הצילו

efrat 34

New member
הצילו ../images/Emo101.gif

יש לי שבת הבאה אורחים שלהם יש יום הולדת אני רוצה להכין עוגה מעוצבת הבנתי את הבסיס אני חושבת עוגתשוקולד שאם הבנתי נכון עליה אני אמרח קרם או ריבה ואניח את בצק הRMF ואז מה? מכאן אני צריכה עזרה או שאפילו לפני תודה מראש ושכחתי עוד משהו מה הדברים הבסיסים שאני צריכה במטבח כשאני מתחילה עם עניין עיצוב העוגה שוב תודה
 

net the jet

New member
מנסה לעזור

אכן צדקת..את צריכה עוגה יציבה ( לא חייבת שוקולד ) בפורום "המתקדם" יש מבחר מתכונים מומלצים. את הבצק סוכר צריך ללוש עד שהוא גמיש ואחיד, לרדד על משטח עם קורנפלור ( שלא ידבק ) ולהעביר לעוגה. ללטף בזהירות על מנת להצמיד לדפנות, לחתוך שאריות. לסגור באיזה צורה למטה... ומכאן השמיים הם הגבול....תציירי, תפסלי... דברים בסיסיים...עוגה\בצק סןכר\קורנפלור\סכין..אם את רוצה, צבעי מאכל ועוד אביזרים ( צובטן, חותכנים... )
 

1נרקיס

New member
סדר העבודה

מכינים עוגה. מצפים אותה בריבה או קרם. מכינים את גוש הבצק לציפוי. מרדדים על קורנפלור ומצפים את העוגה. מפסלים את האלמנטים ומניחים על העוגה. אם את רוצה להתכונן מראש - את יכולה לפסל את האלמנטים כמה ימים קודם ורק להניח אותם לאחר הייבוש על העוגה. בשביל פיסול, צריך במטבח - עוגה, קורנפלור, מערוך, בצק סוכר, צבעים לבצק, קיסמים להחדרת הצבע, סכין כדי לחתוך את שולי הבצק, מים ומכחול כדי להדביק. שכחתי משהו?
 

1נרקיס

New member
קיסמים

הצבעים המיוחדים לבצק מגיעים בצורת ג'ל. יש גם אבקה, אבל הג'ל יותר נוח. כדי להחדיר את הצבע לגוש הבצק הלבן, לוקחים טיפונת צבע מהקופסה בעזרת קיסם רגיל ומכניסים לבצק. פשוט עושים גומה קטנה בגוש הלבן ומניחים שם את הצבע. מכאן, לשים היטב היטב היטב עד שהגוש כולו נצבע. אם רוצים יותר כהה - מוסיפים עוד צבע ולשים שוב. אם רוצים, למשל, ירוק ואין לנו - שמים צהוב וכחול ולשים טוב טוב.
 

אודיG

New member
אלכוהול שקוף: עראק, וודקה...

בשום אופן לא אלכוהול נקי 95%. לא מומלץ להשתמש בצבעים אלה לצביעת בצק אלא רק לציור על הבצק. בהצלחה
 

1נרקיס

New member
לא

אבקה גם שמים טיפה טיפה ישירות בבצק ולשים, אחרת זה בהיר מידי והצבע לא נתפס, לפחות מהניסיון שלי. אני ממיסה רק לצורך ציור עם מכחול, במים. אפשר להמיס גם בברנדי וכו'.
 

t a l talim

New member
יש המון תשובות לשאלתך...

ההתחלה נכונה- בוחרים עוגה יציבה ולא רטובה מידי, מצפים בריבה או קרם, ומצפים בסוכר: לשים אותו היטב היטב על מעט קורנפלור או אבקת סוכר, מרדדים עלה, מעבירים בזהירות לעוגה, מצמידים היטב וחותכים שאריות. מכאן- השמים הם הגבול! ממה את רוצה להתחיל- ציור? פיסול? מצרפת לך ציטוט מתוך מאמרי הפורום (שווה להכנס למאמרים בשני הפורומים- יש בהם המון מידע!)- הדרכה ליצירת עוגה מצוירת (שוקו): "אז זה מה שדרוש לך על מנת לצייר על העוגה: טושים לציור קווי המתאר. (אני אוהבת להשתמש בטוש דק שחור או חום) צבעים מיוחדים (צבעי ג´ל או אבקה)- מגיעים בקופסא עגולה קטנה, בערך כגודל של קופסאת פילם, וניתן להשיג גם קופסא בחצי הגודל. זה מספיק להמווווווון זמן - אני מסתפקת בקופסאות הקטנות) נייר פרגמנט עפרון רך - B6, B8 ... מכחול דק אלכוהול- לא חובה כוס קטנה עם מעט מים (לשטיפת המכחול) לוח ציירים - כזה עם שקעים, לערבוב הצבע (פלטה) הוראות: קודם כל תכנני מראש - מה את עומדת לצייר, ובאילו צבעים את עומדת להשתמש. רצוי שיהיה לך את הציור, גם בצבע, כדי לדעת איך לצבוע אותו, וגם רק בשחור לבן - רצוי רק קווי המתאר - כדי שיהיה קל להעתיק אותו. הכי טוב להשתמש ולהדפיס ממנועי החיפוש לדפי צביעה שבאינטרנט - בהם יש מבחר גדול של דמויות. למשל: http://www.ivyjoy.com/coloring/search.html (לדעתי זה מנוע החיפוש הטוב ביותר לשם כך). כעת העתיקי את קווי המתאר של הציור לדף הפרגמנט השקוף. רצוי שהעיפרון לא יהיה לגמרי מחודד - גם כדי שיהיה קל יותר להעביר את הציור לעוגה, וגם כדי לא לחורר אח"כ את בצק הסוכר. משסיימת להעתיק, הניחי את הנייר השקוף, כשהציור כלפי מטה, על העוגה, ועברי שוב עם העפרון על קווי המתאר של הציור. לא חזק מדי. הסירי את הנייר ותגלי את השרטוט המוחלש על העוגה. כעת עברי בעדינות עם הטוש על קווי המתאר. במקומות שלא יצאו ברורים - פשוט הציצי בצילום המקורי של הציור, והשלימי על פיו את הציור שעל העוגה. אם טעית או גלשת קצת עם הטוש - לא נורא, אפשר למחוק בעדינות בעזרת קיסם אוזניים עם מעט מים! (העוגה כבר נראית מלהיבה, לא?) ולמלאכת הצביעה: ראשית, הכיני משאריות הבצק, פיסה אחת מרודדת עליה תנסי קודם את הצבעים. בלוח הציירים הזליפי כמה טיפות אלכוהול בכל שקע. משהו כמו 10-15 טיפות, לא הרבה יותר. למשטחי צביעה גדולים יותר הגדילי את הכמות. טבלי ראש קיסם שיניים בצבע הרצוי, וערבבי עם האלכוהול. טבלי את המכחול, ונסי שכבה על הבצק המיועד לניסויים. הוסיפי צבע להכהות, או אלכוהול להבהיר, עד שאת מגיעה לגוון הרצוי. כשהגעת לגוונים הרצויים את מוכנה לצביעה. אל תשכחי לשטוף את המכחול במעבר מצבע לצבע. התחילי לצבוע במרכז השטח לצביעה, ולא בסמוך לקווים, כי לצבע יש נטייה להתפשט על הבצק. לכן מומלץ גם להשתמש ממש במעט נוזלים. ניתן לדלל את הצבע במים במקום אלכוהול- התוצאה זהה אך הייבוש ארוך יותר. בהצלחה!"
 
למעלה