הצילו...התחלתי ציפרלקס... (טריגר?)

הצילו...התחלתי ציפרלקס... (טריגר?)

אז אחרי שמבחינתי החלטתי שמספיק לסבול ותקופה קשה ולחוצה תיכף חוזרת (לימודים) הסכמתי להתחיל לקחת ציפרלקס...הרופא אמרה להתחיל עם מינון של חצי כדור ליום ל-4 ימים ואז להעלות ואם זה עוזר להמשיך חודשיים -3. בכל מקרה אני ביום 3 של החצי כדור. יום ראשון הייתי מאוד בסטרס וקצת דאון ואמרתי טוב אי אפשר לדעת אם זה מהתרופה או יום "רגיל".. אבל היה לי ממש יובש בפה. יום שני יום יחסית בסדר ואפילו בערב יצאתי עם חברים והיה לי ממש כיף.. והיום בבוקר סטרס הרבה זמן, הייתי עם ידיד בקניות שפתאום הרגשתי מן רעידות קלות ולחץ כזה בחזה ואז נלחצתי ממה שקורה איתי והיה לי עוד יותר קשה .. ממש הרגשתי כמו לפני עילפון.. ואז בכיתי.. ואז סיפרתי לידיד שלי מה קורה והרגשתי יותר טוב.. ואז קבעתי תוכניות להיום בערב אבל בנתיים הייתי כל כך עייפה שאמרתי טוב ננסה לישון למרות שאני כבר לא מצליחה לישון צהריים תקופה ארוכה.. אבל לפני כן אמרתי צריך להירגע.. לקחתי וולריאן.. כלום.. לקחתי חצי קלונקס- התחלתי להרגיש עייפה.. נסיתי לישון. לא הצלחתי.. תחושות רעות עולות.. ופשוט רע מאוד.. לא יודעת כבר מה זה מרגיש אבל זה מרגיש רע.. ויאוש.. מלאאא יאוש.. ומחשבות פסימיות לגביי העתיד..
לא יודעת אם זה ת. ל של התרופה וגם אם כן מה זה אומר...
בכל מקרה אני מנסה להוציא את עצמי מזה ולהיות חזקה ... לדעת שמתידהו היום הסבל יגמר.. או שאני ארגיש יותר טוב ואצא עם חברים או שאני אקח כדור שינה ואשן.. בכל מקרה תהיה רגיעה.. אבל אז מחר שוב..לאא שובבב....

העניין אצלי שאין קשר בין הרגשות למה שקורה סביבי. סה"כ מסביבי הכל באמת טוב , אז מה נסגר עם הרגשות האלה? וגם שמתי לב שיש מחזוריות די קבועה למה שאני מרגישה.
קמה בבוקר מרגישה קצת דאון עם קצת סטרס לא נורא.. מתחזק לאט לאט , לקראת אחר הצריים משבר (שיא הרגשות השליליים והפסימיות) ואז משתחרר ומרגישה יותר טוב.. לקראת השינה באמת מרגישה בסדר ואפילו נרדמת.. אח"כ מתעוררת מוקדם כלי שאני רוצה ולא מצליחה לחזור לישון וככה שוב היום...

היי, דוקטור!

חשבתי עלייך היום, בחיי... מדי פעם בפעם אני מוציאה משלחת חיפושים לאנשים שכתבו בפורום ונעלמו. אני שמחה שלא נכנסת לרשימה

יובש בפה הוא תופעה מוכרת מאוד בתרופות פסיכיאטריות, אבל כמובן אני לא רופאה ולא יכולה לדעת אם זה בוודאות המצב אצלך. גם שמעתי שבתקופה הראשונה של נטילת נוגדי דיכאון זה דווקא מגביר את החרדה, אבל חלף כל כך הרבה זמן מאז שהתחלתי טיפול תרופתי, שאני ממש לא זוכרת להגיד לך איך זה היה אצלי. לפני כמה שבועות, למשל, העלו לי את המינון של הלמוג'ין (זה מייצב, לא אנטי דיכאוני) ונגרם לי יובש נוראי בפה. אני זוכרת שבכל פעם שהעלו לי את המינון סבלתי מזה, אז אני יכולה להסיק שזה קשור לזה. אני אשאל את הרופאה שלי בשבוע הבא ב"ה.

ככה קצת מהקריאה של מה שכתבת את עוברת לי מאוד מאוד לחוצה וזה מובן בהחלט. את סגורה על זה שאין לך בעיה גופנית כלשהי? בלוטת התריס תמיד הכי חשודה לי משום מה. תזכירי לי בבקשה, כי בגילי המופלג אני קצת סנילית. תרגישי טוב!

קודם כל להירגע

אני לא בטוחה שכל מה שאת מתארת הוא דווקא תופעת לוואי של הציפרלקס (גם לא כתבת כמה מ"ג הכדור). אני מציעה שפחות תחשבי על ההשפעה של הכדור ופשוט תנסי להמשיך כרגיל בחיים. אם הכדור מתאים את תתחילי לאט להרגיש שהוא משפיע עלייך אבל נראה לי שזה קצת מוקדם לזה.

ציפרלקס ציפרלקס...

יש אנשים שעבורם הכדור הזה קרוב למציל חיים, כי זה מייצב אותם.
אני נטלתי אותו כחודש וחצי והפסקתי בבום כי לא הייתי מסוגלת יותר (לא ללמוד את זה ממני, זה אסור עם כדורים מהסוג הזה, אבל לי לא ממש אכפת).
במהלך הזמן שנטלתי אותו, זה הגביר לי בצורה משמעותית את החרדות באופן שממש לא יכולתי לשאת.
אני לא יודעת אם ב-3 ימים זה מספיק להשפיע אבל עלי זה גם השפיע די מהר ומאוד שלילי.
תני לעצמך את הכמה שבועות הראשונים של הניסיון, עד שהגוף מתרגל.
ממה שאני הבנתי מעוד אנשים שנטלו/ נוטלים את הכדור, זה שזה בהחלט מחדד את התחושות ולכן מגביר חרדות וכאלה אבל כשהגוף מתרגל, זה מביא למצב יציב וטוב יותר.

Lady Stark

New member
הכל בסדר

נראה לי שכבר כתבתי לך לגבי זה. השבועיים-שלושה הראשונים של נטילת תרופה בדרך כלל כוללים החמרה של המצב ועייפות גדולה מאוד. לכל אחד יש רמת רגישות שונה לכדורים. כך שגם אני, למשל, לרוב הגבתי בצורה קשה לתחילת טיפול.
אבל זה עובר. מבטיחה. תשמרי על פרופיל נמוך, תנסי לצמצם כמה שיותר פעילויות ותחכי עוד כשבוע. תראי איך זה יתייצב.
עוד כשבועיים לדעתי תוכלי לנסות להעריך אם הכדור עוזר או לא. אבל גם אם הוא לא יעזור, המצב שאת כרגע בו כבר יסתיים. זה רק זמני, יקירה.

למעלה