הצילו - עשב רשע

gozal2000

New member
הצילו - עשב רשע

השטן התגלה בגינתי בדמות עשב עם פריחה צהובה וקוצים שאי אפשר לשלוף מהג'ינס אפילו עם פלאיייר שכן זרק שקוראים לו בלאק ג'ק, (שם שלא ממש עוזר לחיפוש שלו בגוגל...) בדר"כ אני שוחרת שלום ונותנת לכל מה שמציץ אצלי בגינה לפרוח, אבל עם הצמח הזה קשה לחיות בשלום, כאשר כל ביקור לשם עלה נענע גורר אחריו ריפוי בעיסוק של 20דק' הוצאת קוצים... מה לעשות? איך? מתי וכמה? תודה לכם מראש מצרפת 3 תמונות מזוויות שונות

Rebeccan

New member
כולה קוראים לו "דן-שן"

איזה בלאק ג'ק ואיזה נעליים ולמה צריך לריב איתו ... או פלאייר - מה, את רוצה לעקור לו שן ?

הילהל

New member
נראה לי שעדיף כפפות עבות

אם הוא דוקר ועוקץ ומטריד - הצטיידי בכפפות עבות ותסירי את המפגע

Rebeccan

New member
לי אין בעיה איתו ... ל"גוזל" יש

כדאי להגיב למי ששואל ומי שתמה ... הפעם זו לא אני

הצמח הוא דו-שן שעיר Bidens pilosa L

הוא עשב רע מאוד משום תפוצתו המהירה נדבק לבע"ח ולבגדים וכך מפזר הזרעים. בשלב זה הפתרון המומלץ איסוף זהיר של הצמחים מבלי לפזר הזרעים להכניס לדלי ולפח האשפה. בהמשך להוציאו לפני יצירת הזרעים. תוך שנתיים שלוש והבעיה נפתרה. לא מאמין שמשתלת יגור מוכרת את הדו- שן השעיר לבטח מין אחר. אצל מלצר בתמונות הם מוכרים מין אחר.דו-שן (בידנס) Bidens ferulifolia זנים שונים.

צודקת!!!

גם אני שוחרת שלום אבל הוא אחד מהשנואים עלי- נדבק לבגדים ולא יורד אף בכביסה חיסול ממוקד ידני (חס וחלילה חומרי הדברה) לאסוף בלי לפזר זרעים אפשר לשים עליו שקית ולתלוש לתוכה וכמובן לא לקומפוסט אלא לפח

gozal2000

New member
תודה

אוף. הוא כבר צומח לי בכל הגינה, ואין לי עוד כח כל סופ"ש לעשב אותו החוצה מחדש... חלילה חומרי הדברה! חשבתי שאולי יש איזה חרק שאוהב אותו במיוחד ויעשה לי את העבודה... או איזה צמח אחר שיריב איתו... בינתיים הספקתי לקרוא עליו שהוא לא יכול לחיות בלי אור - אז אני אנסה לכסות בעיתונים את כל האיזורים שהוא התפשט. אדווח לכם אם זה עובד

בגלל שכבר יש זרעים את בבעיה

העיתון ישאר שם לתמיד? אם כן- חיפוי עיתון הוא מעולה- אני עשיתי בחלק מהגינה אבל צריך לשים מעל כיסוי <כסחת/עלים >כי עיתונים זרוקים בגינה זה לא נאה ולאט לאט נעלם וצריך לחדש אם תסירי את העיתון בחורף הבא יקרה שנית כי הזרעים נשמרים

למעלה