הצילו ... חזרתי מהרופא

mother1

New member
תודה

על ההתיחסות. אני מקווה שהכל יהיה בסדר ונקבל פיזיותרפיה..

עדיף בכלל לא

גם MRI עדיין דורש הרדמה מלאה. הייתי עושה את הבדיקה רק אחרי שיסבירו לי במפורש מה יראו בבדיקה הזו שלא ניתן להסיק בבדיקות אחרות.

mother1

New member
תשובות

משתמש בקולו נהדר לתקשורת באינטונציות ובניסיון לחיקוי קולות משתמש בידו לבדיקת חפצים אוכל פירות מרק יוגורטים מטרנה צורת המשחק ? לא הבנתי את השאלה נולד בואקום התהפך כחודש וחצי אחרי הזמן ( בטן גב)

mother1

New member
מצטערת -- מנסה להקפיץ

שאני רגע בלחץ ורגע לא . כאמא אני מכירה הכי טוב את בני , אולם אין לי את הידע המקצועי . אני רואה שהוא עירני , מגיב ,ושכלית לא נראה לי בעיה . שוב - בעין בלתי מזוינת . אבל פיזית --הוא פשוט מסרב לזחול !! צעצועים שהוא מאד אוהב אינם מהווים לו אתגר כשהם מעבר להשג ידו .הוא יעדיף את הצעצוע הקרוב לו. לאדווח עד כה על מתח שרירים נמוך . מה צילום הראש יאמר לי ? אני לא מבינה כאן . יש לו , כמו לאביו , ראש קטן . היינו באחוזון ה-5 כל הזמן אולם ירדנו לאחוזון ה-3 . אני מתה מפחד שאולי בטעות הזלפתי יותר מ-2 טיפות A+D ולכן ראשו נסגר מהר יותר ? אני מנסה לקבוע תור לפר' ורדה גרוס בי"ם ( מישהו מכיר? )

mother1

New member
הצילו ... חזרתי מהרופא

שלום לכולם חזרתי מהרופא ואני נסערת מאד . בני בן 9 חודשים , אינו זוחל ואינו יושב .לא דאגתי עד היום כי גם אני הייתי קלאמזית .גם להתהפך בטן גב לקח לו חודש וחצי יותר מהשאר . הוא יוצר קשר עין ממזמן ,ערני ומבין. זה לא שהוא יושב בלי לזוז , הוא מגיע למקומות ע"י היפוך . אבל לא מוכן להתאמץ מדי למשהו שאינו משיג בקלות . ועכשיו הרופא שולח אותי למכון להתפתחות הילד לראות האם צריך סי.טי . אני ממש רועדת ומפוחדת ... האם מישהו היה במצבי ? עם תינוק שאיחר בהתפתחות אבל הכל היה בסדר ? המילה שאני פוחדת לומר היא אוטיזם .. אודה על כל מידע רלוונטי

תרגעי ותהי אם היד על הדופק

מכול מה שתארת זה לא נראה כ PDD עיכוב בהתפתחות יכול להיות מארבה סיבות ולתורשה יש מרכיב

doroniz

New member
בלי פאניקה

שלום אמא יקרה ומודאגת, דאגתך לבנך מאוד מובנת והחששות עוד יותר מובנים. כל הכבוד לכל מי ששם לב לעיכוב התפתחותי כשלהו אצל בנך, בין אם זה רופפא הילדים או את או כל אחד/ת אחר/ת. השתמשי באנשי המקצוע כדי שיבדקו ויאבחנו את בנך ובמידת הצורך יסייעו לו ולך להתקדם. החלק החשוב מכל הוא לא להיכנס ללחץ. בנך מרגיש את הלחץ שאת נתונה בו, וכרגע את הדמות היחידה שהוא יכול לסמוך עליה. במסגרת קופות החולים ישנם מכונים מצוינים להתפתחות הילד שבהם אנשי מקצוע טובים, מיומנים ומנוסים. פני למכון התפתחות הילד הקרוב למקום מגורייך עם הפניה מרופא הילדים. את מוזמנת להישאר כאן ולהיעזר בקבוצת הורים שכל אחד ואחת מהם יוכל לתרום לך מנסיונו/ה. דורון.

חייב להגיב ../images/Emo4.gif

אני מקבל את כל מה שכתב דורון בשתי ידיים, למעט התפתחות הילד. חלק מהמכונים להתפתחות הילד אינם מצוינים ויצא להם מוניטין של גוררי אבחון, מתחמקי אבחון, ומעלימי מידע. עצתי לאמא - לכי למכון להתפתחות הילד ופקחי עין. אם האבחון נגרר על פני מספר חודשים או שאינך מזדהה עם מה שאת שומעת, לכי לאבחון פרטי והלוואי כי חששותיך וחששותיו של רופא הילדים יתבדו. לא נעים לאמא בלחץ לשמוע פתאום תיאוריות קונספירציה וזה לא עוזר להירגע, אבל לצערי זה המצב בחלק מהמכונים. עוד מילה אחת בקשר להודעה המקורית - סי.טי. איננו כלי אבחוני לאוטיזם, כך שלא ברור למה התכוון רופא הילדים.

mother1

New member
ובכן

האינטואיציה האימהית שלי אמרת לי שהכל בסדר...הילד כבדבד ואיטי מעט אולם עירני חיוני מהיר תפיסה וכמובן בעל חוש הומור . הרופא במחשבה נכונה לא רוצה להשאיר שופ פינה ולכן שולח למכון להתפתחות .הם צריכים להחליט על סיטי ראש - כן או לא . מידה וכן זאת במטרה לשלול אוטיזם - כך נאמר לי .במידה ולא - אקבל פיזיוטרפיה וכו,. מחר הרופא במכון אמור לקבוע לי תור ....מחכה בקוצר . ואם התור יהיה רחוק אלך אליו פרטית. תודה!

לא ניתן לשלול אוטיזם

על ידי סיטי . ולדעתי בגיל הזה לא ניתן בכלל לשלול פדד יש מספיק ילדים שאבחנו אחרי גיל 3 אם התפתחות מוטורית תקינה כדאי לעשות את הבדיקות כדי להירגע ואם יש בעיה כול שהיא לטפל בה לי נראה שכוון מרפאה בעיסוק

לאמא שצקוקה להצלה

אחי לא הלך עד גיל 3. רק משך עצמו עם הידים במין זחילה מוזרה. הורי היו אצל כל מיני רופאים וכל אחד אמר משהוא אחר - זה היה בשנות השישים. כולם סברו שהוא מפגר קשה שזקוק אולי למוסד. מגיל 3 החל ללכת, גדל, סיים בגרות בהצטיינות, צבא, אוניברסיטה, אשה ילדות - בחור כארז הלוואי על כולנו. מה שאני אומרת זה - שיכולות להיות המון סיבות למצב של בנך. קחי אוויר, לכי לאבחון ובהצלחה. נקווה שזה לא פדד. גם אם זה פדד, לי יש שניים כאלה ועולם לא חרב. אבל קודם תגמרו אבחון כמו שצריך בהצלחה דליה אבן

mkf

New member
הדלקת לי נורה אדומה בתיאור של

העצלנות להשיג דברים או להתאמץ להגיע אליהם. ביתי היתה בדיוק אותו דבר, האיחור בהתפתחות היה לכל אורך הדרך אבל ממש זכורות לי סיטואציות של צעצועים שפיזרנו על שמיכה, והשכבנו אותה על הבטן כדי שתזחל, והיא התעצלה והעדיפה לקרב לעצמה את החפצים ע"י משיכת השמיכה... די מהר הובהר לנו שיש לה גמישות יתר, ומאוחר יותר כבר נחשפנו ל"היפוטוניה" (טונוס שרירים נמוך). בגיל שנתיים ו-10 חודשים קיבלנו את האבחון של PDD. אין בכוונתי להבהילך, ישנם הרבה ילדים היפוטונים או בעלי גמישות יתר שאין בינם לבין אוטיזם שום קשר, אך זו בכל זאת נקודה לבדיקה ולאור אדום להמשך הבירורים. חיזקי ואימצי , ושיהיה במזל.

mother1

New member
האמת היא

שאני רגע בלחץ ורגע לא . כאמא אני מכירה הכי טוב את בני , אולם אין לי את הידע המקצועי . אני רואה שהוא עירני , מגיב ,ושכלית לא נראה לי בעיה . שוב - בעין בלתי מזוינת . אבל פיזית --הוא פשוט מסרב לזחול !! צעצועים שהוא מאד אוהב אינם מהווים לו אתגר כשהם מעבר להשג ידו .הוא יעדיף את הצעצוע הקרוב לו. לאדווח עד כה על מתח שרירים נמוך . מה צילום הראש יאמר לי ? אני לא מבינה כאן . יש לו , כמו לאביו , ראש קטן . היינו באחוזון ה-5 כל הזמן אולם ירדנו לאחוזון ה-3 . אני מתה מפחד שאולי בטעות הזלפתי יותר מ-2 טיפות A+D ולכן ראשו נסגר מהר יותר ? אני מנסה לקבוע תור לפר' ורדה גרוס בי"ם ( מישהו מכיר? )

למעלה