הצילו

הצילו

היי. אני בת 18, 1.74 שוקלת 58 אם זה משנה. פעם הייתי רצה הרבה עד שהתחילו לי כאבים בברכיים אחרי 20 דקות בערך של ריצה. בהתחלה הייתי מתעלמת וממשיכה, אבל הכאב גדל וניהיה בלתי נסבל עד רמה כזאת שלא יכלתי לדרוך על הרגל. הפסקתי לרוץ לכמה חודשים, איבדתי כושר. בזמן האחרון ניסיתי שוב לחזור לכושר, כמובן עשיתי את זה בהדרגה. בהתחלה הייתי רק הולכת. אתמול אחרי חימום והליכה של 15 דקות, נסיתי לרוץ ואחרי כמה דקות שוב פעם כאב ולא יכלתי לרוץ. היום כל היום כואבת לי הברך! אגב אני רצה בהליכון. למה זה קורה? איזה פעילות ספורטיבית אני יכולה לעשות במקום ריצה?

oridoron77

New member
אהלן שובי דובי

לשאלתך, המשקל אכן משנה. המשקל שלך מאפשר פעילות כמו ריצה, ולכן אפשר להבין שהמשקל איננו הגורם לבעיות הברכיים שיש לך. מאוד יכול להיות שטכניקת הריצה שלך אינה טובה מספיק, נעליים לא מתאימות או אפילו מבנה כף רגל אנטומי בעייתי (כזה שדורש מדרסים או לפחות נעל מתקנת). עקב ריבוי הסיבות, די קשה לעזור במרחב הוירטואלי, וההייתי ממליץ לך לפנות לאורתופד או פיזוטרפיסט. נסי גם לבדוק האם ריצה בחוץ, גורמת לך לפחות כאב. שבת שלום אורי

תודה

אני מקווה שהכאבים האלה זה משהו שאפשר לטפל בהם
ושאוכל לחזור לרוץ

היי שובי דובי בה :)

היי , כמובן שאצלך המשקל אינו הגורם לרגישות הברכיים שקיימת אצלך . ברכיים זה אכן מפרק בעייתי ורובינו נוטים לסבול מרגישויות ובעיות ברכיים. כמו שכבר ראיתי שכתבו לך רצוי ללכת לאורטופד ולבדוק וכמובן , כמעט בכל המקרים במיוחד לאלו שלהם רגישויות ברכיים רצוי לעשות מדרסים מאחר ואלו מווסתים בצורה נכונה ויעילה את הלחץ בכף (שפעמים רבות בשל דריכה לא נכונה על כף הרגל יש לנו בעיות ברכיים ועוד. בנוסף המדרסים בולמים זעזועים וממזערים נזקים. חשוב מאוד שבמקביל לריצה ( הייתי ממליצה לך כרגע להישאר בהליכה אם את אומרת שאחרי 20 דק' כואב לך) תחזקי את השרירים מסביב למפרק הברך . ארבע ראשים, מקרבי ירך ופושטי ירך . סביר להניח שאלו גם התרגילים שייתנו לך בפיזיוטרפיה. חשוב מאוד להכין את הגוף לפני ריצה ולא סתם להתחיל ולרוץ אפילו שזה נראה דבר של מה בכך ,אבל בטח לא אצל אלו עם רגישויות הברכיים והגב חשוב מאוד לעבוד על חיזוק!!! עוד דבר שאני יכולה להמליץ לך עליו , זה לרוץ על משטחים רכים יותר כמו חול ים ( לא החול הרטוב ד"א) או דשא שמפחיתים את הזעזוע שמפרק הברך מקבל מהנחיתה של הרגל . בהצלחה יקירה ושמרי על הגוף! --------------------------------------------------- מורן שניר מאמנת אישית, בוגרת תואר B.ed. ממכללת וינגייט מתמחה בטיפוח היציבה [email protected]

הר ניר29

New member
מדרסים רלוונטים

רק אם הבעיה נובעת מכף הרגל, לפעמים מדרסים אינם מסייעים לקינמטיקה נכונה. כפי שציינת רק לאחר אבחון יש לשקול שימוש במדרסים.

הר ניר29

New member
כאבים בברכיים

אינך חייבת לבצע פיעלות גופנית הגורמת לך לכאבים. במיוחד כאלו שמלווים אותך גם 24 שעות מתום הפעילות. שאלת איזו פעילות רלוונית... מה עם ללכת? אופניים? האם ניסית פעילות גופנית אחרת? האם את נהנת מפעילות גופנית נוספת? האם ההליכות שביצעת בעבר היו גם בשיפועים שונים?

Fit2day

New member
תוספת לדברים שכבר נאמרו

אני מחזק את הדברים שכבר נכתבו לפניי. ורק אוסיף עוד מספר דברים : באיזו הדרגתיות ניסית לחזור לריצה, מבחינת מהירות,מרחק ותדירות? באיזה שלב מתחיל הכאב? האם ישר בתחילת הריצה או אולי אחרי 5 / 10 / 15 דקות? לפעמים הדרגתיות זה כל מה שצריך. בכל מקרה לא לעשות דברים שכואב, אפשר בינתיים לשחות/אופניים/סטפר/הליכה. לבצע את הפעילות בשיפוע גם כן יכול לעזור שכן יש פחות אימפקט / פחות דרך חזרה לקרקע בכל צעד. מנוחה,התייעצות וחזרה יותר הדרגתית.

למעלה