הצילו !!!!

odedski

New member
הצילו !!!!

שלום, התחלתי טירונות לפני שבוע. כחלק מהטירונות אנו עוברים שיעור מד``ס (שיעור עם ממדריך ספורט). במהלך השיעור, היינו צריכים לרוץ ומהר להשתטח ולעשות כפיפות בטן. ברגע ההשתטחות שמעתי מעין רעש מוזר מהגב שלי. מעין רעש ש שבירה של משהו. אני, שסובל מעקמת בגב, נכנסתי לפניקה , אך בדקתי את עצמי וראיתי שאני יכול להזיז את הרגליים והידיים וששום דבר לא כואב לי... אתמול חזרתי הביתה וגיליתי שאיבדתי את התחושה בחלק התחתון של הבוהן שברגל (שמאל) .זו מעין תחושה שכאילו והאצבע רדומה- עיקצוצים שכאלה כשנוגעים בחלק התחתון של האצבע. אגב, את האצבע אני יכול להזיז... בהתחלה חשבתי שזו איזושהי תחושה מוזרה בגלל הנעליים הצבאיות, ושהיא תחלוף אחרי מקלחת ושינה טובה. והנה, קמתי עכשיו, 24 שעות אחרי, ועדיין אין תחושה! מה לעשות? מה זה יכול להיות? אם אלך לקצין העיר עם בעייה שכזו הוא בטח אפילו לא יסתכל עליי (עם כל החיילים שממציאים בעיות ובאים אליו). אפילו לקופת חולים אני לא יכול ללכת כי אני חייל. אני ממש מפחד. אנא עיזרו לי !!! בתודה מראש.

sagsag

New member
...או שתלך בצינורות המקובלים

לפי הסימפטומים שאתה מתאר (חוסר תחושה באגודל) נראה שמאיזו סיבה נוצר לחץ על אחד העצבים שעוברים בעמוד השדרה. הלחץ יכול להיגרם עקב פריצת דיסק או תזוזה של אחת החוליות בעמוד השדרה. אגב -- אני מבין שאתה יכול להזיז את האגודל, אבל בוודאי יש ``חולשה`` מסויימת, לא? כלומר, אם תפעיל לחץ נגד האגודל בזמן שאתה מנסה להזיז אותו, האם קשה להזיזו? כך או כך, מדובר בתופעות שלרוב ניתנות לזיהוי באמצעות הדמיות שונות של עמוד השדרה (צילום רנטגן, MRI או CT). אני מציע שתבקש לראות חובשת ותסביר לה מה קרה. החובשת תפנה אותך לרופא היחידה והרופא יפנה אותך לרופא אורטופדי מומחה, שבתורו יפנה אותך לביצוע הדמיות. לאחר ביצוע ההדמיות, האורטופד יוכל לומר לך בעצם מה הבעיה ולהפנות אותך לטיפול המתאים. לדעתי -- עדיף על רופא פרטי, היות ואם תפנה לרופא פרטי אתה לא מקצר את התהליך בהרבה (ולמעשה אתה אף מוגבל לזמן הפנוי המועט שיש לך), וחוץ מזה ככה הצבא מחויב לשחרר אותך לכל הבדיקות והצילומים ואתה מקבל קצת חופש מכל החרא של הצבא.

אני מכירה את הבעיה

כתבתי לך כי אני מכירה את המצב ...גם לי זה קרה ולקח לי די הרבה זמן להשיב לעצמי את הבוהן וזה יכול לקרות מכמה סיבות : ( ראשית תסתכל עם גזרת ציפורנים אולי יש לך דלקת , בתןך הציפורן שתשפיע לך על האצבע עצמה , או שהציפורן נכנסה לך לעור ) א> אימון גופני עם מאמץ גדול ב> לבשת נעליים הדוקות מידי ולא שיחררת את הרגל למנוחה ג>אם היה מזג אוויר קר מאוד . אם אחד מהדברים הבאים קרו לך אז סימן שזה בגלל זה לי היה סידרת שטח ולא נחנו לרגע והנעל היתה לי צמודה לרגל ולא יכלתי להזיז את האצבעות בכלל שחזרתי הביתה נעלמה לי התחושה בבהונות וזה ההיה ממש באסה גם אני חשבתי ללכת לרופא אך הערך 3 שבועות זה עבר . אז תן לרגל שלך המון מנוחה ומים חמים ואני מקווה שיעזור לא נראה לי שזה קשור למה שקרה לך עם הגב מה שכן תיזהר על טעיות כאלה לפעמים משלמים מחיר יקר .

למעלה