הצילו חברים. אני פשוט לא מצליח

הצילו חברים. אני פשוט לא מצליח

תראו, הרי אני לא צריך לספר לכם על הגוזמאות שדייגים מספרים. הרי כולנו קוראים כאן סיפורים על דגים של שני קילו ואפילו יותר. אז ניסיתי גם אני ללכת על דג 2 קילו, אבל אני פשוט לא מצליח. כבר כמה שבועות ושום דבר. התחלתי עם דג אמיתי, כלומר 50 גרם. הוספתי 20% שזו הגזמה מקובלת בעולם העסקים, והגעתי ל-60 גרם בלבד. שינסתי את מותני והוספתי 50% (!) והצלחתי להגיע ל-90 גרם בלתי מספקים לחלוטין. בעצה אחת עם משפחתי, עזרתי עוז והוספתי 100% תמימים. וכל מה שקיבלתי זה דג של 180 גרם, שזה אפילו לא עשירית משני קילו. אני שבור. אני חושב לפרוש מכל העניין. כנראה אני לא בנוי לדיג. חישבתי ומצאתי שאפילו אם הייתי מוסיף 200% (היד רועדת כשאני כותב את זה), לא הייתי מתקרב ליעד הנכסף. לעולם לא יצא ממני דייג. אנא עוצו עצה. איך אתם עושים את זה?

סבלנות

אל תתייאש ידיד !אני ממליץ לך ללכת לים עם דייג מנוסה ולשבת וללמוד ץ בשתתפוס ת זה כבר יהיה ממכר !

seafox

New member
יוביוב ידידי,

בוא אני אגיד לך את זה וכולם יגידו כמוני. הים זה מקום מלא הפתעות. אני יכול להגיד לך על אין ספור פעמים שהייתי יוצא לדוג במקום מסויים שהייתי תופס מדי פעם דגים (לא תמיד גדולים והיו מביניהם גם ברקודות של 3 קילו) והיו ימים שהייתי תופס רק מים.אני יכול להגיד לך שזה היה קורה גם בהפרש של יום או יומיים.יום אחד תופסים ויום אחד לא. אני בכלל בזמן האחרון לא יצא לי לתפוס דג של יותר מחצי קילו.והרוב שתפסתי אפילו לא מגיע (לפי דעתי) ל100 גרם. אל תתיאש,תמשיך לנסות הגמול יגיע! כמו שהיחיד אמר,לך עם מישהו מנוסה שיודע על מקומות עם שיטות מסויימות ותלמד.זאתי הדרך. כמו שהמשפט אומר יום עסל יום בסל....ככה זה,אין מה לעשות.אבל להשבר זה לא הפתרון.ואני אומר עוד יותר מזה,אם כבר הלכת לדוג,תשמח!לי לא יצא לדוג כבר די הרבה זמן...אני חושב שמאז ראש השנה.אני מת לצאת לים ואפילו אם רק לשבת שם עם חכה או חוט ביד,להריח את הים,להרגיש את הגלים...אפילו אם אני לא אתפוס כלום,אני אוהב לצאת בשביל להשתחרר קצת.

ה ד י י ג

New member
נו באמת אתה לא רציני...

הרי דג של 2 קילו עולה בדיוק 40 ש"ח... בשביל זה אתה דייג? אני דייג (ואני בטוח שרוב החברה כאן כמוני) בשביל הכיף, בשביל השקט, הים, הריח ותמשיך בעצמך... אני מקווה שנכנסת לסף דעתי, ובכל מקרה עם הניסיון לכל הדברים הטובים שהזכרתי קודם יצטרפו גם דגים... יהיה בסדר.

יפה אמרת, ואהבתי את התמונה ! ../images/Emo6.gif

למרות שברור שבכל אחד מאיתנו לפעמים עולה החשק של לדוג דג גדול. אני מאמין שעם הזמן ועם הנסיונות, לבסוף תצליח לדוג אחד בחכתך, ועם הזמן אולי יותר מאחד. בהצלחה!

ramihann

New member
יוביוב יקירי,

חברי הפורום שהגיבו פשוט לא הבינו אותך - אבל אני כן הבנתי. אתה צודק - ההגזמות הן חלק מהוויית הדייג. באנגלית יש מושגים שמתייחסים לזה בדיוק: "הדג הגדול שברח", "הוא משקר יותר גרוע מכפי שדייג משקר" וכו´. גם אני קורא כאן הודעות שהנתונים הכלולים בהן אינם מתקבלים כלל על דעתי. אין דבר. כפי שאמרתי - זה חלק מה-"דלק" שיוצר את ההתלהבות שגורמת לאנשים להתמיד בעיסוק הזה, ואפשר להתייחס לכך בסלחנות.

rondadon

New member
למה מגזימים???

ידידי....יש הבדל בין סיפור דיג לבין סיפור דיג עם הוכחות! לדוגמא...אם אתה עכשיו אני יגיד למישהו שתפסתי דג של 20 קילו אבל המצלמה לא עבדה....זה כמעט בטוח שקר.... אבל אם אומרים לך גודל נורמלי....1-2-3 ואפילו 4 וחמש קילו בלי תמונה...למה לא להאמין? ואם יש תמונה...אז בכלל אין ויכוח.... לא נראה לי שמישהו משועמם מספיק כדי לקנות דג ולהצטלם איתו כאילו הוא תפס...

אוריא

New member
כמה שאתה טועה...

אתה טועה. ובגדול. הרי אתה כבר דייג מעולה. פיצחת את השיטה. אתה יודע את כל הסודות. למדת את כל התורה. אתה כבר לא החוליה החלשה. אתה אחד משלנו. עכשיו נשאר לך רק ללטש את הטכניקה ואתה תהיה סופר יוביוב. קודם כל, למה להתחיל עם דג אמיתי? תתחיל ישר עם מפלצת. דבר שני אתה מבטל את זמנך בכך שאתה מוסיף עשרות אחוזים. לך על גדול ידידי. אתה דייג או לא? תכפיל. ואם גם זה לא עוזר, תעלה בחזקה. אל תפחד. אנחנו מאחוריך. וזה שהיד רועדת - זה בגלל שסוף סוף תפסת דג גדול. ברוך הבא אל עם הדייג. ועכשיו סיפור אמיתי, שיעשה אותך עוד יותר ירוק. אתמול בבוקר אני ואלון ניסינו לדוג במרינה הרצליה. לא כתבנו על התוצאות כי זה היה פשוט יום הדיג הגרוע ביותר שהיה לי אי פעם. לא נהניתי בכלל. ועל התוצאות אני בכלל לא רוצה לדבר. ובכן, נמשיך. בעוד אנחנו מז´רז´רים את עצמנו לדעת כרגיל, אני מרים את הראש מאחוריי ורואה איציק. לא. לא דליה איציק. איציק מאיציק הדייג. או מאיציק תקשורת. מאחוריי איציק היה עוד איש. לאיש היה משהו על הכתף. לבן. גדול. בערך מטר וחצי באורך, ולהערכתי כ15 ק"ג במשקל. אגב במים פעם הדג הזה ענה לשם אינטיאס. עכשיו אני כבר שומע אותך מנסה לחשב, אם רק הכפלתי או הפעם העלתי בחזקה. מאתמול אני חושב על שאלה אחת פשוטה בעינין הדג הזה. אני יודע שהם דגו אותו בקצה של המרינה בדיוק במקום של המגדלור. אני גם יודע שיש שם את הבטונדות המשולשות והמפחידות ההם. אני לא מבין עד עכשיו איך לעזעזל הם הרימו את המפלצת הזאת למעלה?

joko7

New member
אהבתי את הקו המנחה,את הכתיבה

ואת הניסוח,בחלומי אפילו ראיתי את ארנסט הגדול מושיט לעברך כף יד גרומה עמוסה לעייפה במטבעות של פזוס כשעיניו מאירות בחום,,,שחקת אותה ידידי,המקטרת מתנה עליי

חברים יקרים

אני מודה מקרב לב (באמת. שום ציניות) לחברים שמעודדים אותי לללכת לים, ולהתמיד וכד´. אבל אנא קיראו שוב פעם את ההודעה הראשונה שכתבתי בשירשור הזה, ואני מקווה שתראו שלא היה באמת צריך את העידוד. ההודעה לא היתה ממש רצינית. (רמז - דיברתי על הגזמות). אבל טיפה ברצינות - באמת עדין לא הוצאתי משהו שווה, ואני בהחלט ממשיך. לא שיש לי יעד מוגדר של "דג גדול" אלא אני פשוט נהנה ללכת ואולי יום אחד המזל יהיה עוד יותר טוב. ואורי, איפה אמרת החבר של עזרא קנה את הדג? גם אני רוצה לשבת על המזח עם חכה ודג כזה לידי...

למעלה