הצילו!

marllasinger

New member
הצילו!

ניי
פעם ראשונה שלי כאן ואני ממש חייבת עזרה, מקווה שזה בסדר לפתוח הודעה חדשה.
לפני כמעט 4 שבועות נולדה לי בת ראשונה, היה לי ברור שאני רוצה להניק אותה ואכן מרגע הלידה זה מה שניסיתי לעשות.
בהתחלה נראה שהכל בסדר, אבל לאט לאט התחילו הפצעים, התסכול וחוסר השקט. הילדה ינקה כמו שצריך, עלתה יפה במשקל וייצרה מספיק חיתולים, אבל לא הייתה רגועה אף פעם וכל יניקה הייתה נמשכת זמן רב בסופה היא הייתה נרדמת ואחרי כמה דק' מתעוררת ושוב רעבה ומבקשת לינוק.
הזמנתי יועצת הנקה שהייתה מקסימה, תיקנה לי את האחיזה ובאמת הפצעים פחתו וגם זמן ההנקה התקצר אבל הילדה נשארה לא רגועה, רצתה לינוק כל הזמןונראתה באופן כללי לא מרוצה.

אחרי ביקור אצל רופאת הילדים ולאחר שוידאתי שלא מדובר בבעיה רפואית המצב שלנו הוא כזה:
התחלתי לשאוב ולתת לה לאורך היום בקבוקים שאובים (מדי פעם, אם לא הספקתי הנקה), בלילה לפני השינה ולאורך הלילה כשהיא מתעוררת - הנקה.
לאורך היום היא כמעט לא ישנה, היא רוב הזמן בוכיה ועצבנית ונרגעת רק אחרי אוכל וגם זה לזמן קצר (נרדמת ל 20 דק'- חצי שעה ומתעוררת בוכייה), על הציצי רוב הזמן זה נראה שהיא בכלל לא רעבה, היא משחקת הרבה עם הפטמה, בוכה על השד, מוציאה ומכניסה. בקבוק היא אוכלת אבל נראה שלא תמיד זה משביע אותה (היא שוקלת 3.975 ואוכלת סביב ה 100).
חשוב לי להדגיש- אחרי אוכל, בקבוק או הנקה, היא לפעמים מחרחרת.

מה לעשות? האם לא תהיה לי ברירה אלא לעבור לתמ"ל?
למה היא משחקת עם הציצי ולא יונקת (השד מלא חלב ומחכה רק לה שתאכל)? ולמה היא לא מצליחה לישון לאורך היום? האם החירחורים בעייתים? למה אין לה סדר באוכל - לפעמים אוכלת כל חצי שעה ולפעמים כל כמה שעות?

סליחה על האורך ותודה מראש על העזרה!

Revili

New member
הפגשי שוב עם היועצת

לא ניתן לדעת ממה נובע המצב שאת מתארת ויש כמה אפשרויות שרק הייעוץ מקצועי ומסודר יהיה אפשר לבחון.
יכול להיות שמדובר בזרימת חלב חזקה שמקשה על היניקה, אולי מדובר ביניקה של הרבה חלב קדמי.
אופציה. נוספת היא ריפלוקס ועוד...
יועצת הנקה מוסמכת שתפגוש אותך, תשמע את הפרטים ותצפה בהנקה יתכן ותוכל לעלות על הבעיה ולהנחות אותך כיצד להתמודד איתה.

הפגשי בהקדם עם יועצת, אם בינתיים התינוקת מקבלת בקבוק הקפידי לשאוב את החלב שהיא צריכה לארוחות שלה.
בהצלחה.

למעלה