הצילו...נסיון ראשון עם RFM...

  • פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
הצילו...נסיון ראשון עם RFM...

אחרי שעה של עבודה עם החומר הדביק הזה, זה מה שיצא
מזל שהכנתי עוגת אלפא... ועכשיו לטיפים: איך אפשר לשפר את העוגה?
אני לא רוצה לבטל את מסיבת הבריכה... ה-RFM היה מאוד רך ולא התגלגל ל"נקניק" יפה כמו בספר...האם צריך ללוש אותו יותר? פחות? עם הרבה אבקת סוכר? מעט? עכשיו אסור להכניס למקרר? פשוט להשאיר בחוץ? הבעיה היא שהעוגה מכילה חלב. מה אתן אומרות? יש סיכוי?
 

טלי 234

New member
לא יודעת על המקרר,

אבל לי המליצו לעבוד עם קורנפלור ולא אבקת סוכר, כי היא משפיעה על המרקם של הבצק (לפחות לפי מה שהבנתי
) והעוגה חמודה!
 

analib

New member
שלום!../images/Emo42.gif

אני לא מומחית בזה, אבל כבר עשיתי כמה עוגות ואנסה להסביר לך. עכשיו, בקיץ, הבצק באמת יותר דביק. לפי דעתי את צריכה לעבוד עם קורנפלור. אבל בכמות מאוד קטנה, רק כדי שזה לא ידבק לך. וללוש הרבה הרבה. פשוט לפי מה שראיתי בתמונה, הוספת הרבה אבקת סוכר ולפי דעתי, זה מוסיף לחות לבצק. תנסי עם קורפלור, בכמות ממש עדינה כדי לא לייבש את הבצק ולהפוך אותו לפרורוים ולא לשכוח, ללוש הרבה1 בהצלחה, אילנה.
 

net the jet

New member
כמו שכתבו לך-עדיף קורנפלור, אבל

במידה...את כבר תרגישי, וללוש ללוש-אין מסוס ! לשיה טובה תעשה את הבצק חלק , גמיש ונוח לעבודה. אני הייתי מציעה לך לכסות את כל העוגה, ואז להדבקי נקנקיקים, זה קשה מאד להניח נקניק על צד העוגה. אז קודם נניח תכסי הכל בצבע כחול, ואז תוסיפי בצד את הצבעים...( וגם יהיו לך מים כחולים... )
 
החום של הקיץ הוא אסון לבצק הסוכר

חובה לעבוד בחדר ממוזג. לישה עם אבקת סוכר ורמת לבצק "להזיע" עוד יותר ולכן אנימעדיפה קורנפלור. הכנסה של בצק סוכר למקרר גם כן גורמת לו להזיע ולכן זה לא מומלץ. הרעיון האו להכניס כמה שפחות חומרים "זרים" לתוך הבצק כי זה פשוט משנה את היחסים של המתכון ובכך את מרקמו. כמו נטע, ממליצה לך לצפות את כל העוגה בבצק סוכר ורק אז להוסיף נחשים וכו'
 
למעלה