הצילו-צורחים לי באוזן

ספיקון

New member
הצילו-צורחים לי באוזן

שלום לכן
אני אמא לתאומים בני חודשיים וחצי.
נולדו בסוף שבוע 34, היו 3 שבועות בפגיה והתחילו לינוק עוד בפגיה, בערך בגיל שבועיים.
שאבתי למן ההתחלה וכשיכלו להתחיל לינוק גם הנקתי.
התפריט שלהם זה הנקה/חלב שאוב/תמ"ל (אוכלים בערך 6 ארוחות ביום, כשלפחות חצי זה הנקה).
נולדו קטנים, גם יחסית לשבוע הלידה, אבל עולים מאד יפה במשקל- היום שניהם שוקלים 4 ק"ג.
מבחינת ההנקה-
עם הבת היה יותר קשה, אבל בסופו של דבר הצלחנו (עם ביקור בית של הדר היקרה).
הבן למן ההתחלה ינק מאד יפה, אבל...
בימים האחרונים הוא פשוט צורח, צרחות מחרישות אזניים, כשאני רוצה להניק אותו. לפעמים "עושה טובה" ויונק כמה לגימות, ואז חוזר לצרוח. בסוף אני נשברת ונותנת בקבוק (שעליו הוא מתנפל בשמחה כאילו הוגשה לו עוגת שוקולד של קרין גורן).
וכאן השאלה שלי (סליחה על ההקדמה הארוכה אבל ראיתי מתשובות קודמות שבד"כ לפני עצה אתן שואלות לגבי הנתונים האלה)-
האם יש דרך להרגיל אותו חזרה להנקה? אתמול כבר לא הנקתי אותו בכלל
חשבתי לנסות פשוט לא לתת לו בקבוק בכלל, אבל אני לא עומדת בפני הצרחות והבכי שלו (טוב, וגם קצת הבכי שלי...)
הייתי מאד רוצה להמשיך להניק, כשזה הולך טוב זה כל כך מהנה ומספק.
אשמח לשמוע את דעתכן/עצתכן.
תודה

בכי בהנקה

בוקר טוב

אני בטוחה שהבכי שלו קורע ומתסכל..
הנקה היא הדבר הטבעי בעולם, ואם יש בכי כזה - משהו שם מפריע לו.
אני יכולה להעלות כמה השערות -
אולי כאבי אוזניים ? התנוחה של אכילת הבקבוק היא שונה ולכן יכול להיות שבהנקה זה מפריע לו ועם הבקבוק לא.
אולי משהו בתנוחה לא נוח לו ?
אולי משהו בזרם לא מוצא חן בעיניו ? חזק/חלש/נחלש מהר מידי

הייתי בודקת קודם כל את נושא האוזניים, ואם זה לא זה -
נסי לשים לב האם הזרם של החלב חזק מאוד או חלש מאוד.

אם כל אלה לא מתאימים -
נסי להיכנס איתו לאמבטיה נעימה ושימי אותו על החזה שלך, בין שני הציצים לאורך. נסי להישאר איתו ככה באמבטיה וללטף אותו כדי שירגיש נעים וטוב עלייך במים. הרבה פעמים - זה עוזה איזה "איפוס" לכל המערכות והתינוק כאילו
מתחיל מהתחלה ומתרגל לציצי מחדש והכל עובד בסדר גמור. הרבה פעמים, אחרי כמה זמן הוא זוחל לבד לעבר השד ויונק בסדר גמור.
אם אין אמבטיה, את יכולה לעשות את זה כמובן גם סתם כששניכם ערומים בחלק העליון על המיטה או הספה.
את יכולה גם להתעקש בלי בקבוקים, אם הוא ינק טוב קודם - אין שום סיבה שזה "יתקתקל" פתאום בלי סיבה.. נסי לקחת קצת אויר, ולהיות רגועה כשהוא בוכה עלייך - להרים אותו,ללטף,לדבר,להסביר בסבלנות וברוגע ולנסות שוב.
מקווה שזה ישתפר
עדכני בבקשה, חשוב לי לשמוע מה התפתח
חיבוק גדול יקירה

ספיקון

New member
תודה על התגובה המפורטת

אז ניסיתי שינוי תנוחה- עזר קצת (מן פוטבול עקום קצת כשהוא די זקוף).
הזרימה בסדר- השפרצתי קצת כדי לבדוק והיה נראה לי הגיוני, לפחות ללא שינוי ממה שהיה עד עכשיו כשהוא ינק כמו שצריך.
ניסיתי גם את העניין עם האמבטיה שהיה נחמד וכיף אבל לא בטוחה שהביא לשינוי גדול.
בסה"כ מה שהכי עזר זו ההתעקשות-
לרוב זה מצליח.
כשאני עייפה או מותשת פחות מצליחה להתעקש ואז אחרי כמה דקות עוברים לבקבוק שאוב (קצת בעסה שחזרתי לשאוב הרבה אחרי שהצלחתי לצמצם לשאיבה-שתיים ביום, אבל לא נורא).
אז שוב תודה,
וסופ"ש נעים

למעלה