הצילו, צואה ירוקה

shirkoosh1

New member
הצילו, צואה ירוקה

הי לכולם, מה גורם לצואה עם כתמים ירוקים (לא שילשולית כלל)ולבנים ? יש לכם עצות? תובנות?

מה היא אוכלת לאחרונה? האם יש כאבי בטן?

צואה ירוקה יכולה להיות מסיבות שונות. האם יש עוד סימפטומים אחרים?האם היא אוכלת מוצרים עם צבעי מאכל? חטיפים? מקבלת איזה תוסף כלשהוא? יש כאבי בטן? עצירות? סימנים נוספים? התנהגות ומצב רוח? עייפות?

shirkoosh1

New member
לא, אין לה כאבי בטן או עצירות

הדבר היחידי ששונה בה הוא שהתאבון פחת. היא אכלה תפוחי אדמה, קורנפלקס, יוגורט, שום דבר ירוק. הירידה בתאבון קצת מפחידה אותי. מדובר בילדה שאין לה שום בעיות אכילה בד"כ. תודה על הקישור, גיגלתי את הנושא באינטרנט, אבל אני מעדיפה לשמוע מנסיון של הורים אחרים. מחר נלך לרופא.

הירוק מגיע מהמרה ואולי היא לא מעכלת טוב מזון

היי שירקוש, הירוק הוא הצבע של המרה שיוצאת אל דרכי העיכול. צואה ירוקה מסמלת נוכחות של יותר מלחי מרה בצואה וזאת מאחר והחלק הסופי של המעי הדק מודלק. וגם לעיתים המעי הגס שתפקידו לספוג את מלחי המרה לא הצליח להשלים את הספיגה עד הסוף. כעיקרון שומנים מתפרקים על ידי מיצי מרה שמופרשים אל התריסריון ועוברים פירוק ראשוני במעי הדק ופירוק משני במעי הגס. אם יש בעיית עיכול, או דלקת במעי, אז לא ייספגו טוב השומנים ומלחי המרה ונראה צואה ירוקה. הטרמינאל אילאום הוא המקום הכי רגיש במעי מבחינת מערכת החיסון ומשם לרוב לוקחים ביופסיה למעי אוטיסטי, כי שם לרוב רואים את המאפיינים הדלקתיים. רופא גסטרו לא תמיד יתייחס לצואה ירוקה, אך אני ממליצה לך להגיע לרופא גסטרו שמכיר את המאפיינים של מעי אוטיסטי. אגב יתכן גם תפקוד כבד לא תקינים במקרה כזה וכדאי לבדוק אנזימי כבד כולל GGT וכל היתר. אם הבעייה היא בפירוק שומנים אז יש אנזימים מצויינים לנושא הזה, אך לפני כן כדאי לבדוק עוד אפשרויות. כשאין שלשולים או כאבי בטן, אז הסבירות של פראזיטים יורדת, אך יש ג'ארדיה כרונית שלא רואים שלשולים אבל יש ירידת תיאבון. ירידת תיאבון היא לרוב סימן שקשור לעיכול לא תקין. אני ממליצה לך גם לעשות לה בדיקת צואה מקיפה דרך רופא DAN! ולשלוח אל DDI. ואגב, התיאור שלך לתזונה כולל בעיקר גלוטן וקזאין? מאד יכול להיות שיש לה בעיות מעי. האם הבטן שלה שטוחה או בולטת מעט?

razgalili

New member
הצבע הירוק בצואה

יכול להופיע, כמו שתלמה תיארה, ממרה לא מעוכלת, מזיהום, או ממשהו שהילדה אכלה. הגושיות של הצבע, כמו גם הגושים הלבנים, מצביעים יותר לכיוון של משהו שהילדה בלעה. אוכל שהיא לא אוכלת כרגיל או משהו אחר. האם יש סכוי שהיא סובלת מפיקה? (בליעה של חפצים לא אכילים) הירידה בתאבון יכולה להיות פשוט תוצאה של זה שהילדה אוכלת ממתקים מחוץ לבית. הממתקים יכולים לצבוע את הצואה שלה. הירידה בתאבון תהיה פשוט כי היא כבר אכלה. אם התופעה נמשכת יש לשקול ברצינות לבצע בדיקות צואה מקיפות בDDI מה שיתן תמונה הרבה יותר ברורה של מה שקורה.

למעלה