הצילו!! כבר לא יודעת מה לעשות עם

שירי ל

New member
הצילו!! כבר לא יודעת מה לעשות עם

האוכל של אופיר- חששתי מהאלרגיה לחלב וקניתי סימילק צמחי ומאז אופיר לא מפסיקה... (תסלחו לי, כן)- לחרבן! היא לא משלשלת אלא פשוט עושה קקי פעם ב-3 שעות כמו תינוק קטנטן (מה שממש לא אופייני לה) ובלילה גם נתקפה בכאבי בטן מאוד חזקים. מה לעשות? בינתיים חזרתי לחלבי - מה עושים? אוף, חבל שהפסקתי לה את ההנקה, איזה טפשה אני

michal@gal

Active member
מנהל
קודם כל, לחזור לחלבי אם זה מה שטוב

אין שום סיבה לתת לאופיר תמ"ל צמחי אם לא ידוע בבירור שהיא אלרגית לזה. חוץ מזה, מתי הפסקת להניק? אם לא עבר יותר מדי זמן, אפשר להתחיל להניק שוב. הגוף ממשיך לייצר חלב גם כמה חודשים אחרי שמפסיקים להניק.

zimes

New member
הי שירי

אני לא יודעת למה הפסקת להניק, ומתי, אבל אם יש לך הרהורים שניים - דברי עם אסתר בוואלה. רק בריאות!

אוי אוי שירי

אין לי עיצות בנושא. את יודעת שאני לא מנוסה. רק
גדול גדול. אל תכנסי לסחרחרת רגשות האשמה. הפסקת כי היו לך סיבות. צריך למצוא את הפתרון הטוב ביותר לאופיר. תתמקדי בזה, טוב?

בלי רגשות אשמה! לא חייבים תחליף!!!../images/Emo94.gif

אהבתי את התשובה של טלי! הפסקת להניק כי הפסקת....- אם את לא שלמה תנסי שוב, בלי ציפיות! רק לקוות... ותתמקדי באופיר: מה עם אוכל רגיל- למה תחליפים? היא כבר "גדולה"! לא?! תנסי להרכיב ךה תפריט מזין מאוכל מוצק! - זה אפשרי. בלי לחץ!את אחלה אימא - תסמכי על עמצך!

דיאנה1

New member
הפניה לתשובה בנושא מ"אומנות הלידה"

שעיקרה: עדיף לא להשתמש בחלב סויה, בטח שלא בלי לנסות את התחליף החלבי קודם, וגם אם מתגלה אלרגיה או רגישות - עדיף לעבור לאחד התחליפים החדשים המפורקים חלקית ומיועדים במיוחד לרגישים ואלרגים. ומצטרפת לדעתה של מיכל - הכי טוב לחזור לחלב אם. תצרי קשר עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לבדוק האם תוכלי לחזור להנקה ואיך. תרגישו טוב. http://leida.co.il/reply.asp?rep=43008

odeia

New member
../images/Emo104.gif שירי, תנסי חברה אחרת של

תחליפי חלב, יכול להיות שאחד מרכיבי המוצר לא טובים לילדה וברגע שתעברי למוצר של חברה אחרת הכל ייסתדר. אסביר למה אני מתכוונת: כשנתתי לאודיה תמ"ל של רמדיה הילדה פרחה ולא משנה אם זה היה חלבי או לא, כשעברתי למטרנה הכל הסתדר. והכי מצחיק, את התה של התינוקות כן השתמשנו בשל רמדיה ולא היתה בעיה. את של רמדיה ניסינו כמה פעמים ורק אז החלטנו שהיא באמת רגישה לזה. ההבדל בין רמדיה למטרנה הוא תרכובת הברזל, שלא היתה טובה לאודיה בתרכובת מסויימת ובתרכובת אחרת היה לה טוב מאוד. תרגישו טוב נ.ב. יכול להיות שזה סתם צירוף מקרים ויש לה כרגע גם בעיה במעיים וגם מוצר חדש ולכן את חושדת בו, תעשי הפסקה, נסי מוצר אחר ואז תחזרי למוצר הראשון לראות מה קורה. רק ע"י ניסוי ותהיה תדעי מה טוב לילדה שלך.

vered4

New member
../images/Emo45.gifאצלינו זה היה הפוך

ניסינו כמה (סימילאק לא התאים) ובסוף הגענו לרמדיה צמחית.

שירי ל

New member
אני לא יכולה לחזור להניק ../images/Emo10.gif

כי אופיר מקבלת תחליף בשעות הבוקר- כשאני בלימודים ולחזור לחלב אם זה אומר לחזור לשאיבות- ממש בלתי אפשרי מבחינתי. גם בשיא ההנקה לא הצלחתי להסתדר איתם (בשאר היום אופיר כן יונקת). אולי באמת לנסות מוצר של חברה אחרת יעזור- תודה על העצות!

michal@gal

Active member
מנהל
בת כמה אופיר?

כמה שעות ביום היא לא נמצאת איתך? אולי אפשר לוותר בכלל על תחליף, ובשעות שאת לא נמצאת לתת לה פירות/ירקות?

meira

New member
אולי לנסות סוג של חברה אחרת?

ואל תצטערי על נושא ההנקה. עשית מה שהיה הכי טוב לך ולאופירי.

שירי ל

New member
מה זאת אומרת רק מוצקים?

אופיר לא נמצאת איתי בין 9 ל-2 בצהריים. מה אפשר לתת לה בשעות האלה שהוא לא חלבי? אגב, פירות היא לא ממש אוהבת. אשמח לעצות!

שירי, בגילה היא יכולה לאכול רק מוצק

אם הבעיה היא בין 9 בבוקר ל-2 בצהרים למה שלא תתני לה רק מוצקים? עידו לא רואה אותי משבע וחצי (אחרי שיונק בבוקר) עד ארבע אחה"צ והוא מקבל ארוחת בוקר (ביצה קשה, עגבניה, מלפפון, לחם, תירס וכו´), אחרי שנת הבוקר כוס פרי (אם היא לא אוהבת מרוסק אז אולי פרי שלם (מלון ואבטיח זה להיט אצלנו) ותנסי גם את כל סוגי הגרבר (עידו אהב תות בננה) משהו היא בטוח תאהב) ובצהרים הוא מקבל ארוחת צהרים (שניצל תירס, טבעות עוף, ירק מבושל ובקיצור מה שבא לך והיא אוהבת), אחרי שנת הצהרים עד שהאמהות באות נותנים להם פרות יבשים או ביסקוויט אין שום צורך בתמ"ל לדעתי בהצלחה

שירי ל

New member
בן כמה עידו?

כי אופיר בת 10 חודשים ועדיין אסור ביצים, ואסור גלוטן- זה משאיר מעט מאוד אופציות
ירקות חתוכים ככה היא עדיין לא אוכלת אלא רק משחקת- ואוכלת רק אוכל מרוסק. אז יש בצהריים מרק ירקות ו... זהו!

דיאנה1

New member
אבל אם היא אוכלת ארוחת פירות

מרוסקים ואחר כך מרק - זה לא מכסה את הזמן בין 9 ל 2? אגב לפי ההוראות של משרד הבריאות מותר גלוטן מגיל 7 חודשים. לדעתי, אם אין היסטוריה של בעיות עם גלוטן במשפחה או אלרגיות אז אפשר לתת בגילה, למרות שיש הנזהרים עד גיל שנה. לגבי ביצה - חלבון אסור אבל אפשר חלמון מגיל 9 חודשים. למרות שיש המסתייגים מזה כי החלמון עלול להכיל עקבות של חלבון וכן לגרום לאלרגיה. שוב, לשיקולך, ותלוי אם יש היסטוריית אלרגיות במשפחה וכו´... אבל אם תחליטי לתת אפשר לעשות קציצות בשר או ירקות. ומה עם אבוקדו? טעים, משביע, לא אלרגני. גם יכול להעביר את הזמן עד שתניקי אותה. בעקבות מה שקראתי - אני מקווה שנכנסת ללינק שנתתי - זה עדיף על תחליף חלב מסויה, בטח במקרה שלה כשהיא מראה רגישות.

שווה לתת לה "לשחק" עם חתיכות

של אוכל, גם אם רק קצת מזה מגיע לבטן - זו הדרך ללמוד, להתנסות ולעשות את המעבר ממזון טחון למוצק ממש. איה גם היתה סרבנית "חתיכות" והיום (שנה+3) היא מעדיפה לאכול לבד על האכלה בכפית... יש הרבה דברים שאפשר לאכול בלי גלוטן או ביצים (אנחנו נמנענו בגלל שאיה חטפה אלרגיה קשה לאפרסקים אז היינו סופר זהירים). איה אכלה פסטה מקמח תירס או קמח אורז, אורז מבושל רך מאד (וגם עם אפונה וגזר מעוכים קצת), מרק קישואים ותפו"א, אורז תפוח מומס בטיפה סימילאק (מצויין לפיתוח מוטוריקה עדינה), דובונים לכירסום, קציצות (יש בלול בויינט מתכון נטול ביצים), והמון סוגים של גרבר (להיט עד היום אצלה). ונשמע לי שאם היא אוכלת ארוחת פירות בעשר וארוחת מרק+עוף בצהרים, היא אמורה להחזיק מעמד עד הציצי שמגיע בשתיים.... אם זה לא מספיק משביע, אפשר להוסיף שקדיה או טחינה גולמית לפירות ואורז לבישול של המרק ואז זה יותר סמיך ומשביע.

קודם כל, את לא טיפשה

עשית מה שהיה טוב לך ולאופיר באותו שלב. ואני לא אתחיל לספר לך כמה את אמא נפלאה על התקופה הארוכה שהנקת אותה, כי את בטוח יודעת את זה
לא אמרת כמה זמן העניין הזה נמשך, אבל בגדול, קקי פעם בכמה שעות לא היה מטריד אותי (חוץ מהעניין הטכני של ההחלפות
), כאבי הבטן זה סיפור אחר. אני אישית לא הייתי חוזרת לחלבי כל כך מהר, כי גם איתו לא היה לה ממש טוב. שללת כל אפשרות אחרת שיכולה לגרום לכאבי הבטן ו/או לקקי (יש לה סימנים נוספים של "חוסר תקינות"? אולי היא חטפה וירוס כלשהו). אולי תנסי למלא את התזונה שלה יותר במוצקים (קל להגיד, מיכל בת שנה וחודש ועוד בלי ארוחות מוצקים מסודרות ...)

למעלה