הצילו - מטפלת!!!

JoZZefa

New member
הצילו - מטפלת!!!

אני לא יודעת מה לעשות. הייתי רוצה לדעת דעתכן ולשמוע מנסיונכן דעה. ובכן, אחרי ראיונות רבים ומפרכים נמצאה הדודה שתטפל בילדון המתוק בן הארבעה חודשים שלי. השעות רבות וארוכות 9:00-16:00 ובביתי. כשאני חוזרת אני בדרך כלל פוגשת את בני כשהוא על הידיים נקי ומסודר. אבל... אני תמיד מצמידה אוזן לדלת לפני שאני נכנסת, ותמיד ישנה שם דממה. וכאן בעייתי - המטפלת דואגת יופי לכל צרכיו הפיזיים של הילד - אין טענות, אבל נראה לי שהצד המנטלי קצת מוזנח פה. לא נראה לי שהיא מעניינת אותו/מדברת/משחקת איתו. הם יוצאים לטיול. עד כאן. רוב היום היא טוענת שהוא שוכב עם האוניברסיטה ומשחק לבד. שאלתי:מה חשוב יותר או אם זה בסדר שהיא לא מספיק מדברת אליו - מפעילה אותו. האם טיפול בצרכיו הפיזיים לבד מספיקה. האם להחליף אותה? אני משלמת לה 3500 ש"ח - לא מעט... אני מצפה להתנהלות הכי טובה שיש. מה אני עושה? הלפ-הלפ-הלפ!!!
 

anat30g

New member
אם היא טובה

ולילד טוב איתה - פשוט תציעי לה לעשות איתו עוד דברים - להקריא לו סיפור (תבחרי סיפור אחד - לא ארוך מידי - שהמטפלת תשב פעם ביום ותקריא לו - הוא לא חייב להביט בתמונות - רק להקשיב... עם הגיל שיתוף הפעולה שלו יגדל והסוף הוא יוכל להשתתף בסיפור). קני קלטת של ג´ימבורי לתינוקות ובקשי ממנה לעשות את זה איתו... באופן כללי - תינוק בן 4 חודשים מוגבל ביכולת שיתוף הפעולה שלו ובמגוון הדברים שאפשר לעשות איתו. אם הוא יוצא לטיול כל יום, והוא מטופל היטב, מקבל חום ואהבה - גם אם המטפלת לא מברברת לו באוזן כל היום זה לא אומר שהוא מוזנח... לא כל מטפלת היא טמפרמנטית בעל יוזמה וכישרון משחק - לפעמים צריך להפעיל אותה ולומר לה מה לעשות. בהצלחה - ענת
 
אין לי הרבה נסיון ...

אבל הבת שלי בת 7 חודשים (או טו טו ...), ונמצאת כבר חודשיים וחצי אצל מטפלת בבית שלי (דרך אגב, גם אני משלמת 3500 ש"ח, אבל ל-8 שעות ביום). עוד לפני שיצאתי לעבודה, כולם אמרו לי לקחת בחשבון שמטפלת זו לא אמא, ואף פעם היא לא תשקיע בילדה כמוני. אפילו שהראיתי לה את כל הספרים והצעצועים שלה, אני משוכנעת שהיא אף פעם לא קוראת לה סיפורים ומשחקת רק עם מה שנמצא במקרה על השטיח (אפילו שאני מסודרת, אני תמיד משאירה בחוץ כמה צעצועים כדי שהמטפלת לא תצטרך להתאמץ יותר מדי ...). אני חושבת שאת לא צריכה להיות מודאגת יותר מדי, טיול יומי בחוץ זה דבר חשוב לא פחות, וילד שיודע להעסיק את עצמו ולשחק לבד באוניברסיטה מבלי לבכות או לקטר, זה סימן מושלם לכך שהוא רגוע וחש בטחון ושלווה. לפעמים הפרה רוצה להניק יותר מהשעגל רוצה לינוק ... אני בטוחה שבמשך הזמן המטפלת גם תיצור קשר רגשי עמוק יותר עם הילד, ויהיה לה קל יותר לדבר איתו, לשיר לו ולשחק איתו. בהצלחה!
 
אני חושבת שמטפלת כן צריכה לספק

לילד "מעבר". המטפלת שלי כן קוראת עם בתי הקטנה (שנה וחודשיים) ספרים, מציירת אתה (היא זו שקנתה לה לראשונה גירים), משחקת אתה במשחקי התאם צבע צורה וכל מיני פאזלים. כמובן, שהכי חשוב זה חום ואהבה וסיפוק צרכים, אבל לי היה חשוב גם "המעבר". ואני חושבת שהרבה מההתפתחות המהירה של הבת שלי קשור באתגר שהמטפלת מספקת לה ובהשקעה. אבל, גיל 4 חודשים זה לא המדד לפעילות הזו. בגיל הזה הילדים רק מגלים את הידים והרגליים ומתחילים לפתח את המוטוריקה שלהם. בגיל הזה הרבה מסתפקים בשכיבה על האוניברסיטה ובצעצועים מרשרשים. אני הייתי מחכה לראות מה יקרה אח"כ וגם מבהירה למטפלת כמה חשוב לי הפעילויות שמעבר.
 
גירוי מנטלי הוא לא פחות חשוב

מהנקיון והצרכים הפיזיים שלו...לדעתי את צריכה להגדיר למטפלת מה חשוב עבורך.. הדיבור אליו,המשחק איתו..הסיפורים,השירים וכו´. יחד עם זאת, זה חשוב שהוא יידע גם להעסיק את עצמו בשכיבה עם האוניברסיטה והסתכלות על הבובות והצעצועים. בהצלחה!
 
נכון מאוד. לא פחות חשוב שהמטפלת

תדבר, תשיר ותצחק עם הילד. המטפלת שלנו, שלצערי הרב עוזבת בקרוב מאוד (ראו תחינתי הנואשת למעלה) כל הזמן שוחחה עם אסף, שרה ושיחקה איתו ואין לי ספק שתרומתה להתפתחות שלו היתה ענקית. היום הוא בן שנה וחמישה ומפטפט במרץ.
 
הבהרה קטנה ...

ברור שאם את מוצאת מטפלת שגם דואגת לילד, גם קוראת לו, גם מציירת איתו וגם משחקת איתו - זה הכי טוב שיש. אבל לדעתי גם מטפלת שהיא אחראית, מסורה ואיכפתית, שהילד אוהב אותה ומחייך אליה כשהיא באה, מספקת את צרכי הילד בגיל כזה. יכול להיות שאשנה את דעתי כאשר הבת שלי תגדל, אבל כרגע אני מסתפקת ב"פעילויות ההעשרה" שאני נותנת לה בשעות אחה"צ ובסופי השבוע, ומרוצה מכך שהמטפלת דואגת לה ומספקת לה חום ואהבה בשעות ביום.
 

רותי&ע

New member
צריך להיזהר גם מעודף גירויים

לפעמים מרוב רצון טוב הורים לא נותנים לתינוק זמן להיות בשקט. להיות עם עצמו. מחקרים גילו שהתינוק מופצץ בעודף אינפורמציה חדשה וזקוק לרגעים שקטים על מנת לעבד אותה. במידה ולא נותנים לו את הזמן הזה הוא הופך להיות עצבני, בכייני ואפילו יכולות להתפרץ אצלו מחלות כגון דלקות אוזניים (יש תאוריה כזו). גם כשתינוק בן כמה חודשים שוכב בשקט ומסתכל על נקודת אור, הוא עושה משהו. לגבי שאלת המטפלת-לדעתי בגיל הזה מה שחשוב זה חום ואהבה. היא מנשק? מחבקת? אוהבת? זה מספיק ואתם תפתחו אותו בשעות שאתם איתו. אבל אם זאת קיצוניות שהיא לא מדברת איתו, לא מתייחסת אליו, למעט טיפול פיזי-זה כבר מהווה חסך רגשי לתינוק. ועל זה לא הייתי מתפשרת. וזה לא משהו שאפשר לדרוש ממטפלת-או שיש לה את זה או שלא. ואם לא, אז היא לא צריכה להיות מטפלת.
 

ליאת +

New member
מטפלות צעירות לעומת מבוגרות

בהכללה מאוד מאוד גסה של מטפלת שהיית לנו ומטפלות שעבדו אצל חברות: הצעירות (למשל בחורה אחרי צבא ולפני לימודים) השקיעו הרבה יותר בדיבור ומשחק, גם עם תינוקות ממש קטנים ומהבחינה הזו ההרגשה היא באמת שזה "כמו שאת היית מתנהגת עם הילד". לעומת זאת החסרונות: בדרך כלל הן לא יכולות להחייב לתקופה ארוכה (הלימודים מתחילים, חסכו מספיק כסף ונוסעות לחול, עוברות לגור בת"א וכו´) מה שלא קורה בד"כ עם מטפלת מבוגרת שאם היא מרוצה מתנאי העסקתה הסיכוי שתעשה שינוי בחייה שיצריך עזיבת העבודה הוא הרבה יותר נמוך. וחיסרון נוסף: למטפלת צעירה לא תמיד יש את המימונות והידע שיש למבוגרת יותר. לעומת זאת יש באמת מטפלות מבוגרות שלא מרגישות צורך לדבר ולשיר לתינוק בן ארבעה חודשים (בזמן שאם אמא שלו הייתה לידו היא בוודאי הייתה מקריאה לו את "פו הדב" על הבוקר..)
 

חוה 1

New member
מטפלת כן צריכה להתייחס לילד מעבר

לנקיון ולטיפול של החלפת חיתולים האכלה וכו´. בזמן שהיא מחליפה טיטול היא חייבת לדבר איתו ולספר לו מה היא עושה . היא צריכה לשיר לו , לרקוד איתו , אם היא כל היום שותקת זה ממש לא טוב. את משלמת לה מספיק כסף בכדי שתעשה את הדברים הללו . אבל את צריכה להגיד לה בדיוק מה את רוצה שהיא תעשה. אפשר להקליט את המטפלת בטייפ רגיל ולשמוע מה מתרחש בבית בהעדרך. אני יודעת שיש המון אנשים שיקפצו ויגידו שזה נורא לא בסדר ונורא לא מוסרי. (כך אמרו לי הרבה אנשים) אני מעדיפה להיות לא מוסרית עם המטפלת שלי ומוסרית עם הבן שלי.
 

limori

New member
חוה אני מסכימה איתך

אנחנו שמנו מצלמת וידאו וראינו בדיוק מה היא עושה איתו ומה היא אומרת לו. לדעתי זה מאד מאד חשוב. לימור
 
למעלה