפחה. הסיוע המשפטי נתן ע"י עורכות דיןו/או טועניות רבניות וכולל טיפול מלא בתיק לרבנות, פגישות ייעוץ, הגשת תביעות, ייצוג בבתי דין רבניים, בתי משפט ובערכאות הערעור השונות. "בת מלך" פועלת בעידודם ובהדרכתם של רבנים חשובים. מספר הטלפון: 1-800-292-333

shaioritosnat

New member
2 דברים:

1) יש במשרד המשפטים סיוע משפטי חינם למי שמגיע לו 2) הדרך הכי טובה בעיניים כאלה להפסיק אותם זה לגרום לו להאמין שהוא השיג מה שהוא השיג גם אם לא השיג באמת הכוונה מרביץ כי מישוה הולך לעבודה? תגרמי לו להאמין שאת לא עובדת ותעבדי מהבית רוצה לגרום לך לסבל ממנו? (נפשי או פיזי) אל תתני לו להרביץ, פשוט תגרמי לו להאמין שאת באמת סובלת ממנו והוא יפסיק לבד.. :) מנסה להרוג אותך? תגידי לו שיש לך סרטן - ותאמיני שיש לך סרטן לכי לרופאים תתיעצי איתם למה אין לך תאבון ואת מרגישה כאבים בגוף מבינה? מניסיון זאת הדרך הכי טובה

למעלה