הצילו מספר 2!

fading_mist

New member
הצילו מספר 2! ../images/Emo10.gif

לפני חודשיים בערך פניתי אליכם לעזרה בנושא השינה של ביתי. גלי עוד מעט בת 7 חודשים , והיא הילדה המקסימה ביותר בעולם. הבעיה היחידה היא שהיא לא מסוגלת להירדם לבד, ובוכה בצורה נוראית בכל פעם ששמים אותה במיטה. ניסיתי נענוע על הידיים (הבעיה היא שהיא לא ילדת ידיים), ניסיתי מוסיקה שקטה, טקס קבוע, להחזיק לה את היד, ללטף לה את הראש, לשיר לה שירים ובסוף גם את שיטת 5 הדקות. כלום לא עובד!!! היא פשוט בוחנת אותי, ולפעמים גם מתעוררת בלילה בבכי כדי שאבוא. היא נרדמת רק כאשר היא תשושה מעייפות. גלי לא ילדה של מוצצים או אצבע, למרות שניסיתי להרגיל אותה מינקות, אין לה חפץ מסוים שהיא קשורה אליו. אני נואשת! אני בוכה כל פעם שזה קורה... עיזרו לי בבקשה!!!

נשמע כאילו את מתארת את מיכל שלי

בת תשעה חודשים. למעט העובדה שמיכל כן לוקחת מוצץ ויונקת כמעט מלא, מה שדי מסבך כי זה אומר שרק אני קמה אליה בלילה. מה שאני עושה לאחרונה, וזה די עוזר, זה להדליק את המחשב, להתחבר לאינטרנט לשבת לידה ולגלוש. מדי פעם אני קמה, משכיבה אותה חזרה, ואם היא בוכה - מנחמת אבל לא מוציאה מהמיטה. אני כל הזמן לידה עד שהיא נרדמת. הבכי הולך ופוחת עם הימים ולאחרונה היו לנו אפילו כמה ימים בהם נרדמה בלי בכי, למעט קצת יבבות ממש ממש לפני ההרדמות. במקביל אני מנסה "להדביק" לה חפץ מעבר. לקחתי בובה רכה ואני כל פעם שמה לה אותה ביד. לא ממש עוזר בינתיים, אבל אני מכירה כאלה שאצלן זה עבד. אני יודעת שזה קשה מאוד, אבל תנסי לזרום איתה ולהבין מאיפה הדברים מגיעים אצלה, האם זה מתחים האם אלו פחדים. אצל מיכל למשל, התחושה שלי היא שהיא פוחדת להשאר לבד ולכן אני איתה עד שהיא נרדמת, ובלילה לפעמים אני לוקחת אותה אלינו למיטה וזה עוזר כמו קסם. היא פשוט נרדמת בקלילות, שקטה ורגועה. שווה לנסות גם את זה. יצא קצת מבולבל, פשוט כתבתי כל מה שעלה על דעתי בלי לנסח יותר מדי (גם עכשיו אני יושבת לידה והיא עומדת במיטה ועושה לי חנדלך...)

fading_mist

New member
ניסיתי הכל../images/Emo9.gif

סוף סוף מישהו שמבין אותי. גלי פשוט בודקת אותי כל פעם מחדש. מגיל צעיר היא היתה ילדה עירנית מאוד, צוחקת כל הזמן והכל בא לה מוקדם מאוד (היא זוחלת מגיל 5 חודשים). אבל.. כל פעם שהיא מראה סימני עייפות היא נהפכת לדבר הנודניק ביותר הקיים עלי אדמות. אם אני מכניסה אותה למיטה שלי, היא מחילה לשחק ולצחוק ולהתעניין בכל התמונות והמוביילים שתלויים לנו בחדר. זה פשוט בלתי אפשרי.. מגיל צעיר היא לא היתה ילדת ידיים, וגם כשהיו לה גזים, אי אפשר היה להרגיע אותה על הידיים. בקשר לבובה, יש לה בערך 10 צעצועים ובובות במיטה, חיתול רך, שמיכה, מטפחת, וכל דבר שעלה לי בראש. כלום.. פשוט כלום.. העניין הוא, שבגיל צעיר יותר היא נרדמה כאשר היא נענעה את עצמה הלוך ושוב.. עכשיו גם זה עבר.. להיות לידה פשוט מביא אותה לגל בכיות חדש, כי אני לא מוציאה אותה מהמיטה. אני פשוט נואשת..

nonana

New member
אין לי ממש עיצות../images/Emo4.gif

אבל מה שכן- אני חושבת שהיא יודעת שזה משרה לך חוסר ביטחון כל ערב מחדש שאת שמה אותה. תבדקי עם עצמך מה קורה איתך כל פעם מחדש אחרי שאת שמה אותה. ילדים הם הכי חכמים בקריאת הביטחון שלנו באותו הרגע שהם מרגישים חשש הם ממשיכים בשלהם- תנסי להיות חזקה בדרך שבחרת ותלכי רק על כיוון הזה עד הסוף. אצלי שיטת ה-5 דקות עבדה פלאים אבל עם הרבה סבלנות ולילות לא מרובי שינה. (אצלי זה עבד עד גיל שנתיים מגיל חודש אצל התאומים ומגיל שבועיים אצל הגדולה היום אין מה לדבר).

fading_mist

New member
אני מבינה ....

אני פשוט מחילה להכנס למיני היסטריה כל פעם שזה קורה.. זה פשוט מוזר! מתחילה הייתי אמא שיודעת מה לעשות ולא מין יצור חסר אונים כזה.. אבל כל ערב מגיל 4 חודשים אני פשוט מאבדת את העשתונות, ואת הביטחון העצמי. אני פשוט ניסיתי כבר הכל, ושום דבר לא עובד. ובבוקר כשהיא קמה, היא הילדה הכי מאושרת בעולם.. זה כל כך מרגיז!

nonana

New member
אני ממש מבינה אותך אצלי זה קורה../images/Emo3.gif

היום עם שלושתם- הם מצטרפים אלינו באמצע הלילה אבל אני השלמתי עם זה. אבל זה לא קרה לי בגילה. כך שלפי דעתי היא קוראת את חוסר הביטחון שלך ומשחקת על זה. תנסי במשך שבוע אחד ללכת בגישה אחת ולהיות החלטית וקשה איתה בדרך (שתראה שאת עומדת על שלך) לדעתי כשהיא תבין שאין על מי לעבוד היא תשחק לפי הכללים שקבעת. (כמו שאת לא מרשה בשום פנים ואופן שתשחק עם דברים שמסכנים אותה או אסורים כך גם תקבעי גבולות עם השינה זה יתן לה מסגרת של שינה לפי כללים) נכון שיהיה לך קשה ונכון שהלב ישבר כשתשמעי אותה בוכה אבל......... תסתכלי על זה ועל מה שאת והיא עוברות עכשיו ותחליטי מה כדאי לך. בהצלחה עם הרבה לילות של

לא יודעת בעניין הלהיות קשה איתה

אני בעד לזרום עם הילד ולראות מה טוב לו ומאיפה נובעים הדברים. אולי יש משהו בחדר שמפריע לה ? אולי דווקא עומס הבובות שאת מתארת מטריד אותה ? יש לי חברה שטיילה הרבה במדינות עולם שלישי וכל הבית, אבל כל הבית, עמוס בפריטים ענקיים וצבעוניים - אוסף מסיכות מהמם, מוביילים מכל המינים והגדלים וכו´. והבת שלה מגיל אפס פשוט הייתה צורחת ולא רגועה כל הזמן, עד שהיא עלתה על זה שאולי לילדה יש עומס בעיניים וארגנה לה חדר שינה שלו ופסטלי במקום מה שהיה ואכן הילדה נרגעה ובחדר שלה הייתה שקטה ושלווה. אולי תוציאי לה כמה בובות מהמיטה. אולי יש משהו אחר שמפריע לה בחדר ? תנסי לראות, אולי משהו כזה יעזור. לנסות לשבור את רוחה לא נראה לי פתרון יעיל. יש הבדל בין לשבת לידה עד שהיא נרדמת גם אם היא בוכה לבין להשאיר אותה בוכה לבד, גם אם זה לחמש דקות שהן עבורה נצח. אני למשל עדיין ליד מיכל. היא עושה סימני הרדמות אבל עדיין לא ממש ישנה. את יובל הרדמנו חודש על הידיים ואחר כך הייתה תקופה שישבנו לידה והכל עובר. מה שכן אני מסכימה עם נוננה שאת צריכה לעשות בדק בית אצלך. אצלי מרגע שהחלטתי שאני יושבת לידה ומתעסקת עם המחשב והיא לא תצליח להרגיז אותי וכו´, יותר קל לי ובטח יותר קל לה.

fading_mist

New member
ניסיתי לראות אבל..

החדר של גלי מעוצב בצבעי פסטל עדינים ובהשראת הפנג שואי, כך שאני לא מאמינה שמשהו לא מוצא חן בעיניה. אולי לא ניסחתי את עצמי נכון, אבל התכוונתי שניסיתי עשרות בובות, כרגע במיטתה יש חיתול רך ובובה אחת. וכן מגן המיטה הצבעוני שלה.. זהו.. אני גם משאירה לה אור בחדר ובמסדרון ומוסיקה של "לילה טוב". בקשר ל5 דקות, זו פשוט הסיבה שאני כל כך עצבנית, בגלל שהיא צורחת. בכל אופן על הידיים זה לא בא בחשבון, כי היא פשוט לא ילדה שנרגעת על הידיים. היא יכולה להרגע לזמן קצר וזהו. זה פשוט נורא מכיוון שהיא ילדה כל כך רגועה במשך היום, ןמעסיקה את עצמה כל הזמן. זה קורה רק בעות השינה (צהריים וערב).

אילנהה

New member
תגידי יפה תודה../images/Emo8.gif

מיכלי גם לא כל כך רגועה במשך היום.... היא גם לא ילדה של ידיים אבל היא צריכה תשומת לב בלתי פוסקת והיא לא נותנת הפוגות. כל הזמן איתי או לידי כשהיא נוגעת בי פיזית (סתם לשבת ולשחק ליד לא בא בחשבון). אז זה בטוח לא מנחם, אבל לפחות ביום היא רגועה ומעסיקה את עצמה. אין לי עוד עצות ואין לי רעיונות (הלוואי שהיו, גם בשביל עצמי) וכל העניין של לרצות את אמא כבר מזמן לא מחמיא.... מיכל אגב נרדמה סוף סוף ויצאתי מהחדר, עד לקריאה הבאה, שבטח תבוא בקרוב...

_גלית_

New member
לא יודעת אם זה מתאים..

או שאולי כבר ניסיתם את זה.. תומר בתקופה האחרונה נרדם אך ורק כש"רוקדים" איתו, כשהוא נמצא במנשא תינוכיס (יש אפשרות לתנוחות שמתאימות להרדמה
) וגם אם הוא בכה לפני זה, או אפילו קצת משתולל בהתחלה בערך אחרי 5-10 מקסימום 15 דקות הוא פשוט "נופל" וישן כל כך חזק עד שאפשר להעביר אותו למיטה בלי שהוא מתעורר, מה שלא מצליח בשום דרך אחרת (אפילו לא ציצי
)בגלל שהמנשא הדוק יחסית לגוף, בשילוב עם התנועות של ה"ריקוד" במקום, זה גורם כנראה להרפייה של השרירים מה שמפרק את כוח ההתנגדות שלו. מקווה שעזרתי
, לילה טוב
...

mom&shaked

New member
מה עם נדנדה חשמלית

כששקדי היה קטן יותר, בערך בגילאים שאתן מדברות עליהם עברנו לילות קשים במיוחד והנדנדה החשמלית היא זאת ש"הצילה" אותנו. על הנדנדה עם השמיכה שלו והמוצץ הוא נרדם תוך כמה דקות ואחרי ששקע בשינה עמוקה
העברנו אותו להמשיך את הלילה במיטה שלו. בהצלחה

_גלית_

New member
איפה אתם גרים? ../images/Emo82.gif

בת"א - ב"ילדותי" (בשנקין), ב"אמזונס" (חנות לערסלים בדיזינגוף סנטר, בצד המשופץ למטה) ב"השפן הקטן" (רח´ בעלי מלאכה) יש סוג אחד של "דרך אם", שלפי מה שהם אמרו לי הוא אותו הדבר, ובחנות נוספת באיבן גבירול (מול "לחם ארז") שאני לא זוכרת את שמה. בכל מקרה, אם את קונה, תזכרי לוודא שיש שם את חוברת ההדרכה היותר מקיפה, שמסבירה בפרוט איך ליצור את התנוחות השונות. אם תצטרכי עזרה את מוזמנת לפנות אלי
. אל תתיאשי, זה דורש קצת אימון...

limori

New member
אני לא חושבת שהיא בוחנת אותך.

אני חושבת שהיא רוצה אותך!!! אולי היא זקוקה לחיבוק שלך. בגיל הזה מאד טיבעי שהילדים נרדמים בעזרת ליטוף נדנוד ונוכחות ההורים. ואולי היא פשוט מסוג הילדים שלא אוהבים לישון הרבה שעות? אני לא יודעת מהו סדר היום שלה, אבל תשתדלי לא לתת לה לישון הרבה אחר הצהרים לנסות להכניס אותה למן סדר יום קבוע. הילד שלי כבר בן 4 וחצי אני לא כ"כ זוכרת מה קורה בגיל שבעה חודשים. אני רק זוכרת שזכינו ללילה ראשון בלי להתעורר רק בגיל שנתיים...... בגיל שנתיים בלבד הילד שלי החליט לישון לילה שלם... מקווה שלך זה לא יקרה. ואל יאוש.... אני מצטרפת להמלצה של אמא של שקד לגבי נדנדה חשמלית, זה מרדים גם תינוק שלא עייף. בהצלחה ולילה טוב לימור

iris & ben

New member
הבן שלי נרדם כך:

אני יושבת על הכורסא הוא עלי אני נותנת לו בקבוק סימלק והואמחזיק ביד חיתול טטרא וכך הוא נרדם וישר אני מעבירה אותו למיטה ברוך הוא מי שהמציא מוצץ וחיתול טטרא...

zimes

New member
מה לגבי טיול (ארוך, בחוץ) לפני השנה

אצלינו, הם ישנים אתנו, אבל בהתחלת הלילה, הם ישנים ואנחנו מצטרפים מאוחר יותר. בד"כ נרדמים בהנקה, אבל לפעמים זה לא מתאים להם, ואז, כשאנחנו רואים שאי השקט שלהם הוא מעייפות, אנחנו יוצאים, כל המשפחה (או בעלי לבד עם הילד הער) לטיול בחוץ. לי ולבעלי זו חצי שעה של לקשקש זה עם זה, שבקושי יוצא אחרת, והילדים פשוט נרדמים לפני שאנחנו חוזרים הביתה. הם תמיד מאוד שקטים בטיולים, בהתחלה מסתכלים בסקרנות, ולאט לאט דועכים. בטיולים הם במנשא (צד או תינוכיס, בחורף לובשים מעיל על הכל ביחד). אל תדאגי! הבת שלך נורמלית! תינוקות לא אמורים לדעת להרדם בעצמם בגיל הזה, ובהחלט נחמד בעיני לתת להם את מנת האהבה הזו עכשיו, כשהם עוד מוכנים לקבל אותה.

natali_rh

New member
אולי...

אצלנו שניהם ישנו/´שנים במיטה שלנו ואין אפילו קצת בכי. אומנם זו לא חוכמה גדולה להגיד כמה הם רגועים כשאנחנו כולנו יחד. אבל זה עובד ב99 אחוז מהלילות. הבן הגדול שלי עבר בשמחה ובאושר לישון לבד בערך בגיל שנתיים וכמעט שאין בכי מאזץ אז תחשבו על זה. אני ממש ממליצה והפתרון לצפיפות-אחרי שעשינו את הילד השני רצנו מהר לקנות מזרן חדש 180/190.

חוה 1

New member
זו נראית לי שיטה שמאד מסבכת את

החיים. גם אחותי עשתה משהו דומה עם הקטנה שלה . כל ערב היתה מכניסה אותה לאוטו ועושה טיול במושב . הילדה היתה נרדמת בסל קל והכל היה מאד פשוט. יום אחד אמא שלי באה לשמור לה על הילדים והקטנה סרבה להרדם עד 2 בלילה היא בכתה . בסוף אחותי חזרה לקחה אותה לטיול באוטו והיא נרדמה. לדעתי עדיף לסבול קצת ולא לתת כאלה הרגלים.

zimes

New member
טיול ברגל הוא הרגל רע?

האם זה גרוע מטקסי שינה מלאכותיים אחרים? בכל טקס שינה, יכולה להיות בעיה אם פתאום מישהו אחר, במקום אמא (או אבא), יעשה את הטכס. "אבל אמא קוראת אחרת" "לאלא, קודם אומרים לילה טוב לדובי. נתחיל מההתחלה" וכדו´ אתמול למשל, יצאנו לטיול (לא להרדים, סתם לשנות אווירה), בדיוק כשאמא שלי יצאה, והיא ממש ממש קנאה בנו...

למעלה