הצילו שאיבה

אמא ינג

New member
הצילו שאיבה

היי, אמא טרייה טרייה לתאום ותאומה בני 4 ימים. אנחנו לא בארץ אז יומיים אחרי קיסרי כבר הגענו הביתה. הם נולד בשבוע 37 +3 במשקלים מעולים של 2.4, אמרו לי להשלים להם את ההנקות עם סימילאק ונתנו לנו כוסיות קטנות כדי שישתו ולא יתבלבלו עם פטמות של בקבוקים. זה הסתבר כטעות וגם היועצת הנקה בבית חולים הייתה נגד בדיעבד. שניהם אבדו לגמרי את היכול תינוק ועשו לי שמות בפטמות. גם עם הבן הגדול שלי מיד נפצעו לי מאוד הפטמות. יש לי פטמות גדולות ובולטות באופן רגיל ועוד יותר בהנקה ומגע קטן פוצע. לא רציתי לוותר אז התחלתי לשאוב ובינתיים עד שהציצי יתרפא כי הוא כולו פצע אחד גדול נתתי בקבוקים עם סימילאק. היום התחילה לצאת כמות יפה של חלב, ברב טיפשותי ומהתלהבות שאבתי שעה עם משאבה דו״צ. הלכתי לישון וכעבור שעתיים קמתי עם שני אבנים במקום ציצים. סיפור מאוד דומה היה עם הבן הבכור, אצלו מיד הנקתי בלי שום השלמות, נפצעתי המשכתי להניק ובכל זאת מיד נהיה גודש. אצלו ויתרתי מיד כי אחרי שנים של טיפולי פוריות לא היה לי שום חשק להתעסק בעצמי ובציצי שלי במקום בתינוק, אז זו הייתה החלטה מצויינת, עכשיו אני רוצה להתעקש, יש לי מלא חלב אבל אך שולטים בזה? אם אני אשאב יהיה יותר חלב ויותר גודש (אם זה בכלל אפשרי הציצי שלי קשה וענק), מצד שני אני כן רוצה שימשיך יצור חלב. כרגע אני מנסה לקרר את הציצי כדי שהצינורות יצטמקו, ומנסה לעסות ולשאוב כל 3 שעות לרבע שעה כדי לשחרר לחץ ושלא יפסק יצור החלב. האם זו הדרך? אשמח לעצות!!!

Mr China

New member
הי! מזל טוב להולדת התאומים המתוקים

מנסה לעזור. קודם כל מזל טוב ומקווה שאת מרגישה טוב. איך את מסתדרת עם התאומים והגדול (בן כמה?)? איך עבר הקיסרי? ואיפה אתם? אני גם בחו"ל (גרה בניו יורק).
מה מצב הפטמות עכשיו, האם עדיין פצועות? בגדול הייתי מטפלת בשני דברים, אחד בחזה שיתרפא (האם את משתמשת בלנסינו? זו משחה מעולה ונמכרת אובר דה קאונטר). איך הגודש עכשיו? האם את יכולה להקל באמצעות שחרור קל של חלב רק להפגת הגודש? גם במקלחת תחת זרם מים חמים עיסוי טוב יכול לעזור. אם יש לך חום/צמרמורת זו יכולה להיות דלקת. מקווה שלא יגיע לכך.
הדבר השני הוא בניהול ממשק החלב- לא יודעת למה אמרו לך להשלים בפורמולה, נשמע שממש אין צורך. האם הקטנים יונקים היטב? מתחברים טוב? בגדול הייתי ממליצה אם הם אכן יונקים טוב (ולא פוצעים אותך נניח בשל תפיסה לא טובה) להמשיך להניק אקסקלוסיבית. אפילו כל שעתיים וחצי-שלוש. תינוקות יונקים לרוב יונקים בתכיפות גבוהה יותר מתינוקות הניזונים מפורמולה, כך שאצלי הפערים בהתחלה היו יותר שעתיים-שעתיים וחצי ולא 3 שעות . אם הם לא יונקים טוב הייתי ממליצה לך להזעיק יועצת הנקה- תתקשרי לליגת לה לצ'ה והם ינחו אותך. אם את חברה באונליין קלאב של תאומים בעירך יוכלו לתת לך שמות ספציפיים.
ולגבי שאיבה- משאבה דו"צ היא דווקא דבר טוב עם תאומים, זו דרך מעולה לשאוב מהר ויעיל. איזו משאבה יש לך? האם לקחת הוספיטל גרייד כמו המדלה סימפוני? (אפשר לשכור מבתי מרקחת מסויימים או מבי"ח).
אה, ונשמע לי ששאבת הרבה יותר מדי! לא מומלץ לשאוב כ"כ הרבה זמן. אני לא זוכרת כמה הייתי שואבת בשלב הזה אבל תעשי כמה דקות- רבע שעה ותניחי לזה. נראה לי שאם את מוציאה 3 OZ או משהו כזה מצד אחד זה די והותר!!!
אם מציק לך עכשיו מדי אולי שווה לשאוב בידנית כמו אוונט, ממילא הכמויות שצריכים כעת אינן גדולות, ואפילו להאכיל אותם בבקבוק אם כואב מדי לחבר לחזה. מקווה שיצא ברור.
תחזרי עם תשובות ואנסה לעזור עוד.
שוב פעם מזל טוב ובהצלחה

שאיבות

אוף... שוב נמחקה לי ההודעה!!!!!! *%&#)$*&#)$&)#Q^&$%)Q#&^%&)*Q#^%&*)Q^#

מהתחלה...

הי אמא ינג,
כתבתי את התשובה לפוסט השני שלך לפני שקראתי, אז עכשיו קראתי וקיבלתי חלק מהתשובות.

סינית המקסימה שלנו כתבה לך דברים נהדרים, אני אוסיף מעט.

ההמלצה לקבל תמיכה מיועצת הנקה היא חשוב מאוד.
כתבת שהפטמות שלך מאוד גדולות. אני מניחה שקשה לקטנים לתפוס את השד כשהפטמה מאוד גדולה. האם היציעו לך להשתמש בפטמות סיליקון ?
יכול מאוד להיות שזה יעזור לקטנים לתפוס טוב יותר את השד.
מכיון שפטמת הסיליקון מרחיקה מעט את התינוק מהשד - תמיד כדאי לשאוב בנוסף להנקה עם פטמות סיליקון, ואת זה את עושה וזה טוב.
לא בטוח שלאורך כל ההנקה תצטרכי להשתמש בפטמות האלה. מאוד יכול להיות שבעוד חודש-חודשיים כשהקטנים יגדלו והפה שלהם יגדל גם - ,תוכלי להמשיך להניק גם ללא הפטמות.

קצת התבלבלתי - כי כאן את כותבת שיש הרבה חלב ובפוסט השני כתבת שלא יוצא כמעט כלום... אז בבקשה - תסבירי שוב כדי שאבין..
זה ששאבת שעה - זה הרבה הרבה הרבה יותר מידי!!!!! חבל... בוודאי על הזמן שזה לוקח ..
כדאי לשאוב יותר שאיבות ביממה ובכל שאיבה - כמה דקות מאשר מעט שאיבות ארוכות. (כלומר - בשביל הדוגמא- עדיף 8 שאיבות של 15 דקות מאשר שתי שאיבות של שעה כל אחת).

כשאת מרגישה אל המלאות (עוד לפני שהחזה הופך לאבן) - שחררי קצת חלב. עם היד או עם משאבה. לא לרוקן את השד, רק להקל על העומס.

איך זה עכשיו ?

למעלה