הצילו עיצה - אני

s h i r i n 1 0

New member
הצילו עיצה - אני

הצילו עצה - אניו s h i r i n 1 0 ו 13:22 | 25/09/06 בת 43 וגיליתי להפתעתי שנקלטתי להריון. אני בדרך כלל לא נקלטת בקלות, ורק דרך כדורים יכולה להיקלט. אנא עזרו לי לחשוב הלאה. המצב בבית - אמא ל 3 ילדים (21,20,12), מאד אוהבת ילדים הבעל עדיין לא יודע, החיים במחיצתו לא ממש שקטים אין לי עידוד ממנו, מילה טובה, קנאי רוצה שהכל יתנהל כפי שהוא קובע בבית אני לא יכולה להחליט בבית. כל מה שאני צריכה לכלכלת הבית הוא קונה את הכי טוב. הפרש גיל שלנו הוא 11 שנה. כשאני בהריון אני מאד נראת טוב היום לגילי אני גם מרגישה הרבה יותר צעירה. אני בשבוע 5 ולא יודעת מה לעשות. 1. האם להשאיר את ההריון למרות גילי? 2. האם יהיו מומים בעובר או תסמונת שיולד? 3. האם ההריון מסוכן לגילי - אני סכרתית. 4. לשתף את הבעל? לא יודעת כיצד יגיב? ביקור אצל רופאת נשים - לא יכולה לבדוק כי עדיין לא רואים דבר, אך נתנה בדיקות דם ואולטרסאונד וכדורי חומצה פולית. אנא עזרתכם אובדת עצות.

mika06

New member
שלום שירין

נשמע שהשאלות שלך נובעות מחששות סביב שני תחומים- האחד קשור בסיכון של הריון בגיל מאוחר והשני קשור לזוגיות שלך. לגבי הסיכון בהריון בגילך כאשר יש היסטוריה רפואית כמו שלך (סכרת)- ידוע כי קיימים סיכונים שונים לעובר, אבל זה לא מחייב. אני מכירה באופן אישי נשים בגילך שעושות מאמצים בטיפולי פוריות ומצליחות להרות וגם נשים שנקלטו כמוך באופן ספונטני ונושאות כעת את הפירות. טיפול רפואי נכון ומתאים עשוי לסייע בעשיית הבחירות הנכונות בנושא והשגת הריון תקין. אני ממליצה שתפני לייעוץ רפואי אצל מומחה שיבדוק אותו ויפרוס בפניך את המצב, הסיכונים וכו'. זה יעזור כנראה יותר בקבלת החלטות וגם חשוב מאוד. לגבי שאלותיך בעניין הזוגיות- זו שאלה שעליה קשה לענות ללא הכירות עם הרקע הזוגי והאישי שלכם. לכן, במידה והדבר גורם למתח אצלך כעת, אני ממליצה להתייעץ עם משהו קרוב שאת יכולה לסמוך עליו או לפנות לייעוץ מתאים אצל איש מקצוע. בין השורות אני יכולה להרגיש שיש לך חששות רבים הקשורים לזוגיות וזו הזדמנות לברר את הדברים. בכלל מקרה, אני מאחלת לך הרבה בריאות ושמחה ושתהיה לך שנה טובה ונפלאה.

בשעה טובה

מנסה לענות על שאלותיך לפי הסדר: 1.אני אישית נגד הפלות מבחינה אמונית. 2.נראה לי שאף אחד לא יוכל להגיד לך אם יהיו מומים או לא עפ"י הממצאים זה רק סטטיסטיקה והשערות. 3.אין לי מושג 4.לפי דעתי צריך לספר לבעל על ההריון גם במקרה שתחליטי/ו חלילה לעשות הפלה הרי הוא יהיה שותף לזה וגם במקרה שתרצו להשאיר את הילד/ה למרות הקושי. צריך למצוא זמן שאתם רגועים,להביא קצת אוכל להגיד לו. בהצלחה!!

חמנייה1

New member
לפחות בנושא הבריאותי

אני יכולה לומר לך שהרפואה של היום יודעת להתמודד עם הרבה בעיות בריאותיות. יש הרבה נשים סוכרתיות שעם מעקב מתאים של הריון בסיכון גבוה עוברות הריון עם כמה שפחות סיבוכים, אם בכלל. גיל 43 כבר מ-ז-מ-ן לא נחשב גיל מבוגר מדי להריון וללידה. בנושא היחסים עם הבעל - אני לא ממש האדם המתאים להתייעץ איתו בנושא
. שיהיה לך בהצלחה והריון קל ותקין!!

s h i r i n 1 0

New member
שלום וערב טוב בנות

להזכירכם אני בת 43 שבוע 5+ אתמול סיפרתי לבעלי שאני בהריון. הוא אמר "טוב אם את אוהבת נשאיר את ההריון ותמשיכי אותו הרי את אוהבת ילדים". אמרתי ש"כן אני באמת אוהבת ילדים, אבל מה שמפחיד אותי זה הגיל ומומים אם יהיו בעובר". אז ככה עכשיו כל החבילה בידיים שלי ואני מקווה לטוב. ניגשתי גם למרפאת סכרת וכבר קיבלתי אניסולין להזרקה כי הסוכר חוגג כמו ההריון והערכים גבוהים מהרגיל. מקווה שכל הבדיקות עד שבוע 12 יהיו טובים כי עד אז ניתן להחליט מה יהיה בגורל העובר. שאלות: 1.האם בדיקת סיסי שיליה או שקיפות עורפית נמצאים בסל של הקופ"ח הכללית? 2. כמה עולים הבדיקות האלו? 3.האם הבדיקות מספיק מהימנים ומדוייקים? 4. האם הבדיקות האלו או בדיקת אולטראסאונד וגינלי יכול לגרום להפלה? תודה.

ברוכה הבאה

ראשית, בארץ, על גורל הריון ניתן להחליט ממש עד ללידה. כלומר, אם יש חלילה צורך רפואי ניתן להפסיק הריון גם אחרי שבוע 12. מפאת גילך את צריכה לבצע מי שפיר או סיסי שליה. שתי הבידוקת דומות ובודקות את תמונת הכרומוזומים של העובר. אם היא תקינה זה שולל בוודאות תסמונות כרומוזומליות רבות (השכיחה בהן היא דאון). לבדיקות אלו את זכאית בחינם, על חשבון משרד הבריאות בשל גילך. סיסי שליה מוקדמת יותר אך גם מעט מסוכנת יותר (הסיכון הרשמי להפלה בסיסי שליה הוא 1:100 ובמי שפיר 1:200, בפועל זה פחות). אם את עושה סיסי שליה את לא חייבת לעשות שקיפות עורפית (אם כי אני בעד) ובכל מקרה מאוד חשוב לבצע סקירה מוקדמת טובה, לשלילת מומים מבניים. אולטרהסאונד אינו גורם להפלה, ככל הידוע במחקר היום. בהצלחה

s h i r i n 1 0

New member
../images/Emo24.gif אני מאושרת - בנות תודה

רבה על תמיכתכם ותשובתכם המחזקת ומעודדת. כאמור אני עכשיו מזריקה לעצמי 4 פעמים ביום אינסולין - כך הדריכו אותי. היו לי המון כאבי מתחת לבטן וכעת הכאבים הפסיקו - אולי בגלל שהסוכר שלי הייה גבוהה. אני אעבור גם לפורום של סוכרת הריון ועאדכן אותכם.. תודה, שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולן.

mika06

New member
איזה יופי של עדכון

אני שמחה ששיתפת את בעלך ושיש לך תמיכה. תמשיכי לשמור על עצמך. מאחלת לך המשך הריון קל, ארוך ומשעמם. לגבי הנושא הרפאוי קיבלת כבר את כל התשובות המלאות ומעכשיו לי נותר רק להחזיק לך אצבעות.

כמה תשובות בעניין הרפואי

נכון, גיל 43 זה גיל שסטטיסטית מועד להרבה יותר בעיות מאשר גילאים צעירים יותר, ונכון שסוכרת לא עוזרת לפשט את המצב. ומאידך, זה לא אומר שההריון נדון מראש לכישלון! יש צורך במעקב הריון קפדני, עם כל הבדיקות הדרושות, כדי לעלות על סכנות ו/או בעיות פוטנציאליות, ורק במהלך ההריון ניתן יהיה לדעת מה גורלו. מבחינת הבעל - אני לא יכולה לייעץ לך ממש, רק רציתי לומר שלדעתי קודם כל את צריכה להחליט מה *את* רוצה ולהיות שלמה עם עצמך. אני מבינה שאת נוטה להשאיר את ההריון, וחוששת שבעלך לא יתמוך בכך. אם כך, לדעתי חשוב שתגבשי לך לפני שאת משוחחת איתו את כל הנימוקים לתחושתך, ושתנסי עד כמה שאת יכולה לעמוד על שלך. אחרי הכל, אין דין תינוק כדין קניית מוצרים למשק הבית... מדובר על בשר מבשרך שמתפתח בגופך, ויש לך את כל הזכות שבעולם להגן עליו אם את מוצאת לנכון. מאחלת לך המון
עתליה

למעלה