הצילו! ילדה בת ארבע

הצילו! ילדה בת ארבע ../images/Emo53.gif

ספיר נהייתה מאוד קשה והיא פשוט מטריפה אותנו. אפילו אמא שלי, שהיא השפוטה שלה, כמעט היכתה אותה מרוב עצבים. מה אפשר לעשות???????????????

אולי זה קצת far fetched, אבל

יכול להיות שיש לה תולעים ? תולעים עושות המון דברים בגוף, החל מייצור מוגבר של ליחה, דרך שינוי חומציות השתן לבסיסית מאוד (מה שעלול להחזיר ילד גמול להרטבות לילה) ואפילו עצבנות יתרה והתפרצויות זעם. שווה לבדוק.

ילדה בת 4...../images/Emo4.gif

גם לי יש ילדה שתהיה בת 4 בשבוע הבא, והיא מוציאה אותי מהכלים על בסיב יומיומי. מה אני מדברת, כל רבע שעה בערך אני תופסת את עצמי בהתמוטטות עצבים ממנה. השאלה מה הסיבות להתנהגות הזו. אצלי אני יודעת שזה נובע משלביו האחרונים של ההריון והקנאה, ואני יודעת שזה יעבור לה אחרי תקופת הסתגלות קצרה לתינוק (מנסיון, כבר יש לה אחות קטנה). ישנן הרבה סיבות להתנהגות של ילד, כמו לידת אח, קשיים במשפחה או אפילו בגן. עלייך לעקוב אחריה ביומיום ולראות מה מציק לה. אני יודעת שזה מאוד קשה, אבל שיחות והרבה חום יעזרו מאוד
בכל אופן אני מחזיקה לך אצבעות, ושולחת לך הרבה עידוד. ביי פנינה

אין ספק שהקנאה שלה היא חלק מזה

אבל זה הרבה מעבר. היא לא הייתה כ"כ נוראית עד לאחרונה, והוא כמעט בן חצי שנה.

מירי,

New member
זה הגיל להתחיל לקנא

עכשיו הוא חלק מדינמיקת הבית , הוא לא רק עוד תינוק ....

ההתנהגות הקשה מתבטאת בעיקר

בדווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא דווקא כבר אמרתי? היא גם מומחית במציאת הפיוזים הקצרים ביותר בעיתוי הגרוע ביותר. הצילוווווווווו

יונית ש

New member
נשמע קשה נורא

אני רחוקה מלהיות בעלת ניסיון לגיל 4. אבל אולי זו רק הצעה שלי. היא מעוניינת פשוט בתשומת לב שלך
. ליותר התיחסות ממך. אולי כדאי שאת והיא תבלו רק שתיכן מידי פעם. תצאו מהבית רק אתן. תבלו יחד. על מנת שהיא תקבל את מלוא תשומת הלב, ותראי האם ההתנהגות הקשה חוזרת גם באותו זמן שאתן מבלות יחד. אם לא. אז כנראה זו רק דרך שלה להיות איתך. ואולי היא תרגשי שיש לה את הזמן איתך. ולא תצטרך "להציק" לך. הלוואי וזה יעזור בהצלחה יונית

Iris-1

New member
כואב - כואב - כואב - להרגע ../images/Emo24.gif

אז ככה קודם כל זה בדיוק הגיל של התחלת הקנאה כמו שאמרו לך. שנית מאחת שיש לי אותו הדבר בבית כמה עצות: 1. זמן אמא/אבא - נא לפנות בלוח העמוס של היום חצי שעה ביום לילדה (חובה!!!!!!!!!!!). בזמן הזה נותנים פידבק לילדה זמן חיובי שבו מותר לה לבחור משחק או כל דבר אחר שמתחשק לה לעשות איתכם ומותר לשנות את החוקים. מותר לרמות, לשקר כל דבר שעולה בדעתה. אם עכשיו צריך להיות לבן ולה יש רק אדום והיא אומרת לבן זה בסדר גמור. 2. ביביסטר - מילת הקסמים ואשת הקסמים. מזמינים בייביסיטר שמכירה את הילדה אליכם הביתה ואז יש כמה אפשרויות או שהיא לוקחת אותה מחוץ לבית ואתם רק עם הילד אז זה גרוע ואז האופציה השניה וזה נשמע עוד יותר מצחיק אבל זה כל כך אמיתי לוקחים בייביסטר לתינוק. משאירים אותו עם סבתא, אבא או כל שכנה טובה אחרת שמוכנה להשגיח שעה והולכים עם הילדה עדיף מחוץ לבית לשחרר אנרגיות. 3. מקלחת כייפית שלכם איתה או שלה לבד גם היא מרגיעה ומפנקת ומראה לילדה שאכפת לכם ממנה ולא להגיד שזה אבמטיה כי היא מלוכלכת אלא זה כייף מותר לעשות שם הכל כולל לצייר על הקיר בצבעי אצבעות (לוודא שהם יורדים היטב ולא נשארים סימנים) עדיף לצייר על החרסינה או בתוך האמבטיה. 4. הולכים לספריית הוידאו יחד איתה ובוחרים קלטת שאין לכם בבית וחוזרים לצפות איתה עם קערה ענקית של פופוקורן או כל חטיף שהילדה אוהבת ובין לבין מגניבים חיוכים, חיבוקים, נשיקות ומשנים את העלילה ומפסיקים את הקלטת ועושים דברים מצחיקים. כשנגמרת הקלטת אפשר להמשיך אותה עוד למשל לשנות את הסוף כיד הדמיון הטובה. 5. עושים תאטרון בובות על השטיח אפילו אם את באמצע הנקה זה אפשרי להקדיש לילדה זמן. בכלל כשאת מניקה או מאכילה אותו בכל צורה אחרת קוראים לה לשבת לידכם עם ספר, לבוא לספר לך מה היה בגן למשל. סתם נושאים חיבוקים ונשיקות. 6. הכי הכי חשוב תמיד לחזק את הילדה להגיד לה שהיא נהדרת, נפלאה, אתם מתים עליה ולא חשוב שחצי דקה קודם היא הוציאה את כל הארון של הבגדים שלה ושוב שגעה אותך. 7. עצות נוספות פני אלי בשעת הקושי הבאה. חיבוקים ונשיקות איריס.

פעילות שאנחנו אוהבים לעשות ביחד

וגם מאוד מרגיעה (אם על הפרועים שלי זה עובד - זה בטח יעבוד על כולם): ציורי אצבעות עם קצף גילוח (הכי זול שיש) על החרסינה במקלחת ועל הגוף. (גם אני מצטרפת עם בגד ים ונהנית...) אח"כ אבטיית קצף... חייבית לזכור - כל דבר, גם הקשנ ביותר, הינו זמני.

למעלה