הצילו! נגמר חלב אחרי 4 חודשים

הצילו! נגמר חלב אחרי 4 חודשים

הבן שלי יונק בלבד מלידה ועד היום (בן 4 חודשים). עד עכשיו לא הייתה שום בעיה, תמיד היה לי מלא חלב. פעם בשבוע אני שואבת לו מנה אחת או שתיים כדי שאוכל לצאת ולהתאוורר. החל מאתמול אני מנסה לשאוב וכמעט ולא יוצא כלום. כמויות מזעריות. וגם כשאני מנסה להניק אותו, אני מרגישה שהוא נאבק ולא נרגע. אני מעבירה מצד לצד וזה לא עוזר. מה יכולה להיות הסיבה לדבר הזה? ומה אני יכולה לעשות? אני ממש בסטרס. יכול להיות שזהו? שנגמר החלב..?

Revili

New member
כמויות חלב

האם התחלת לקחת גלולות? תרופה אחרת? תזונה שונה?
האם משהו אחר השתנה בבית, חזרה לעבודה? משהו השתנה בדפוסי ההנקה?
החלב לא נגמר ונעלם סתם כך ואם תמשיכי להניק סביר להניח שתרגישי שהעניינים מסתדרים.
הגוף שלנו אינו מכונה ויכולים להיות שינויים בייצור החלב, לעיתים בגלל שינויים הורמונליים או אחרים, אבל כיוון שייצור החלב מושפע בעיקר מהביקוש אז המשך הנקה תכופה, משני צדדים וללא בקבוקים יאזן מחדש את הכמויות, במיוחד לאור העובדה שעד כה לא התעוררה שום בעיה ואף ייצרת כמויות חלב גדולות במיוחד.
זכרי שהכמות שאת שואבת וקלות השאיבה אינה כלל מדד לכמות חלב שיש לך, במיוחד לאחר כמה חודשי הנקה, השאיבה יכולה להיות קשה או כמעט בלתי אפשרית ( לא בהכרח ולא אצל כל אחת) אבל זה לא מעיד על חוסר בחלב.
המשיכי להניק, אם התינוק לא מרוצה העבירי אותו מצד לצד, הניקי אותו עפי דרישה גם אם המרווחים קצרים וסביר להניח שתראי שהמצב מתאזן ומסתדר.
אם בכל זאת נמשך הקושי כדאי שתתיעצי אישית עם יועצת הנקה מוסמכת.
בהצלחה.

נראה שזה הסתדר

תודה רבה על התשובה. המשכתי להניק הרבה, ומשני הצדדים, והיום נראה שכבר חזרתי למצבי הרגיל. לא יודעת מה זה היה - אבל זה עבר:) תודה!

למעלה