אני מקבלת כל שבוע מהארגז האורגני חבילת שמיר. עשיתי חמוצים, עשיתי חביתות ירק (טבעונית ולא טבעונית). מה עכשיו? לא מתים אצלי על השמיר כפי שהוא. רעיון מקורי מישהו?
לפעמים מוסיפה לחלק לימון כבוש או פלפל חריף-
משמש כממרח,תוספת תיבול או בסיס למרח טופו/גבינת סויה
או כתוספת ללבאנה קשיו,שם אוסיף גם מלפפון ירוק וגם מלפפון חמוץ.
רק שקצת לא ברור לי אם לא אוהבים שמיר "כפי שהוא", מתי כן אמורים לאהוב אותו.. מסוכר כממתק אולי ? "
תעשי קישואים צלויים טוב טוב בתנור ואחרי זה מעורבבים עם מנה הגונה של שמן שמיר ירוק ורענן, להשתמש בשמן זית טוב. על זה אפשר לפזר פיצוחים קלויים ועוד הרבה דברים טובים אחרים, אני מתאר לעצמי שגבינות ויוגורט לא רלוונטי, כי זה לא הפורום המתאים כמובן, אבל יש את כל ה"תחליפים" המפתים שמוזכרים כאן בעשייה ביתית מקשיו וכולי, אז בהחלט הייתי מוסיף אותם במנה הגונה גם במקרה הזה.
שמיר כמובן ילך נפלא גם בהחמצות.
בסוף עשיתי אורז ירוק שאחד הילדים מאד אהב והשני פחות (אבל היתה שם גם כוסברה, אז אולי זה מה שהפריע לו) וסלט מלפפונים מתובל במלח חומץ וטיפה סוכר (הילדים אמרו ש״מעניין״ אבל הסתפקו בטעימה) וגם הכנסתי קצת לפשטידת קישואים שתאכל רק מחר ואז נדע...
עדיין יש צרור שלם במקרר, נראה לי שאנסה את הקישואים האפויים.
תודה על הרעיונות
מה ששמתי היה זוקיני מגורד גס, בצל כנ"ל, שמיר קצוץ, שום כתוש ולהדבקה קוואקר (להכנה מהירה) וטחינה גולמית, ותיבלתי במלח ופלפל. יצא טעים, אם כי שמתי קצת יותר מדי מלח....
ככל שהירקות חתוכים קטן יותר הם נהיים יותר פשטידתיים באפיה. אפשר לחתוך גם לצורות אחרות אבל אז המרקם יהיה כמו מאפה שכבות.
לגבי הטחינה אפשר בלי אבל כדאי להכניס איזשהו שמן לךתערובת, אני הייתי ממירה אותה בשמנת סויה או בשקדיה. מבחינת להדביק קוואקר טחון דק עושה עבודה לא רעה אם כי לא הייתי סומכת עליו לבד, אפשר להוסיף לו קמח קטניה עם סודה או קמח רגיל או עמילן כלשהו - ת"א, טפיוקה או תירס