עוגת מוס טעימה, וקלה מאוד להכנה,,,
עוגת-מוס חגיגית,קלה להכנה,מכינים ואופים את הבסיס כ-20 דקות, ואת המוס מוסיפים ומקפיאים, מקשטים בקצפת באגוזים וגרידת שוקולד העוגה ממש מעולה,(מתחסלת במהירות. החומרים לבסיס העוגה: (להכין תבנית מס' 26 משומנת). 5 חלבונים 1 כוס סוכר 150 גר' קוקוס למוס השוקולד: 200 גר' שוקולד מריר 5 חלמונים 1 שמנת מתוקה פרווה,(לא צריך להוסיף סוכר). לציפוי: 1 שמנת מתוקה + כף סוכר. להכנת הבסיס: להקציף לקצף נוקשה את החלבונים עם הסוכר. להוסיף ולהבליע פנימה,בתנועות קיפול את הקוקוס,וליישר בכף. לצקת לתבנית משומנת מס'-26 ,ולאפות בחום בינוני 170 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שמזהיב. להכנת המוס: להמיס את 200 גרם השוקולד וכף גדושה של מחמאה,(תחליף חמאה),(המסה בסיר שמונח בתוך סיר מים רותחים על הגז ,מומס על אדים), לערבב לתערובת חלקה,לכבות את האש. להשאיר 5 דקות להתקרר קצת ,ולהוסיף בבחישה את החלמונים. להקציף שמנת מתוקה וחשוב תהיה מאוד קרה, להקציף לקצף טוב ויציב. לכלי השוקולד המומס יוצקים את השמנת-המתוקה בתנועות קיפול, ולשפוך על הבסיס האפוי. (הבסיס בינתיים התקרר ומעט נפל בגובהו וזה בסדר). את התבנית עם העוגה לאחסן בפריזר למשך שעה. מומלץ לכוון שעון שיצלצל בעוד שעה אחת. בינתיים להכין לקישוט העוגה 20 חצאי אגוזי מלך ,(10 אגוזים לחצות לשניים) 1/2 חבילה שוקולד לגורר במגרדת. כאשר השעון מצלצל כעבור שעה: 1. להקציף את השמנת-המתוקה עם כף הסוכר, 2.להוציא את העוגה מהפריזר ולמרוח עליה את הקצפת לשכבה אחידה, 3. לקשט בחצאי אגוזי-מלך ופתיתי שוקולד,(שוקולד לגורר 50 גרם בצלוחית) אפשר לקשט גם ב-פרחי-קצפת (מתוך שקיק-זילוף) , ולהחזיר מיד לפריזר ולהקפיא את העוגה בשלמותה לשעה נוספת. להוציא כעבור שעה מהפריזר ל-2 דקות,ומייד לפרוס לפרוסות יפות, בעזרת סכין חדה, (אפשר לסדר בעטרות ניר ), מקשטים תוך דקה באגוזים ושוקולד מגורר,שהוכנו מראש, ומיד להחזיר שוב לפריזר לכל הלילה. הערה: (אם לא פורסים כעת כשבמצב קפוא, אז זה יהיה מאוד קשה לפרוס פרוסות בזמן הפשרת המוס). בנוסף שזו עוגה נהדרת ונוחה להכנה : אפשר גם להכין אותה שבוע מראש ולהשאיר בהקפאה. (נשמרת טוב מאוד כשהיא עטופה בניילון נצמד,עד חודש שלם בפריזר). ב ה צ ל ח ה !!!