הצילו, חשש למחלה !

Gadip

New member
הצילו, חשש למחלה !

אני צריך עזרה דחוף ! יש לי אקווריום חדש - לאחר כחודש וקצת של "הרצת" האקווריום ללא דגים החלטתי להכניס 4 דגי גופי דג חרב ודג מנקה. היום בערב אני חוזר הביתה ורואה שלושה מדגי הגופי החדשים מתים ! מה יכול לגרום להם למות לאחר יום אחד בלבד ! נ.ב. הקליטה שלהם באקווריום היתה מאוד מבוקרת כלומר לפני הכנסת הדגים הנכנסתי את השקית למיים למשך כ- 20 דקות ורק אחר כך פתחתי אותה ונתתי לדגים לצאת לבד לאקווריום.

Gadip

New member
סימנים

לא, לא היו סימנים הם היו באקווריום שלי רק יום אחד ונראו בסדר גמור לפחות בשבילי. יש תיאור לאקווריום כתגובה להתיחסות נוספת שקיבלתי.

אורי-

New member
פרטים נוספים דרושים.

קודם כל: לא תמיד יודעים למה דג מת , ולפעמים דגים מגיעים לחנות תשושים מאוד וטלטלה נוספת לבית הקונה "שוברת" אותם. מידות אק' טמפ' מים אוורור וסינון כל פרט נוסף שיכול לעזור להבין את המקרה , לדעתך.

Gadip

New member
פרטים נוספים

האקווריום הוא בערך 40 ליטר. טמפ' של המיים הייתה כ- 27 מעלות. יש מסנן "בילת יין" מגיע יחד עם האקווריום. לא מבין מה זה אוורור ? אם הכוונה לחמצן אז יש חמצן (לא יוצא דרך אבן חמצן אלה יש דרך צינור - מסובב גלגל).

אורי-

New member
כנראה שהם הגיעו חולים.

לפעמים , מביאים דגים "חדשים" ומגלים שרק בודדים שרדו. להבא , אפשר להתפק בהרצת האקוואריום לתקופה קצרה בהרבה (אפילו יום אחד ללא דגים. ללא דגים לא מתפתח מחזור חנקן) ולהתחיל לאכלס במעט דגים עמידים - לאק' כזה - שני גופים. (אני לא תומך בדיעה "להכניס זוג סטרטרים" , כי יש הבדל בין אק' 30 ליטר לאק' 400 ליטר. 2 גופים באקוואריום 400 ליטר לא יעשו יותר מדי). מחזור חנקן הוא תהליך שנבנה בהתאם לכמות הדגים ולכן יש לאכלס בהדרגה , שוב , ביחס לגודל האק' ולנפח מדיות הסינון). אק' יפה , בהצלחה.

אקוריום יפיפה...

אם רק היה אפשר לקנות באילת צמחים לאק'.. כרגע אפשר רק אם מפלחים מהדולפין ריף צמחים צפים...

למעלה