הצילו חזרתי מהודו לפני שבועיים

heziavi1

New member
הצילו חזרתי מהודו לפני שבועיים

שלום חזרתי מהודו לפני שבועיים עם המון עקיצות של יתושים חולשה וסחרוחורות ורעידות בגוף במהלך השבועיים האלו החלמתי אבל עדיין יש לי הרבה סחרחורות חולשה כמו שפעת לפעמים אני מרגיש שאין לי כח להזיז ידיים ורגליים,,, והראש מסובב עשיתי את כל הבדיקות צהבת כבד ומלריה ועוד כל מיני בדיקות היתי בחדר מיון ולא מצאו כלום,,, היתי במרפאה למחלות זיהומיות ושלחו אותי לבדיקת צואה וגם לעשות בדיקה לדנגי פיבר שהיא בכלל תגיע עוד שבועיים יש לציין שיומים לפני החזרה הרגשתי ככה חולשה כאבי ראש בלי חום(אולי היה לי חום אבל לא מדדתי הכאבי ראש עברו בטיסה שנתנו לי 2 אקמול או שהיו עוברים כאשר אני מזיע אז יכול להיות שהיה במהלך הטיסה) אבל רעידות בגוף ונסעתי ככה מצפון הודו לכיוון דלהי וחזרה בטיסות הבית בקיצור כל הבדיקות תקינות הרופאים אומרים לי אולי זה וירוס וריאלי תשתה ויטמינים תנוח אבל אני מרגיש שזה משתפר ממש באיטיות יש לציין שטילתי הפעם 3 שבועות וזה טיול שני שלי בהודו, לפני 4 שנים טילתי חצי שנה וחזרתי כמו בן אדם הפעם אני חצי בן אדם , כל הבעייה היא שכל התחושות שלי מלוות בלי חום ולא יודעים מה יש לי , אם יש רעיון לעוד בדיקות שאני יכול לעשות אני ישמח המצב הזה בלתי נמאס אני מרגיש כמו שפעת בלי חום וכל הראש מסובב עם חולשות בשרירים תודה

תשובה

שלום רב ! התלונות שאתה מתאר אכן מתאימות למחלה ויראלית - דוגמת קדחת דנגי (Dengue fever), אשר מועברת ע"י יתושים ומאוד שכיחה בהודו. יש גם וירוסים נוספים נדירים יותר שעלולים לגרום לתלונות ממושכות כאלה, אך כדאי להמתין לתוצאות של בדיקת הנוגדנים ל-Dengue שאותה כבר ביצעת, כפי שאני מבין. בכל מקרה, לאבחנה מדויקת של סוג הוירוס אין חשיבות טיפולית (אין לאף אחד מהוירוסים הנ"ל טיפול ספציפי ויעיל). כן חשוב לדעת האם חלית ב-Dengue fever, מכיוון שיכולה להיות לכך השלכה על הסיכונים בנסיעות שלך בעתיד לאזורים בעולם שיש בהם אותה מחלה (קיימת סכנה של מחלה קשה יותר ואף מסוכנת דווקא בהדבקה חוזרת). מצבך צפוי להשתפר בהדרגה, אך במידה וזה לא יקרה, תצטרך שוב דרך רופא המשפחה ו-/או מרפאה למחלות זהומיות להמשיך בבירור. תרגיש טוב ותהיה בריא ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות, איכילוב

למעלה