הצילו (?)

הצילו (?)

היי, חדשה בפורום.
בבית ילדה מהריון ספונטני וזריז ביותר. הריון ספונטני זריז ביותר נוסף הסתיים בהפלה יזומה בגלל סיבות גנטיות, שהוגדרו על ידי הרופאים לפני יותר משנה: היתה לכם תאונה, לא נורא, תנסו שוב הרי אין לכם בעיה להכנס להריון.
ובכן, מסתבר שדווקא יש בעיה, ששיגרה אותנו עכשיו ישר ל-IVF.
אף אחד לא יודע להסביר את ההריונות הקודמים. אף אחד לא יודע מאיפה הגיעה הבעיה.
אני משאירה רגע את הדיון בכאפות שהחיים נותנים לנו להזדמנות אחרת.

בעלי בכללית. אני במכבי. אני לא יודעת איך לתפעל IVF בין שתי הקופות. הצילו. הצילו. הצילו

במכבי IVF מתבצע באסותא. זה אחלה והרופאה אחלה.
אבל גם בעלי צריך לעבור פרוצדורה שהיא כנראה לב העניין. הוא בכללית. אם נעשה את הפרוצדורה באסותא זה יעלה הון שאין לנו. הוא יעבור למכבי אבל המעבר יהיה רק במרץ לפי כללי משרד הבריאות.
בינתיים אנחנו רוצים לבצע את ה-IVF בתל השומר כדי לבצע במקביל את הפרוצדורה של בעלי אצל ד"ר מג'אר בתל השומר. נצטרך כנראה לבצע את השאיבה והניתוח של בעלי באותו היום ולהגיע ישר למיקרו-מניפולציה. ואלה השאלות:

1. איך יחידת IVF בתל השומר?
2. איך אני מוציאה טופס 17 מהקופה שלי לתל השומר? הם בכלל יתנו לי אם יש אופציה לעשות IVF דרך הקופה?
3. איך אני מוציאה טופס 17 על הניתוח של בעלי בתל השומר מקופת חולים כללית? הקופה הודיעה לנו שהם מבצעים את התהליך רק בבתי חולים שלה (מאיר וכו'). הם בכלל יתנו טופס 17 לתל השומר?

אני ממש מתנצלת על החפירה, אין לי מושג מאיפה הסיפור הזה נפל עלינו ואין לי מושג איך מתנהלים. אולי מישהו יכול לעזור?

נתנאלה2

New member
עם הכל אני מתמודדת, מלבד ביורוקרטיה

זו יכולה להוציא אותי מדעתי,
אני במאוחדת ולפני כ- 8 שנים רציתי לייצר את בני השני בלינסון,
בקופה אמרו לי שלא נותנים, אלא רק לתת השומר,
אמרתי, ביקשתי בכיתי, קיבלתי !
מסקנות וקצת הדרכה :
את מקבלת טופס 17 מהקופה שלך לתל השומר עבור מחלקת IVF .
בגלל הבעיה של בעלך והצורך בטסה או בטפנה, קופח שלו יתנו לו הפניה למקום שאת בוחרת
או שהרופא מקבל , אם תראו שיעשו לכם בעיות, תפנו הלאה ותכתבו את הבעיה
יש ועדת חריגים שאמורה לאשר ותאמיני לי שתוך יום או יומיים תקבלו.
אני מציעה לך בכדי למנוע את הלחץ תוך כדי הטיפול, כבר להוציא טפסי 17 .
היחידה בתל השומר נחשבת למצוינות, עובדים בה רופאים מהשורה הראשונה !
בשורות טובות!!!!

BABYBOOM10

New member
היינו בדיוק באותה סירה

אבל בדיוק- אני במכבי ובעלי בכללית,
בעלי היה צריך לעבור ניתוח אצל ד"ר מדג'ר ופתחנו תיק באסותא.
זה היה ס-ל-ט אחד גדול ולא הצלחנו להבין מי נגד מי (כללית אכן עובדים רק עם בתי חולים מסויימים והפרשי המחיר של הניתוח היו עצומים)
יכולה להגיד לך שאנחנו החלטנו להעביר את בעלי למכבי כי הבירוקרטיה הזו הייתה גדולה עלינו...
אז באמת חיכינו רבעון אבל זה חסך לנו המון כאבי ראש וכסף...

תודה! ועוד שאלה

המעבר היה חלק? היו בעיות או מגבלות בכיסוי בקופה החדשה?
כרגע נראה שנתחיל את הטיפולים (כי חבל על כל דקה...) ובמרץ נבצע את המעבר למכבי

BABYBOOM10

New member
המעבר אכן היה חלק

ווידאנו עם מכבי שאין תקופת המתנה לניתוח הזה ועבר חלק,
בהצלחה!

anguly

New member
גם אנחנו היינו מפוצלים בין קופות

תקופה ארוכה - בסוף אני עברתי...
הכלל בזמנו שנאמר לי הוא - שכל טיפולי הפוריות רשומים על האישה ולכן זה לא ממש משנה באיזה קופה הגבר.
אבל במקרה שלך כיון שיש צורך בפעולה כירורגית אצלו דווקא, אז אני לא יודעת אם זה יהיה כל כך פשוט.
אם את לא מאד מבוגרת נראה לי שהמתנה למעבר תהיה יותר פשוטה.
אבל במקביל אפשר לנסות לצלוח את הבירוקרטיה...

ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....
ובהצלחה

לגבי הגנטיקה

לא יודעת איזה בירורים עשיתם ואצל מי, אבל מציעה לברר את הסוגיה הזו לעומק, כדי שחלילה לא יקרה שוב מצב כזה..

אם את צריכה המלצות לרופאים גנטים וכו- אשמח לסייע, יש לי המון מידע על גנטיקה לפני הריון..

שוחט

היינו אצל שוחט. ואחירון ומליון רופאים. שקיפות עורפית 4.8 מ"מ. המשכנו את ההריון כמה שיכולנו, עד שבוע 17, והשקיפות/עיבוי עורפי לא התאזנה. אף אחד לא יודע מה קרה ולמה. יש דברים שפשוט קורים. הגיע הזמן לקבל החלטות בלי להסתכן בלידה שקטה. וההחלטה היתה להפיל. צ'יפ גנטי שהגיע שבוע אחרי הגרידה הגיע תקין ושבר את הלב אבל זה לא שינה את הסיכון (1:10) לילד פגוע. אחירון הסיק שזו תסמונת נונאן וזה לא משהו שאפשר לגלות בצ'יפ. הרופאים התיחסו לזה כאל תאונה (ממש ככה). כמו שזה נראה עכשיו זה יכול לקרות שוב בהריון הבא. למרות שיכול להיות שבהריון הבא המסקנה שלנו תהיה אחרת לגבי ההמשך.
אם יש לך על בסיס הנתונים האלה מידע על מה אפשר לעשות בעתיד אנא שתפי אותי, אודה לך מקרב הלב. חייבת להגיד שמאז שמצאנו את הפורום הזה רווח לי קצת.

אם את אומרת שזה יכול לקרות שוב

בהריון הבא, אני מציעה במקביל להרחיב את הבירור הגנטי. אני יודעת ששוחט נחשב ל׳אורים ותומים׳ בנושא הגנטיקה, אבל אני פגשתי גם רופאים מעולים אחרים, שהיו בדעה קצת שונה משוחט. המקרה שלי אמנם שונה משלך אבל עברתי יעוץ גנטי מקיף שלקח כמה חודשים טובים ביחידה לאבחון גנטי טרום השרשתי/טרום לידתי באיכילוב. יש שם צוות סופר מקצועי והתרשמתי ממנו ממש לטובה. הבירור היה מעמיק ויסודי והלך לכוונים שלא חשבתי עליהם בכלל.

אמרת שאחירון (אגב לא מכירה את הרופא הזה) הסיק שזו תסמינת נונאן- לא מכירה את התסמינת הזו, אבל אם היא גנטית ועוברת מאחד משניכם או משניכם, אפשר למנוע את העברה שלה בעזרת pgd (אבחון גנטי טרום השרשתי). אם מענין אותך קצת יותר לשמוע על זה את יכולה לקרוא בבלוג שלי, להכנס לקומונה pgd (קומונה סגורה אבל תבקשי בקשה להכנס ויאשרו לך) או לכתוב לי מסר. רק לחדד - pgd מתאים במקרה וידוע על נשאות גנטית של אחד או שני ההורים שגורמת למחלות קשות בעובר/בילד-ה שיוולדו.

בכל מקרה אני באמת מציעה בזמן הזה להרחיב את הבירור הגנטי, ולא רק כדי לדעת שעשית הכל כדי למנוע מקרה כזה בעתיד, במידה והוא אכן קשור להעברה גנטית.

בהצלחה!

הרופאים יותר הציגו את זה כמו תאונה

עברנו את כל הבדיקות האפשריות ולא נראה שיש סיבה למה שקרה. אנחנו לא נשאים של גן זה או אחר.
ככל שהבנתי, תסמונת נונאן דומה מאד תסמונת דאון רק שאת נונאן אין דרך לבדל בבדיקות. כלומר, יכול להיות שהתנסחתי לא נכון כשכתבתי סיבות גנטיות, ואני מתנצלת.
האם על בסיס המידע הזה את חושבת שיהיה נכון להרחיב את הבירור הגנטי? גם אם לי ולבעלי אין נשאות כלשהי?

תודה רבה שוב!!

לבדוק אפעם לא מזיק

בפרט אם יש אי וודאות ועברת כבר מקרה מצער אחד וכמובן שאת רוצה להמנע ממנו... את יכולה להמשיך או להרחיב את הבירור במקביל להכנות שלך ולהתקדמות התהליך.

בהצלחה!

למעלה