הצילו, שירה לא רוצה לאכול

הצילו, שירה לא רוצה לאכול../images/Emo10.gif

עד לפני חודש מגיל חצי שנה שירה אכלה פירות, מרק עוף וגמדים, לפני חודש היא התחילה להיות מצוננת וגם התחילו שיניים ומאז היא לא מוכנה לאכול כלום מלבד סימילאק וגם עושה לי טובה הדבר היחיד שהיא לוקחת בשמחה זה מים מה עושים? הילדה צריכה לגדול

ירון ג.

New member
אמא של שירה

אני חושב שמילת המפתח היא "עושה לי טובה" אל תתני לה לעשות לך טובה עם האוכל, ילדים לא צריכים לקשר אוכל למשהו שעושה לנו טוב או רע. נועם עבר תקופה של כחודש בו הוא סירב לאכול. העיצה הטובה ביותר שקיבלתי היתה להכין את הארוחות, לשבת כולם לשולחן ולקרוא לנועם פעם אחת לשולחן, שלאחריה כולם מתיישבים ומתחילים לאכול. לקח לנועם בדיוק יום וחצי (4 ארוחות כאלה) עד שהוא צעק :"גם, גם נועם", מאז אני מקפיד לא לגלות גם לא גילויי שמחה כשהוא אוכל יפה. מקווה שעזרתי, אני יודע שזה קשה להתאפק מלדחוף את הכפית אבל לאורך זמן זה משתלם. ילד לא יכול להרעיב את עצמו.....

לאמא של ירון

שירה בת תשעה חודשים היא לא ממש יכולה לבוא לשולחן, אבל אני אנסה לשים אותה בכסא שלה ולתת לה את האוכל כשאנחנו אוכלים, נראה אם זה יעזור תודה על העצה

אורית ג.

New member
../images/Emo13.gif אמא של ירון הוא הוא אבא של נעם

וגם אצלינו נוהגים באותה שיטה (לא משבחים על אכילה ולא מצטערים על אי אכילה (בן שנה ובת 6) חוץ מזה - מי שקיבל ממני מייל אתמול - שידע שזה וירוס. למחוק בלי לפתוח. גודל הקובץ 40K בערך. סליחה.

אצלנו יש תקופות

עד לא מזמן הם לא היו מסתכלים עלי בבוקר לפני שהיו מחסלים לפחות בננה אחת כל אחד. היום הם עושים טובה (לא באמת, זה ביטוי) אם הם אוכלים ביס. היו גם כמה פירות שכבר הייתי בטוחה שקשת שונאת, אבל אחרי כמה חודשים כשהצעתי לה היא דווקא כן אכלה בתאבון רב. אני משתדלת (משתדלת מילת מפתח...) להציע להם אוכל כמה שיותר מגוון, אם הם עושים פרצוף באופן קבוע למשהו מסויים אני מפסיקה להציע אותו לפחות לאיזה חודשיים ואח"כ מנסה שוב. מישהו אמר לי פעם (בטח בפורום...) שכל עוד מציעים לילד לאכול זה בסדר. גם אם הוא לא אוכל.

למעלה