הצילו!!!

YinYang

New member
הצילו!!!../images/Emo53.gif

שלום לכל חברי הפורום אני בן 21, וסובל כשלוש שנים מכאבי גב תחתון חזקים. הכאבים מעירים אותי לפנות בוקר על בסיס קבוע, ומקשים עלי בעמידה ובישיבה. לאחר סי טי ואם אר איי אובחן אצלי בלט דיסק L5-S1 . כל הרופאים אמרו לי שזו לא הסיבה לכאבים כ"כ חמורים, אז ניסיתי כל מיני טיפולים אלטרנטיביים וכלום לא עזר. לאחרונה ביקרתי אצל ראומטולוג, שחושד ב- Sacroiliitis וב- Ankylosing Spondylitis. הוא הפנה אותי למיפוי עצמות, ואמר שייתכן ואני אצטרך לעבור גם בדיקות דם. כרגע אני לוקח נאקסין, אך איני מאמין שזה יפתור את הבעיה(או שכן?). האם ניתן לקבל הסבר קצר על המחלות ועל דרכי הטיפול? האם קיים כיום טיפול יעיל? האם ייתכן שלאחר זמן כ"כ רב לא ניתן יהיה לטפל בבעיה, ושנגרם נזק קבוע? בברכה אייל ן

כאבי גב

לא נדיר למצוא חולים בהם האבחנה של ANKYLOSING SPONDYLITIS נעשתה באיחור - משום מה , המודעות לתסמונת הזאת בקרב אורטופדים הנה נמוכה וזאת כנראה משום שזו סיבה יחסית נדירת לכאבי גב - האבחנה בדרך כלל נעשית על סמך שילוב של צילומי רנטגן, תמונה קלינית, בדיקה של החולה - בדיקות המעבדה עשויות לחזק את האבחנה - יש טיפולים שונים למחלה בהתאם לשלב המחלה- אם התהליך הדלקתי הוא פעיל, הטיפול בתרופות כגון נקסין עשוי להקל אך לרוב אכן אינו מספיק - רצוי להוסיף תרופה נוספת כגון סאלזופירין ולאחרונה התווספו תכשירים חדשים אך יקרים בעלי יעילות גבוהה מאד ( אנברל, רמיקד ) - בנוסף הטיפול הפיזיותרפי הנו בעל חשיבות עליונה באתר שלנו תמצא מאמר על ספונדילוארתרופתיה שמתיחס גם לאנקילוזינס ספונדילטיס בהצלחה

למעלה