הצילו - קרב חתולות

הצילו - קרב חתולות

הי, אשמח לעזרתכם:
מצאנו לאחרונה גורה כבת חודשיים, מושלמת! טובת לב ומתוקה באופן חריג מאוד (ויצא לי להכיר חתולים). אנחנו מחפשים לה בית מאמץ, אבל בינתיים היא אצלנו. יש לנו בבית חתולה בת שנה וחצי שלא אוהבת בכלל את הרעיון, ומתנפלת עליה בכל הזדמנות שיש לה, בקטע מפחיד!! זה ממש נראה מסוכן, והבדלי הגודל ביניהן משמעותיים מאוד כך שלקטנה אין סיכוי. כרגע המצב הוא שחייבת להפריד ביניהן דלת סגורה, אחרת הקטנה בסכנה ממשית.
מה אפשר לעשות כדי שלפחות יוכלו לשהות באותו חדר בלי להרוג אחת את השנייה? כל עצה תתקבל בברכה.
ואם מישהו רציני מעוניין לאמץ את הגורה המופלאה, אפשר לפנות אלי במסר.

דרורפפ

New member
אני לא יודע למה

אני לא יודע למה, אבל מפריע לי שמצד אחד את אומרת שהגורה טובה/מתוקה והחתולה היא זו שמתנפלת עליה, ומצד שני... "קרב חתולות" ... "מבלי להרוג אחת את השנייה".

יש לי חתולי רחוב בחצר, גורים ובוגרים, לא מזמן הגיעו לחצר גורים חדשים- ואחת החתולות הבוגרות היתה מתנכלת לאחד הגורים. אני הצלחתי לגרום לה להפסיק את התוקפנות שלה... כל פעם שהיא התנכלה לו- התנכלתי לה. לאחר מספר פעמים כל שהייתי צריך לעשות זה להביע נוכחות והיא היתה מפסיקה.

לאחר פרק זמן של כ-חודש, המצב היה כל כך טוב שהם אפילו אכלו אחד ליד השנייה.

אם אני זוכר נכון- ארמורגם הגיב לדבריי ואמר שאחרים לא צריכים לנהוג בדרך שנהגתי. בכל אופן אם את מוצאת פתרון ידידותי או יעיל יותר, אשמח אם תשתפי.

אין לי פתרונות

אחרת לא הייתי פה.
אם למישהו יש רעיון (בענייני חתולים, לא בענייני ניסוח....) - אשמח.

דרורפפ

New member
התכוונתי שאם תמצאי פתרון

התכוונתי שאם תמצאי פתרון, אשמח אם תשתפי. (בעתיד)

meedas

New member
כמה זמן היא אצלכם?

האם ביצעתם הכרה הדרגתית?
&nbsp
אצלי יש 3 חתולים בוגרים. הכנסה של גור אומנה ללהקה לוקח לי בערך שבוע, ואלו חתולים שכבר די מתורגלים בקליטת גורים חדשים... (להרגיל את הכלבים לוקח בדרך כלל כשבוע-שבוע וחצי נוספים)
עד שכולם מתרגלים לתוספת, אני שומרת על הפרדת כוחות. בהתחלה הפרדה מלאה, אח"כ כשאין מי שישגיח.
&nbsp
בקיצור - הפתרון הוא הדרגתיות. הפרדה, החלפת ריחות, הכירות תחת השגחה, צ'יפור החתולה הוותיקה כשהיא מתנהגת יפה ביחס לגורה (גם התעלמות זו התנהגות רצויה מבחינתכם) וסבלנות.
מאחר שכבר הצטבר "דם רע" בין הצדדים, יתכן שהתהליך יקח זמן רב יחסית
&nbsp

דרורפפ

New member
האם יש באפשרותך להרחיב?

מה אמורים לעשות בתקופת ההפרדה? מה כוונתך בהחלפת ריחות?

לאחר תקופת ההפרדה- אם מנסים להכיר ביניהם, וחתול בוגר תוקף את הגור- מה אמורים לעשות?

meedas

New member
בתקופת ההפרדה - מפרידים

בדרך כלל את הגור הקטן שמים בחדר אחד והחתול הוותיק מסתובב כהרגלו בשאר הבית.
יש כל מני דרכים להחליף ריחות, למשל לקחת את המצע עליו ישן הגור ולהביא לסלון כדי שהבוגר יוכל להריח. אישית, אני שולחת את הבוגרים לחדר של הקטן ומשחררת את הקטן בסלון. שיחליפו קצת טריטוריות (ועל הדרך הקטן מכיר קצת את שאר הבית ומגלה איפה מתחבא ארגז החול הראשי וכדומה)
בשלבים מאוחרים יותר אני מנצלת רגעי מצב רוח חיובי של הבוגרים כדי לקרב אליהם את הקטן בהדרגה. למשל כשכולם מנומנמים בערמה עלי כשאני צופה בטלויזיה, אני אמשוך את הקטן אלי ואניח לידם, שיתפוס קצת ריח.
&nbsp
תקופת ההפרדה מסתיימת כשהבוגר כבר לא תוקף את הגור. לא משאירים יחד בלי השגחה לפני שמערכת היחסים יציבה. כלומר, אם הבוגר תוקף אחרי מה שתכננת כסיום תקופת ההפרדה - לא הסתיימה תקופת ההפרדה. חוזרים צעד אחורה.
&nbsp
יש לציין שנשיפות ואפילו כאפה קלה מצד הגדול/וותיק בהחלט מקובלת - החתולים צריכים לבסס את מערכת היחסים ביניהם וחלק מזה כולל הבהרה של מדרג. גורים נודניקים יחטפו קצת מחתולים בוגרים חסרי סבלנות, ואין עם זה בעיה (כל זמן שהבוגר לא מגזים ולא פוגע, בטעות או בכוונה, בגור).

דרורפפ

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט

תודה רבה על ההסבר המפורט- בדיוק סיימתי לקרוא את הקישורים שחברים נוספים צירפו, מאוד רלבנטיים לנושא זה כשמדובר בחתולי בית. לצערי אני מקבל את הרושם שכשמדובר בחתולי רחוב בחצר אין יותר מדי מה לעשות.

Yukita

Active member
מנהל
הפרדה כרגע היא בהחלט הצעד המתבקש

אם כי נשאלת השאלה האם היה לכם נסיון קודם עם עוינות בין חתולים, כי לפעמים לא מדובר בדיוק במה שאתם חושבים מבחינת רמת הסיכון - ואם רמת הסיכון נמוכה ממה שאתם חושבים, עדיף לא להתערב. כמובן שיש מקרים שבהם רמת הסיכון היא דווקא כן מה שאתם חושבים, ואז יש עצות שונות לטיפול בעניין. העצה הראשית היא בעיקר - סבלנות. להבין שלחתולים, בעיקר בוגרים, יכול להדרש די הרבה זמן להתרגל לנוכחות חדשה בשטח, במיוחד אם מעולם לא נדרשו לכך קודם לכן. זה לא אומר בהכרח שלא יתרגלו - רק שזה לוקח הרבה יותר זמן ממה ששאתם אולי מצפים.

באתר הזה יש עצות בסיסיות שונות:
http://www.animalplanet.com/pets/5-tips-to-stop-cats-from-fighting/

הפסקה החשובה בעיניי עבור המקרה שלכם היא זאת:
Your interference may even escalate their aggression. Instead, make a sudden, loud noise from a hidden spot by clapping your hands or banging a pan. The noise will startle the cats, and they'll likely both run away. (Or at least the one who is losing the fight will.) Another tactic, says Peterson, is to distract them by tossing something -- a pillow, for example -- to a spot a little bit away from the fight. Again, the distraction will likely end the squabble. Just make sure you lob the object from a hidden spot so they don't associate you with the fight in any way.

עוד לינקים בנושא:
http://www.feliway.com/uk/What-caus...o-prevent-or-reduce-cats-fighting-or-conflict

http://www.catster.com/cat-behavior/stop-cats-fighting

http://cats.about.com/od/amyshojai/a/10-Tips-to-Stop-Cat-to-Cat-Aggression.htm

למעלה