הצילו
הושיעו

Eyal27

New member
הצילו../images/Emo70.gif הושיעו../images/Emo70.gif../images/Emo53.gif

הפאלם שלי שבק חיים היום לאחר שלוש שנות שירות מסור...ולפרטים בהרחבה: זה לא בדיוק פאלם - אלא Sony Clie N760C שבק חיים - גם זה לא בדיוק. כאשר המכשיר בטעינה ניתן להדליק אותו והוא פועל כרגיל. אך בשבריר שניה בו אני מוציא אותו מהעריסה - המכשיר מת לגמרי. ברור שהחשד המיידי הוא שהסוללה מתה, אך אני חשבתי שמדובר בתהליך יותר הדרגתי ולא בינארי של עובד/לא עובד (ביום חמישי עדיין עבדתי עם המכשיר דקות ארוכות ללא שום סימן לבעיה). השאלות: 1. האם כך נראה מותה של סוללה??? או שצריך לבדוק בכיוון אחר.. 2. אם הסוללה מתה האם ואיפה אפשר להשיג חלופית, והאם כדאי? 3. ואם הכל נגמר - האם המחירים בדיוטי-פרי כדאיים בתחום הפאלם (אני טס ביום ראשון וזו הסיבה לדחיפות השאלה...)?? תודה E

yaronshlomo

New member
את הסוללה אתה יכול להחליף

תחפש ברשימה הזו, אני לא בטוח שיש את הדגם שלך אם תרצה אוכל לברר. אני לא בטוח שיש פאלם בדיוטי פרי (עד כמה שאני זוכר אין) אבל גם את זה אוכל לברר ולהגיד לך תשובה בערב.

Eyal27

New member
איך סוללה מתה?? ../images/Emo53.gif

הייתי שמח לשמוע את דעתכם על השאלה הראשונה...

לאונידס

Active member
יכול להיות שהיא מתה

סוללות טובות לא דועכות לאט אלא מתות די בבת אחת. אבל אם אתה יכול תנסה לבדוק טעינה עם מטען אחר, אולי הבעיה היא במטען. רוב הסיכויים שזו הסוללה אבל מטען הוא רכיב הרבה יותר זול. כמובן שקיימת אפשרות שהמכשיר עצמו נדפק, אבל הסיכוי קטן מאוד.

Eyal27

New member
ואו!! ../images/Emo51.gif

אכן, בשימוש במטען אחר הסוללה מחזיקה גם אחרי הניתוק.. אבל אני עדיין לא מבין מה לא תקין - אם המטען (המקורי) דפוק, אז איך הפאלם עובד כאשר הוא מחובר אליו - זאת אומרת שהוא כן מספק מתח ????

לאונידס

Active member
קודם כל תשמח

מטען זול יותר מהחלפת סוללה. יש המון תקלות אפשריות במטענים, בד"כ לא שווה לתקן אלא לקנות חדש. עקרונית לשאלתך יכול להיות למשל מטען שמספק מתח נמוך שעדיין מספיק להפעיל מכשיר אבל לא מספיק להזרים מספיק זרם כדי לטעון את הסוללה.

למעלה