הצילו!!!!! (זהירות ארוך....)

הצילו!!!!! (זהירות ארוך....)

שלום לכולם!! אחרי זמן ארוך של קריאה והתבוננות מופלאה בעוגות שיוצרים כאן, החלטתי לקפוץ למים, והם היו עמוקים..... לכבוד "אמא מארחת" של בני בן ה-5 החלטתי להפתיעו בעוגת פיל. ההתחלה הייתה מבטיחה, הכנתי את "עוגת מקופלת" של נטע, שיצאה טעימה להפליא, אפילו הצלחתי להפריד אותה נהדר מתבנית החצי כדור שלי... כשהגעתי לבצק סוכר, נתקלתי במס' מכשולים לא צפויים...: 1. כמה בצק לקחת על מנת לצפות עוגה (חצי כדור קוטר 20), איך מעריכים כמות? 2. לאיזה עובי יש לרדד את הבצק סוכר שאיתו אני מצפה את העוגה? 3. איך הבצק סוכר לא ישבר לי במעבר מהשיש לעוגה? 4. איך אני מגיעה לצבע אחיד של כל כמות הבצק הגדולה הזו? 5. איך אני חותכת את הקצוות (כלומר מתחת לעוגה)? 6. איך הבצק ישאר נקי ולא יתלכלך משאריות השוקולד שמרחתי על העוגה? 7. איך אני מעבירה את העוגה אל המשטח היפה שהכנתי?? 8. איך מציירים עם טוש צבע- קו אחיד או בנקודות? 9. עם מה מורידים את שיירי הצבע מהאצבעות?? הצילו.....

brownie65

New member
אם הן כבדות מדי נסי להקטין אותן

כך ש"ישקלו" לא יותר מ 250K, אחרת לא יעלו. (אם אינך יודעת אין להקטין תמונות, נסביר לך כאן).

net the jet

New member
תשובות

1. כמות בצק: בין 300 ל500 גר...ולומדים עם הנסיון איזה כמות לקחת. 2.העובי הרצוי הוא 4 מ"מ בערך..לא מודדים, אבל שוב-הנסיון. בהתחלה עדיף קצת יותר עבה מדק-שלא יקרע. 3. את הבצק אפשר לגלגל חזרה על קצה המערוך ויחד איתו להעביר, או פשוט להרים ובזהירות ומהירות להניח על העוגה. 4.צבע אחיד-לישה ארוכה של הבצק עד שמתקבל הצבע בו רצית. 5.חותכים את העודף של השוליים עם סכין חד, קרוב קרוב לסוף ( אח"כ במילא סוגרים באיזה שהיא צורה ) אני אישית חותכת עםן סכין של פיצה, זה מהיר ונוח. 6.לפני שאני מצפה עם הבצק, אני מנקה את המשטח עד לקו העוגה עם מטלית לחה, וככה רוב השאריות נקיות. מה שבטעות נגע בקרם-הולך לפח. 7. אני מניחה את העוגה על המשטח דבר ראשון, לפני שאני שמה קרם ולפני הציפוי...אם מעבירים-עלולים להיווצר סדקים. עדיף לעבוד ישר על המשטח שעליו העוגה נשארת. 8.עם טוש מציירים רגיל, אבל- כשהבצק יבש, אחרת יש חורים. 9.הצבע בדרך כלל יורד עם מים, צבע של וילטון יורד נהדר, sugarfalir צריכים קצת יותר מאמץ עם סבון..אבל אין שום בעיה ! בהצלחה.

תודה...

רק שאצלי הצבע לא שמע שהוא אמור לרדת בקלות... אשמח לקבל ביקורת על העוגה. לילה טוב.

תודה...

רק שאצלי הצבע לא שמע שהוא אמור לרדת בקלות... אשמח לקבל ביקורת על העוגה. לילה טוב.

2good1

New member
יצא ממש יפה ושאלה-

איך מחברים את הראש לגוף ואת האזניים?

תודה על התגובה...

היום שישה ילדים בני 5 התלהבו עד הגג... ולשאלתך- פשוט הדבקתי עם מים. זה עובד.

למעלה