הצילו!!! התנהגות מוזרה ביותר

• פותח הנושא Drdl
  • פורסם בתאריך

Drdl

New member
הצילו!!! התנהגות מוזרה ביותר

באקווריום שברשותי הדגים מתנהגים בצורה מוזרה ביותר. 2 המולי בלון יושבים על הקרקעית מאתמול בלילה. נקבת הגופי נמצאת בקצה העליון של האקווריום באזור הפילטר - שוב מאתמול בלילה. 2 הסקאלרים גם כן נמצאים באזור שפת המים. האם יכול להיות שהפילטר אינו תקין? האם הם חולים? והאם מצב זה נורמלי? (באקווריום יש:2 מולי בלון, 2 סקאלר, 3 זכרי גופי ונקבת גופי אחת)

kobi10

New member
תבדוק את הפילטר -

האם זה פילטר חיצוני או פילטר קופסה פנימי ? האם יש בפילטר פחם ? האם יש אבן אוויר ? ( כזו שמוציא בועות אוויר ) מה הטמפרטורה באקווריום ?

Drdl

New member
תודה - המשך

זהו פילטר קופסא רגיל עם צמר גפן בלבד.

kobi10

New member
המשך - טוב, קשה מאוד

להציע לך מה לעשות כי יש חוסר נתונים רב. גודל האקווריום, גוף חימום, כמה זמן האקווריום ''חי'' ועוד.. לדעתי בשלב זה עליך להוסיף פחם לפילטר, יש לקנות בכל חנות לבעלי חיים. על מנת לנסות להציל את הדגים או בכדי להקל עליהם את החיים אולי תחליף מעט מהמים כ 10% . לא ענית אם יש אבן אוויר ???

kobi10

New member
אם תרצה עוד עזרה

אני אהיה כאן אחר הצהריים שנה טובה

Drdl

New member
גודל האקווריום...

גודל האקווריום= 40 20 20 גוף חימום=כן כמה זמן האקווריום ''חי''= 1 יום פחם= לא אבן אוויר= לא

kobi10

New member
O K אתה בשלבי

הלימוד הראשוניים. יהיו לך הרבה בעיות של התחלה. לא להתיאש אח'כ הכל זורם רצוי שמי האקווריום יהיו ללא דגים כשבוע, חובה אבן אוויר. כרגע נראה לי שהבעיה העיקרית שלך היא אבן אוויר+משאבה = 50 שח' בערך

גלעד cool7

New member
קובי...

אני חושב שעדיף לא להכניס אותו לעסקי פחם כשהוןא רק התחיל, הפחם אחריי שספח כמות מסוימת עלול לרק להוות מקור זיהום. עדיף שיתחיל לגדל וילמד טיפה חומר עיוני וחומר ניסיוני ואז יתחיל לעסוק בתכשירים ותוספות. עדף שיבצע החלפות מים כל שבוע כ-10 אחוז. אבל זוהי דעה אישית שלי בלבד.

Drdl

New member
מת לי המולי בלון וגם הנקבה של הגופי

וגם הנקבה של הגופי גוססת אלו הם דגים חדשים מאתמול

kobi10

New member
גלעד, כמות קטנה של פחם

בתוך הפילטר, לא חשוב איזה, תמיד מועילה ועוזרת, בייחוד למתחילים לספוח בקטריות בשלבים ראשוניים. מה עוד, לפי הבנתי אין לבחור כל סירקולציה של המים. במקרה כזה רצוי לפחות אבן מים, פילטר עם פחם. אני מניח שיהיו לו עוד קצת מפחי נפש ב''ויא דולורוזה'' של הקמת אקווריום מאוזן ביאולוגית. ננסה לעזור לו יחדיו

עשית כמה טעויות של מתחילים

אבל לא נורא, מטעויות לומדים שאלה: איזה פילטר יש לך? האם זה הקופסא השקופה שמחוברת למשאבת אויר עם צינור, ומוציאה בועות? אם כן, זה מתפקד גם על תקן פילטר וגם על תקן אבן אויר. בעיה נוספת: לדעתי העמסת יותר מידי על האקווריום. האקוויום מאד קטן, ומס' הדגים לדעתי גדול מידי. אצלי באקווריום זהה יש 2 מולים, 3 ניאונים ושמרלה קטן, יותר מזה לא נראה לי שרצוי. וכמו שאמרו: היית צריך לחכות לפחות 3-4 ימים עד להכנסת הדגים

Drdl

New member
המשך לבעיות

באקוריום יש פילטר קופסא שקוף המחובר למשאבת אויר עם צינור. גודל האקווריום הוא 16 ליטר והדגים שהבאתי קטנים מאד . לא נראה לי כי זו בעיה של גודל. לפני הבאת הדגים הרצתי את האקווריום כ - 5 ימים. נכון לעכשיו מתו לי 3 דגים: מולי בלון 1, סקלאר 1 ונקבת גופי אחת. לפי המבט באקווריום נראה שבקרוב ימותו לפחות עוד 2 דגים: הסקאלר והמולי בלון. הוספתי למים, בהמלצת החנות, חומר "STRESS COAT" - אבל זה לא עזר. כל עזרה אשמח לקבל כיוון שבקרוב אעביר את כל הדגים שישארו ( אם שיארו) לאקוריום 60 ליטר.

Drdl

New member
מישהו הצילו לפני מות כול הדגים

יש לי עכשיו באקוריום 1*סקלר 3*גופי זכר 1*גופי נקבה חול שאר הדגים מתו ועושה רושם שהמצב רק מחמיר לפני המוות הדגים נמצאים ליד הפילטר מישהו יכול לעזור

Suikun

New member
לא להלחץ

לפי מה שהבנתי אין לך סירקולציה של המים? תמקם את פתח היציאה של המים מהפילטר מעל פני המים, ככה שפני המים יזוזו ויהיה איוורור של המים. וברגע שחנויות החיות יהיו פתוחות, אולי כדאי שתשקול החזרת הדגים לחנות ולהתחיל את כל העסק עם האקווריום מחדש. אם הבנתי נכון, אתה מתחיל אקווריום של שישים סנטימטר? אז תמלא אותו במים, תכין הכל, תיתן לזה לעבוד בלי דגים כשבוע, ואז תתחיל להכניס דגים עמידים (גופים, למשל). ארבעה גופים, תיתן להם להיות באקווריום שבוע, ואז אתה יכול להכניס עוד דגים.(שוב, עם רווחים של שבוע בין כל שניים-ארבעה דגים שאתה מכניס, כדי לא להעמיס על המערכת). אם אתה נשאר עם אותו האקווריום, אל תכניס שוב סקלארים, הם פשוט לא מתאימים לגודל אקווריום שכזה. בהצלחה, ותעדכן.

Drdl

New member
תודה בין היתר הסקלארים קטנים

ישנם שלושה סוגים של סקלארים קטנים,בנונים ו גדולים

תקשיב,

לדעתי אתה מתחיל אתה צריך דגי זהב או דגי מים קרים שהטיפול בהם קל יותר והם עמידים יותר,כך בד"כ יהיה לך יותר זמן לתקן טעויות לפני שהם מתים,לדעתי כדאי לך קודם לעבור שלב ראשון-דגי זהב. בהלצחה במה שתבחר!

Suikun

New member
.....

גידול משריצים לא קשה יותר מגידול דגי זהב, בכלל לא. הבעיה שהייתה אצלו זה שהוא הכניס יותר מדי דגים בבת אחת, ובתחילת הרצת האקווריום. בנוסף, יש לו אקווריום קטן שלא יכול להכיל דגי זהב.

עוזאבי

New member
קראתי את השירשור ו......

אתה מזכיר אותי בתחילת הדרך אני גם עשיתי קנייה גדולה של דגים בהתחלה וכולם מתו לי בהדרגה עכשיו אני גילית את סיבות המוות יכול להיות שזה קשור גם אליך. הסיבה שבגללה מתו לי כל הדגים היא ניקוי האקווריום עם סבון. יכול להיות שעשיתה את זה בטעות או שלא הוספת אנטי כלור/ הדגים מפחדים ממשהוא/ זיהום מיי האקווריום/חומר עם ברזל שנמצא בפילטר/ חומר רעלי לדגים שהוכנס או א במגע עם המים וגרם למותם של הדגים. תגיד לי אם משהוא שעשיתה מופיעה בדברים הנ"ל ואם כן נדריך אותך הלאה.

Drdl

New member
כן ו לא

ניקוי האקווריום עם סבון= לא. אנטי כלור= השתמשתי ב STREE ZYNE זיהום מיי האקווריום/חומר עם ברזל שנמצא בפילטר/ חומר רעלי לדגים שהוכנס או א במגע עם המים וגרם למותם של הדגים= אולי אבל לא ידוע לי

למעלה