הצילו !

רון26493

New member
הצילו !

היי, התגייסתי באוגוסט 11. אחר כשנה שוחררתי עם פרופיל 24 ובחרתי להתנדב. לקח בערך שמונה חודשים עד שהתגייסתי רשמית.
כששחררו אותי אמרו לי שהפז"ם דופק בפרופיל זמני, בנוסף כשרופא מתנדבים אישר אותי להתנדבות הוא ציין בפני כי אני אתנדב עד אוגוסט הקרוב.
על החוגר רשום שהתגייסתי בפברואר 13 ואשתחרר בפברואר 15 (שנתיים מההתחלה). הלכתי לשלישות לבדוק מתי שם כתוב שאני אמורה להשתחרר ורשום אותו דבר!
דיברתי עם תא מתנדבים וחוץ מלצעוק עליי לא היה להם פתרונות.. יש למישהו מושג מה אני עושה עם זה? אני בטח לא אשרת שנתיים מההתחלה.
תודה, שבת שלום [:

rrooyy41

New member
מוזר..

עד כמה שאני יודע אם התגייסת רגיל ושוחררת עקב בעיה רפואית (במיוחד שהפרופיל 24 הוא פרופיל זמני) את אמורה להשתחרר באוגוסט 13. אולי החוקים ישתנו.
הייתי ממליץ לך לבדוק את הנושא עם ראש תא מתנדבים.. על מנת להבין איך בכלל קרה שנוספה השנה וחצי הזאת ...

Run for a Fall

New member
היי

התאריך על החוגר יוצא באופן אוטומטי, אז את יכולה להתעלם מזה (תמיד סופר שנתיים לבנות ושלוש שנים לבנים). אם התאריך שחרור במערכת הוא 15.2.15 - זה באמת בעיה.

אם בהחלט השתחררת על פרופיל 24 זמני, זה ממש לא תקין.
דברי שוב עם תא מתנדבים, לצעוק עלייך זה ממש לא הפתרון וחשוב שיבינו את זה. תהיי תקיפה אם צריך (בגבול הטעם הטוב מן הסתם) ותדרשי לקבל תשובה ושהנושא יטופל.

הייתי ממליץ לך גם להיעזר במפקדים שלך ובשלישות. אם שום דבר לא עוזר - תגישי קבילה.

1itay11

New member
הסבר קצר

פרופיל 24 הוא פרופיל זמני ואינו משחרר אלא רק בתנאי שמשך השירות ששירתת + הזמן שניתן לך הפרופיל זמני עוקף שנתיים של שירות
(אני בן אז אני ייתן את הדוגמא שלי: שירתתי 10 חודשים קיבלתי פרופיל 24 ל12 חודשים = 22 חודשי שירות שזה פחות משנתיים,
לא קשור לזה קיבלתי עוד 3 חודשים לפרופיל 24 ככה שזה יוצא: 15 חודשים של פרופיל 24 = 25 חודשי שירות שזה יותר משנתיים.)

הצבא לפחות לבנים אני יודע אומר שאם אחרי 24 חודשי שירות אתה מחוץ לצבא אז אין בך צורך (לדוגמא מישהו שאמור להשתחרר עוד 6 חודשי וקיבל 9 חודשים פרופיל 24 אז הוא משתחרר מיידי.)

לבנות שזה שירות של שנתיים אני לא יודע איך זה עובד אבל אני מאמין שזה יהיה אותו דבר אלה אם כן את חותמת ויתור פז"ם (מה שאולי קרה ולא שמת לב?)

הרופא אמר לי בוועדה שאני מתנדב למשך חצי שנה ואחר כך עושה וועדה להיכנס חזרה כחייל סדיר אבל זה בגלל שאני בעצם "משרת" בזמן השנה השנייה שלי.

בכל מקרה, תבדקי מה המצב והמקסימום זה לעלות לדרגים הגבוהים.

goldhand

New member
מכיר את זה

איתי זה קצת שונה. גם אני מתנדב, והייתי אמור להתחיל את השירות באוגוסט 11. רק שהתיק של השירות שלי נאבד והסתובב לו במשך שנה עד ששלפו אותו.

מזדהה עם המצוקה שלך.

למעלה