הצילו, שמיר!

ימימה

New member
הצילו, שמיר!

אני מקבלת כל שבוע מהארגז האורגני חבילת שמיר. עשיתי חמוצים, עשיתי חביתות ירק (טבעונית ולא טבעונית). מה עכשיו? לא מתים אצלי על השמיר כפי שהוא. רעיון מקורי מישהו?
 
מה עם

מרק שומר ושמיר עם הרבה מיצלימון?
מה עם מרק מלפפונים ויוגורט סויה עם שבבי שקדים , צימו'ים/ אוכמניות מיובשות ושמיר קצוץ? מגישים קר עם קוביות קרח
 

ella100

New member
מרסקת שמיר,פטרוזילה,כוסברה,נענע,שן שום,שמן זית,מלח

לפעמים מוסיפה לחלק לימון כבוש או פלפל חריף-
משמש כממרח,תוספת תיבול או בסיס למרח טופו/גבינת סויה
או כתוספת ללבאנה קשיו,שם אוסיף גם מלפפון ירוק וגם מלפפון חמוץ.
 

salo22

New member
שמיר צועק בעיקר דבר אחד - קישואים

רק שקצת לא ברור לי אם לא אוהבים שמיר "כפי שהוא", מתי כן אמורים לאהוב אותו.. מסוכר כממתק אולי ? &quot
תעשי קישואים צלויים טוב טוב בתנור ואחרי זה מעורבבים עם מנה הגונה של שמן שמיר ירוק ורענן, להשתמש בשמן זית טוב. על זה אפשר לפזר פיצוחים קלויים ועוד הרבה דברים טובים אחרים, אני מתאר לעצמי שגבינות ויוגורט לא רלוונטי, כי זה לא הפורום המתאים כמובן, אבל יש את כל ה"תחליפים" המפתים שמוזכרים כאן בעשייה ביתית מקשיו וכולי, אז בהחלט הייתי מוסיף אותם במנה הגונה גם במקרה הזה.
שמיר כמובן ילך נפלא גם בהחמצות.
 
אנילא ממש מחבבת שמיר טרי, תלוי איפה.

שמתי לב שטעמו שונה כאשר הוא מטוגן.
דודה שלי הכינה לביבות והוסיפה שמיר והוא נתן ארומה נפלאה לדעתי..
 

ימימה

New member
כמה רעיונות!

בסוף עשיתי אורז ירוק שאחד הילדים מאד אהב והשני פחות (אבל היתה שם גם כוסברה, אז אולי זה מה שהפריע לו) וסלט מלפפונים מתובל במלח חומץ וטיפה סוכר (הילדים אמרו ש״מעניין״ אבל הסתפקו בטעימה) וגם הכנסתי קצת לפשטידת קישואים שתאכל רק מחר ואז נדע...
עדיין יש צרור שלם במקרר, נראה לי שאנסה את הקישואים האפויים.
תודה על הרעיונות
 

ימימה

New member
אין לי כמויות

מה ששמתי היה זוקיני מגורד גס, בצל כנ"ל, שמיר קצוץ, שום כתוש ולהדבקה קוואקר (להכנה מהירה) וטחינה גולמית, ותיבלתי במלח ופלפל. יצא טעים, אם כי שמתי קצת יותר מדי מלח....
 

luliy

New member
חייבים לגרד את הקישואים?

או שאפשר לחתוך אותם לעיגולים/ריבועים? ובכלל.. כל ירק צריך לגרד או אפשר בצורה אחרת?
באשר לטחינה- האם אפשר להסתפק בקוואקר?
 
בעיקרון

ככל שהירקות חתוכים קטן יותר הם נהיים יותר פשטידתיים באפיה. אפשר לחתוך גם לצורות אחרות אבל אז המרקם יהיה כמו מאפה שכבות.

לגבי הטחינה אפשר בלי אבל כדאי להכניס איזשהו שמן לךתערובת, אני הייתי ממירה אותה בשמנת סויה או בשקדיה. מבחינת להדביק קוואקר טחון דק עושה עבודה לא רעה אם כי לא הייתי סומכת עליו לבד, אפשר להוסיף לו קמח קטניה עם סודה או קמח רגיל או עמילן כלשהו - ת"א, טפיוקה או תירס
 
למעלה